سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

شی به ترامپ: بازگشت تایوان به چین بخش کلیدی نظم بین‌المللی پس از جنگ است

شی به ترامپ: بازگشت تایوان به چین بخش کلیدی نظم بین‌المللی پس از جنگ است

19 ساعت پیش
تجاوز جدید رژیم صهیونیستی به اراضی سوریه

تجاوز جدید رژیم صهیونیستی به اراضی سوریه

19 ساعت پیش
رویترز: عربستان درصدد افتتاح دو فروشگاه جدید مشروبات الکلی است

رویترز: عربستان درصدد افتتاح دو فروشگاه جدید مشروبات الکلی است

19 ساعت پیش
نماینده اوکراینی: واگذاری اراضی به روسیه نیازمند همه‌پرسی است

نماینده اوکراینی: واگذاری اراضی به روسیه نیازمند همه‌پرسی است

19 ساعت پیش
موضع گیری جدید صدراعظم آلمان درباره اوکراین

موضع گیری جدید صدراعظم آلمان درباره اوکراین

19 ساعت پیش
ترامپ: به چین سفر می‌کنم

ترامپ: به چین سفر می‌کنم

19 ساعت پیش
لهستان سفیر اسرائیل را احضار کرد

لهستان سفیر اسرائیل را احضار کرد

19 ساعت پیش
کاخ سفید در حال بررسی امکان انجام مذاکرات مستقیم با مادورو

کاخ سفید در حال بررسی امکان انجام مذاکرات مستقیم با مادورو

19 ساعت پیش
توضیحات «بقائی» در ارتباط با اهداف سفر «عراقچی» به فرانسه

توضیحات «بقائی» در ارتباط با اهداف سفر «عراقچی» به فرانسه

19 ساعت پیش
آتش بس سه ماهه در سودان / فرمانده نیروهای پشتیبانی سریع موافقت کرد

آتش بس سه ماهه در سودان / فرمانده نیروهای پشتیبانی سریع موافقت کرد

19 ساعت پیش

Home » یک کارشناس مسکن: مگر ده یا حتی 5 سال پیش هم پلتفرم‌ها وجود داشتند که آن زمان هم در مسکن تورم داشتیم؟

یک کارشناس مسکن: مگر ده یا حتی 5 سال پیش هم پلتفرم‌ها وجود داشتند که آن زمان هم در مسکن تورم داشتیم؟

زمان انتشار: 10 سپتامبر 2023 ساعت 16:40

دسته بندی: مسکن

شناسه خبر: 2735100

زمان مطالعه: 7 دقیقه

یک کارشناس مسکن: مگر ده یا حتی 5 سال پیش هم پلتفرم‌ها وجود داشتند که آن زمان هم در مسکن تورم داشتیم؟

بیت‌الله ستاریان در گفت‌وگو با خبرگزاری سیلاد با اشاره به صحبت‌های اخیر مسئولان درباره نقش سکوها و پلتفرم‌های آنلاین در افزایش قیمت مسکن افزود: ببینید این نوع صحبت‌ها و اظهارنظرها کاملا غیرکارشناسانه‌ است و نشان می‌دهد که آقایان هیچ اطلاعاتی درباره مسکن ندارند، اگر قمیت مسکن را طی 50 سال گذشته بررسی کنید به نموداری می‌رسید که با شیب بسیار بالایی در حرکت است. درواقع نسبت به شاخص تورم، باز هم یک رشد مضاعفی در قیمت مسکن ملاحظه می‌شود.

او ادامه داد: مسکن در حال حاضر به یک کالای رویایی و لوکس تبدیل شده، نه فقط خریدش بلکه حتی اجاره کردنش هم به یک رویا تبدیل شده، از طرفی مسکن یک کالای حیاتی و بسیار مهم است.

این کارشناس با اشاره به اینکه مسکن یا ساختمان تولید نهایی یک زنجیره عظیم صنعت کشور است، گفت: درواقع بیش از نیمی از صنعت کشور در مساله مسکن دخیل است. پس داریم از یک مقوله بسیار مهم اقتصادی صحبت می‌کنیم و این کاملا غیرکارشناسی است که چنین بحث مهمی را به مباحثی بسیار خرد در حد پلتفرم‌ها و سکوها تقلیل بدهیم.

او بیان کرد: متاسفانه نه فقط دولت، که مجلس ما و حتی دانشگاهیان ما هم درباره مقوله مسکن با این سطح از ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و … شناخت کافی ندارند. در شاکله دولت ما مسکن هیچ سهمی ندارد، مسکن در وزارت‌خانه‌های مختلف و بانک‌ها چه سهی دارد؟ مثلا در کدام بخش از بانک مرکزی بحث مسکن آنالیز و بررسی و رصد دقیق می‌شود؟وزارت صمت چه نقشی در تحولات قیمت و ساخت مسکن در کشور دارد؟ کلا یک معاونت در وزارت راه و شهرسازی درباره مسکن داریم، همین.

این کارشناس مسکن ادامه داد: وقتی صورت مساله‌ای به این بزرگی داریم، ترجیح می‌دهیم برویم سراغ مسائلی بی‌ربط و قیمت مسکن را گردن پلتفرم‌ها بیندازیم.

او با بیان این که برای حل مساله مسکن باید دست در عمق اقتصاد کلان ببریم، گفت: باید دولت را سازماندهی کنیم، تغییرات در شاکله دولت بدهیم و یک همت ملی را به کار ببریم، نه اینکه به دنبال املاکی‌ها یا پلتفرم‌ها باشیم. خیلی حرف ساده‌ای است که بگوییم افزایش قمیت مسکن تقصیر پلتفرم‌هاست و یک چند ماهی هم دنبال همین موضوع باشیم و مشغول شویم، و بعد هم دوباره سراغ یک موضوع دیگر برویم.

این کارشناس حوزه مسکن ادامه داد: پلتفرم‌ها در همه جای دنیا در حوزه مسکن مشغول هستند، چرا در همه جای دنیا مسکن با چنین تورمی روبه‌رو نمی‌شود؟ اصلا مگر ده سال پیش یا حتی 5 سال پیش هم پلتفرم‌ها وجود داشتند که آن زمان هم دچار همین مشکلات افزایش قیمت بودیم؟ طی 50 سال اخیر در بحث مسکن همیشه با تورم روبه‌رو بودیم، آیا از 50 سال پیش تاکنون پلتفرم‌ها مشغول به کار بودند؟

او گفت: قرار است یک میلیون مسکن ساخته شود، سوال اینجاست آقایان یک میلیون را نمی‌شناسند یا مسکن را؟ قاعدتا یک میلیون را که می‌شناسند و می‌دانند چقدر است، پس مسکن را نمی‌شناسند.

ستاریان ادامه داد: یک میلیون مسکن یعنی یک بیست و پنجم مسکن کل کشور، یعنی 4 درصد از مسکن کل کشور،‌پس وقتی قرار است 4 درصد مسکن کل کشور ساخته شود یعنی باید 4درصد فضای خدماتی شامل آموزش و بهداشت و درمان و خدمات فرهنگی و … باید ساخته شود،‌ پس باید 4درصد برق و گاز و جاده و اتوبان و …هم ساخته شود، درواقع باید 4 درصد توسعه عمرانی در کشور صورت بگیرد، آیا با این اقتصاد می‌شود 4 درصد توسعه عمرانی در کشور داشته باشیم؟ بله می‌شود اما اگر رشد اقتصادی دو رقمی باشد، پس این مستلزم این است که به عمق اقتصاد کشور دست پیدا کنی و تغییرات اساسی ایجاد کنی تا بتوانی یک میلیون مسکن بسازی.

او گفت: حالا چون چنین امکانی نداری، پس می‌روی سراغ املاکی‌ها، پلتفرم‌ها و هر چیزی که اندک تاثیری هم در صنعت مسکن و این میزان تورم ندارد.

٢٢٣٢٢٣

مجله خبری سیلاد

برچسب ها
مسکن
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • زمین هست، اما قفل شده؛ روایت تناقض دولت در حذف ماده ۵۰
    زمین هست، اما قفل شده؛ روایت تناقض دولت در حذف ماده ۵۰ 20 ساعت پیش
  • متوسط اجاره‌بهای هر مترمربع واحد مسکونی در تهران اعلام شد/ نرخ اجاره در پایتخت تغییر کرد؟
    متوسط اجاره‌بهای هر مترمربع واحد مسکونی در تهران اعلام شد/ نرخ اجاره در پایتخت تغییر کرد؟ 20 ساعت پیش
  • دولتهای مختلف وظیفه خود را در ساماندهی مسکن رها کردند و کار دست سفته بازان افتاد
    دولتهای مختلف وظیفه خود را در ساماندهی مسکن رها کردند و کار دست سفته بازان افتاد 20 ساعت پیش
  • پیش‌بینی مهم مشاوران املاک از قیمت مسکن در ماه‌های آینده/ منتظر جهش سنگین قیمت مسکن در بازار باشیم؟
    پیش‌بینی مهم مشاوران املاک از قیمت مسکن در ماه‌های آینده/ منتظر جهش سنگین قیمت مسکن در بازار باشیم؟ 20 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 8727
  • اقتصاد 7390
  • بازار مالی 1610
  • بین الملل 13757
  • تبلیغات 29
  • جامعه 8584
  • دانش 6214
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7108
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1094
  • ورزش 20710

جدیدترین مقالات

  • بارسلونا هرگز مسی را نمی‌خواهد!
    بارسلونا هرگز مسی را نمی‌خواهد! 7 ساعت پیش
  • فدراسیون ژیمناستیک: هنوز نمی‌دانیم چه کسی اینجا را پلمپ کرده!
    فدراسیون ژیمناستیک: هنوز نمی‌دانیم چه کسی اینجا را پلمپ کرده! 7 ساعت پیش
  • اوسمار تصمیمش درباره پیروانی‌ها را گرفت
    اوسمار تصمیمش درباره پیروانی‌ها را گرفت 7 ساعت پیش
  • جنگیدن بدون برف وطن، برای وطن
    جنگیدن بدون برف وطن، برای وطن 7 ساعت پیش
  • استقلال روی حرفش ایستاده/ سهرابیان بی سهرابیان!
    استقلال روی حرفش ایستاده/ سهرابیان بی سهرابیان! 7 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور