سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

2 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

2 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

2 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

2 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

2 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

2 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

2 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

2 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

2 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

2 ماه پیش

Home » پیامد غیبت سران قدرت‌های جهانی در سازمان ملل چیست؟

پیامد غیبت سران قدرت‌های جهانی در سازمان ملل چیست؟

زمان انتشار: 21 سپتامبر 2023 ساعت 0:34

دسته بندی: بین الملل

شناسه خبر: 2745057

زمان مطالعه: 9 دقیقه

پیامد غیبت سران قدرت‌های جهانی در سازمان ملل چیست؟

رسول سلیمی: با آغاز هفتاد و هشتمین جلسه مجمع‌عمومی سازمان ملل، هیچ موضوع مشخصی برای تسلط بر بحث‌های عمومی سران کشورها وجود ندارد. ناظران سیاسی از حل‌نشدن مسائل جهان که در نشست سال قبل بر راه‌حل‌های آن تأکید شده بود، اشاره می‌کنند.

نشست امسال در حالی برگزار می‌شود که بحران‌های سیاسی جدید در غرب افریقا و امریکای لاتین، انتشار ویروس کرونا، بی‌ثباتی اقتصادی، نابرابری گسترده و بلایای طبیعی تازه در قالب زلزله‌های ویرانگر، سیل و آتش‌سوزی، مسائل مهم کشورها را در یکسان گذشته تشکیل می‌دادند.

اما در مواجهه با این مسائل، موضوع بحث عمومی امسال «بازسازی اعتماد و بازگرداندن همبستگی جهانی: تسریع اقدام در دستور کار ۲۰۳۰ و اهداف توسعه پایدار آن به سمت صلح، رفاه، پیشرفت و پایداری برای همه» تعیین شده است.

چه آنکه، گرد هم آمدن کشورها در مجمع‌عمومی سازمان ملل، به‌نوعی تمرین چندجانبه‌گرایی بعد از جنگ جهانی دوم است، تا امید و صلح پایدار را پایه‌گذاری کنند. ازاین‌رو هفته جاری، فرصتی کلیدی برای کشورهایی است که بتوانند مخاطبان بیشتری را در جلسات حاشیه‌ای نشست برای جذب منافعشان، جلب نمایند. در چنین شرایطی، حل مسائل کشورها با ظرفیت کشورهای دنیا در اولویت مذاکرات فی مابین قرار دارد.

پیامد غیبت سران قدرت‌های جهانی در سازمان ملل چیست؟

بیشتر بخوانید:

زلنسکی: فردا جزئیات فرمول صلح اوکراین را به شورای امنیت می‌دهم

زلنسکی در دیدار با نتانیاهو: انتظار بیشتری از اسرائیل داریم

کدام سران کشورها در نشست امسال غیبت کردند؟

اما امسال تعداد قابل‌توجهی از روسای کشورهای عضو شورای امنیت در نشست مجمع‌عمومی شرکت نکردند. فارغ از ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه که به دلیل تحریم ها علیه کشورش بعد از جنگ با اوکراین، از حضور در مجامع بین‌المللی منع شده، جای خالی شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه و نیز ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا در هفتاد و هشتمین مجمع‌عمومی سازمان ملل احساس شد.

پوتین ترجیح داد که امسال به اعزام وزیر خارجه خود اکتفا کند. نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند نیز، خستگی ناشی از میزبانی سران کشورهای عضو گروه بیست را بهانه کرد و رئیس‌جمهور مکزیک هم ظاهراً در تنظیم برنامه کاری خود نتوانسته جایی برای سفر به آمریکا باز کند.

این در حالی است که امانوئل مکرون در طول دوران ریاست‌جمهوری خود پای ثابت نشست مجمع‌عمومی سازمان ملل بود؛ ولی امسال به بهانه سفر قریب‌الوقوع چارلز سوم، پادشاه بریتانیا به فرانسه و نیز دیدار با پاپ در جریان سفرش به مارسی، از سفر به امریکا برای حضور در نشست عمومی سازمان ملل انصراف داده و ریشی سوناک نیز که می‌توانست نخستین حضورش را به‌عنوان نماینده مردم بریتانیا در کسوت نخست‌وزیر این کشور تجربه کند، به دلیل برنامه کاری فشرده‌اش از سفر به نیویورک امتناع کرده است.

بااین‌حال، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و نیز شارل میشل، رئیس شورای اروپا به نمایندگی از اتحادیه اروپا که عضو ناظر سازمان ملل است، در مجمع‌عمومی امسال شرکت دارند.همچنین در لیست نام سخنرانان امسال، به دلیل بالارفتن آمار کشورهایی که در چند سال گذشته تحت‌تأثیر کودتا قرار گرفته‌اند، ابهام وجود دارد. به‌عنوان‌مثال، کودتا در نیجر، گابن و میانمار باعث شد تا سخنرانی این کشورها توسط سفیر دولت منتخب انجام شود، زیرا سازمان ملل متحد اغلب از به‌رسمیت‌شناختن کودتاچیان نظامی خودداری می‌کند.

از سوی دیگر کارشناسان روابط بین‌الملل معتقدند فقدان قدرت‌های بزرگ در نشست امسال، این سیگنال را ارسال می‌کند که سازمان ملل متحد ممکن است دیگر پلت فرم اصلی چندجانبه‌گرایی نباشد. همان گونه که نگرانی کشورها از تکرار جنگ جهانی دوم، آن‌ها را وادار کرد تا سازمان ملل را بعد از تجربه جامعه ملل، برای گرد هم آمدن کشورها تأسیس کنند. این فرضیه از آنجا جدی می شود که کشورها تمایل بیشتری برای مشارکت در منطقه گرایی های اقتصادی و امنیتی همچون بریکس و شانگهای پیدا کردند.

نشست امسال چه مسیری را دنبال می‌کند؟

برابر برنامه های انجام شده در هفته جاری، شش نشست برگزار خواهد شد که موضوع جلسات را کشورهای درحال‌توسعه در برمی‌گیرد. این نشست‌ها به مسائلی مانند تغییرات آب‌وهوایی، مراقبت‌های بهداشتی جهانی، آمادگی برای مقابله با پاندمی و تأمین مالی توسعه کشورها می‌پردازند. ناظران سیاسی پیش‌بینی کردند اتحادیه اروپا، عربستان سعودی و اتحادیه عرب برای احیای روند صلح خاورمیانه و درگیری اسرائیل و فلسطین تلاش خواهند کرد. گوترش همچنین با نمایندگان اوکراین، روسیه و ترکیه دیدار خواهد کرد تا ابتکار عمل برای حفظ مسیر انتقال محصولات کشاورزی اوکراین را بکار گیرد.

اگر چه برای بسیاری، غیبت ماکرون (فرانسه)، سوناک (انگلستان)، شی (چین) و پوتین (روسیه) نشان‌دهنده یک تغییر بالقوه در مسیر سازمان ملل متحد و دیپلماسی جهانی است، اما این موضوعی است که قبلاً آنتونیو گوترش در کنفرانس مطبوعاتی سالانه خود نسبت به آن هشدار داده بود. او نگرانی خود را آنجا نشان داد که از او در مورد تکه‌تکه‌شدن سازمان ملل پرسیده شد و او گفت: «ما علائمی داریم، اما هنوز در وضعیت غیرقابل‌برگشت نیستیم؛ بنابراین، ما به‌وضوح برای جلوگیری از آن تلاش می‌کنیم.»

۳۱۱۳۱۱

مجله خبری سیلاد

برچسب ها
سازمان ملل
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه
    گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه 2 ماه پیش
  • واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا
    واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا 2 ماه پیش
  • حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد
    حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد 2 ماه پیش
  • عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود
    عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود 2 ماه پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 11586
  • اقتصاد 9054
  • بازار مالی 2062
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 29
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7527
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1365
  • ورزش 23450

جدیدترین مقالات

  • بررسی گزارش عملکرد و تولید گروه فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۴
    بررسی گزارش عملکرد و تولید گروه فولاد خوزستان در سال ۱۴۰۴ 5 ساعت پیش
  • تولید ۴۷۱ هزار تن محصولات فولادی در فولاد اکسین
    تولید ۴۷۱ هزار تن محصولات فولادی در فولاد اکسین 5 ساعت پیش
  • آمادگی موکب‌های اربعینی استان کرمان برای بازسازی و ترمیم خسارت‌های اغتشاشات 
    آمادگی موکب‌های اربعینی استان کرمان برای بازسازی و ترمیم خسارت‌های اغتشاشات  5 ساعت پیش
  • ویژه برنامه های دهه فجر در استان کرمان آغاز شد
    ویژه برنامه های دهه فجر در استان کرمان آغاز شد 5 ساعت پیش
  • استاندار کرمان : دهه فجر امسال ۳۶۲ پروژه افتتاح می شود
    استاندار کرمان : دهه فجر امسال ۳۶۲ پروژه افتتاح می شود 5 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور