سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

2 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

2 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

2 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

2 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

2 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

2 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

2 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

2 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

2 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

2 ماه پیش

Home » کشاورزی برای اولین بار کجای جهان و چطور آغاز شد؟/ عکس

کشاورزی برای اولین بار کجای جهان و چطور آغاز شد؟/ عکس

زمان انتشار: 18 سپتامبر 2023 ساعت 17:41

دسته بندی: دانش

شناسه خبر: 2742573

زمان مطالعه: 10 دقیقه

کشاورزی برای اولین بار کجای جهان و چطور آغاز شد؟/ عکس

ابداع کشاورزی به‌دست انسان خردمند، احتمالا اساسی‌ترین پیشرفت درطول تاریخ گونه‌ی ما محسوب می‌شد. آغاز کشاورزی زندگی کوچ‌نشینی شکارچی-گردآورنده‌ را که تا آن دوره سبک زندگی معمول همه‌ی انسان‌ها بود، برای همیشه تغییر داد. شیوه‌های منحصربه‌فرد کشاورزی که توسط اجداد باستانی ما پایه‌گذاری شده بود، هنوز هم در سرتاسر جهان امروزی به کار می‌رود و غذای میلیاردها نفر را تأمین می‌کند.

کشاورزی همچنین به شکل‌گیری روستاها و نیروی کار متخصص و سپس پیشرفت هنر و فناوری منجر شد. اما کشاورزی از چه زمانی و چرا شروع شد؟

کشاورزی برای اولین بار کجای جهان و چطور آغاز شد؟/ عکس
هلال حاصلخیز با رنگ سبز مشخص شده است

هلال حاصلخیز

برخی از اولین شواهد مربوط به کشاورزی در دنیا از هلال حاصلخیز می‌آید. این منطقه‌ی تاریخی از خاورمیانه بخش‌های شرقی دریای مدیترانه، میان‌رودان و مناطقی از عراق، سوریه، اردن، مصر باستان، لبنان، فلسطین، اسرائیل، ترکیه و ایران امروزی را شامل می‌شود.

هرچند اکنون این منطقه نسبتاً خشک است، زمانی توسط رودهای بزرگ نیل، دجله، فرات، کارون و رود اردن به خوبی آبیاری می‌شد. دانشمندان برخی از اولین آثار کشاورزی را در «تل أبو هریرة» در بخش شمالی سوریه کشف کرده‌اند که با قدمتی حدود ۱۱٬۷۰۰ سال، زمانی روستایی در کرانه‌ی رود فرات بود. نشانه‌هایی از کشت چاودار در این منطقه یافت شده است که در آن دوره عمدتاً با استفاده از سنگ‌های بزرگ به آرد تبدیل می‌شد.

ملیندا زیدر، مردم‌شناس، باستان‌شناس و متصدی بازنشسته‌ی موزه ملی تاریخ طبیعی، به لایوساینس گفت به نظر می‌رسد کشاورزی با گذر کردن از مراحل مختلفی توسعه یافته است: ابتدا مردم در کنار شکار و گردآوری به کشت گیاهان نیز می‌پرداختند، سپس اتکای خود به گیاهان کشت‌شده در مزارع را افزایش دادند و در روستاهای مجاور مزرعه‌هایشان ساکن شدند تا زندگی خود را کاملاً وقف کشاورزی کنند.

زیدر افزود: «در خاور نزدیک، تقریبا هزار سال دیگر طول کشید تا به چیزی که اکنون کشاورزی نامیده می‌شود، برسیم. در این مدت، مردم بیشتر کار تولیدی خود را صرف پرورش پرورش گیاهان و حیوانات اهلی کردند.»

حیوانات در همه جا

به دنبال ابداع کشاورزی، حضور حیوانات اهلی مانند گوسفند، بز و خوک خیلی زود به یکی از ویژگی‌های برجسته‌ی زندگی به سبک کشاورزی پایدار تبدیل شد.

زیدر می‌گوید بزها و گوسفندها حدود ۱۰٬۵۰۰ سال پیش در هلال حاصلخیز اهلی شدند. بر اساس مطالعه‌ای که سال ۲۰۲۲ در نشریه PNAS منتشر شد، در آناتولی (ترکیه‌ی امروزی) روند اهلی‌سازی حیوانات حدود ۸٬۴۰۰ سال پیش در طول سه مرحله‌ی عمده رخ داد.

در مرحله‌ی اول، مردم در زیستگاه‌هایشان بره‌ها و بزغاله‌های وحشی را اسیر می‌کردند و این حیوانات را به صورت فصلی برای ذبح پرورش می‌دادند. دوم، یکجانشینان به صورت محدود به پرورش و زادولد حیوانات در اسارت پرداختند و در عین حال اسیر کردن توله‌های حیوانات وحشی را هم ادامه دادند. و در مرحله‌ی سوم، از طریق تولید مثل حیوانات اسیر، گله‌داری و دامپروری در مقیاس بزرگ به وجود آمد و مردم همچنان به بهره‌برداری از حیوانات بالغ برای پرورش دام ادامه دادند.

حیواناتی که برای اهلی‌شدن انتخاب شدند، مانند گونه‌های اهلی‌شده‌ی گیاهان وحشی، در مقایسه با حیوانات وحشی‌تری مانند بز کوهی که در آن زمان در منطقه فراوان بودند، برای توسعه‌ی کشاورزی مناسب‌تر بودند. زیدر می‌گوید: «فرآیند اهلی‌کردن حیوانات دقیقاً شبیه اهلی‌کردن گیاهان بود. این حیوانات در زیست‌بوم، مانند منابع کشف‌شده‌ای بودند که با کشاورزی سازگاری داشتند.»

پیش از کشاورزی

هوگو اولیویرا، متخصص ژنتیک در دانشگاه آلگاروه در پرتغال، می‌گوید که انسان در سال‌های طولانی قبل از توسعه‌ی کشاورزی واقعی نیز گیاهان خوراکی را در زمان‌های خاصی از سال برداشت می‌کرد و می‌خورد.

برای مثال، اردوگاه موقتی مربوط به عصر نوسنگی با قدمت ۱۰ هزار سال در آلمان کشف شده است که مردم پاییز هر سال برای جمع‌آوری فندق به آنجا می‌رفتند، یعنی زمانی حدود هزاران سال پیش از اینکه کشاورزی از آناتولی به اروپایی‌ها معرفی بشود.

زمانی این نظریه مطرح بود که کشاورزی از هلال حاصلخیز آغاز شده و از آنجا به مناطق همسایه‌اش گسترش یافته است، اما به اعتقاد اولیویرا، اکنون شواهد نشان می‌دهد که ممکن است این تصورات صحیح نباشد.

در عوض، اکنون محققان معتقدند که کشاورزی در مکان‌های مختلف و در زمان‌های مختلف به طور مستقل توسعه یافته است؛ کشاورزی حدود ۱۱٬۷۰۰ سال پیش در غرب آسیا، زمانی حدود ۹ هزار سال پیش در شرق آسیا و حدود ۱۰ هزار سال پیش در قاره‌ی آمریکا به صورت مستقل و جداگانه توسعه یافته است.

در هر صورت، به نظر می‌رسد که کشاورزی با کشت دو گیاه کلیدی آغاز شده است: یکی غلاتی مانند گندم و ذرت، و دیگری حبوباتی مانند نخود، لوبیا یا دانه‌های سویا. به نظر اولیویرا دلیلش این است که غلات حاوی کربوهیدرات و حبوبات حاوی پروتئین هستند.

زیدر می‌گوید مشخص نیست که چرا کشاورزی در زمان‌های خاصی آغاز شد و چرا از دوره‌های تاریخی قبلی‌اش شروع نشد. اما به نظر می‌رسد که در اوایل دوره‌ی هولوسن (دوره‌ی زمین‌شناسی فعلی که حدود ۱۲ هزار سال پیش، پس از پایان آخرین عصر یخبندان آغاز شد) به دلیل ترکیب عوامل مختلفی از جمله تراکم بیشتر جمعیت انسان در آن زمان و سازگاری گیاهان و حیوانات، کشاورزی پدید آمده است.

زیدر می‌گوید: «عامل واحدی برای آغاز کشاورزی وجود ندارد، دلیلش می‌تواند تراکم جمعیت، موجودیت منابع، یا فرهنگ جوامع باشد.»

۵۸۵۸

مجله خبری سیلاد

برچسب ها
کشاورزی
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • خلاقیت ژاپنی مشکل مصرف انرژی هوش مصنوعی را حل می‌کند
    خلاقیت ژاپنی مشکل مصرف انرژی هوش مصنوعی را حل می‌کند 2 هفته پیش
  • سیاره‌ای که تبخیر شد / عکس
    سیاره‌ای که تبخیر شد / عکس 2 هفته پیش
  • محدودیت جدید اینستاگرام در ایران چیست؟
    محدودیت جدید اینستاگرام در ایران چیست؟ 2 هفته پیش
  • مغز فضانوردان پس از یک سال حضور در مدار چه تغییری می‌کند؟
    مغز فضانوردان پس از یک سال حضور در مدار چه تغییری می‌کند؟ 2 هفته پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 11586
  • اقتصاد 9054
  • بازار مالی 2062
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 29
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7527
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1365
  • ورزش 23450

جدیدترین مقالات

  • بررسی گزارش عملکرد و تولید گروه فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۴
    بررسی گزارش عملکرد و تولید گروه فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۴ 11 ساعت پیش
  • تولید ۴۷۱ هزار تن محصولات فولادی در فولاد اکسین
    تولید ۴۷۱ هزار تن محصولات فولادی در فولاد اکسین 11 ساعت پیش
  • آمادگی موکب‌های اربعینی استان کرمان برای بازسازی و ترمیم خسارت‌های اغتشاشات 
    آمادگی موکب‌های اربعینی استان کرمان برای بازسازی و ترمیم خسارت‌های اغتشاشات  11 ساعت پیش
  • ویژه برنامه های دهه فجر در استان کرمان آغاز شد
    ویژه برنامه های دهه فجر در استان کرمان آغاز شد 11 ساعت پیش
  • استاندار کرمان : دهه فجر امسال ۳۶۲ پروژه افتتاح می شود
    استاندار کرمان : دهه فجر امسال ۳۶۲ پروژه افتتاح می شود 11 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور