سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

2 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

2 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

2 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

2 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

2 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

2 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

2 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

2 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

2 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

2 ماه پیش

Home » الجزیره: تبادل زندانیان ایران و آمریکا گام اول است اما تنش‌ها همچنان پابرجاست

الجزیره: تبادل زندانیان ایران و آمریکا گام اول است اما تنش‌ها همچنان پابرجاست

زمان انتشار: 19 سپتامبر 2023 ساعت 16:44

دسته بندی: بین الملل

شناسه خبر: 2743592

زمان مطالعه: 8 دقیقه

الجزیره: تبادل زندانیان ایران و آمریکا گام اول است اما تنش‌ها همچنان پابرجاست

کارشناسان بر این باورند که توافق اخیر میان تهران و واشنگتن برای مبادله زندانیان بین دو کشور در ازای آزادسازی ۶ میلیارد دلار از وجوه مسدود شده ایران در کره جنوبی گامی در جهت تنش‌زدایی میان ایران و ایالات متحده است، اما به گرم شدن قریب‌الوقوع روابط سرد دو کشور منجر نخواهد شد.

«الکس واتانکا» مدیر بخش ایران در اندیشکده «موسسه خاورمیانه» در واشنگتن، تبادل زندانیان را معامله‌ای بر اساس «تعامل» توصیف کرد و به الجزیره گفت: همه اساساً خود را با این واقعیت وفق داده‌اند که بهترین کاری که در حال حاضر می‌توانند، انجام دهند این است که گام‌هایی کوچک در جهت جلوگیری از یک بحران بردارند.

وی ادامه داد: بنابراین، همه چیز همین است. هیچ چشم‌انداز قابل توجهی توسط کسی ارائه نشده است که بتواند به ما بگوید پیشرفتی حاصل شده است. هیچ نشانی از آن وجود ندارد.

ظهر روز دوشنبه ۱۷ سپتامبر بر اساس توافق غیر مستقیم انجام‌شده بین ایران و آمریکا و همزمان با آزادسازی داریی‌های بلوکه‌شده ایران در کره جنوبی و واریز معادل پنج میلیارد و ۵۷۳ میلیون و ۴۹۲ هزار یورو به ۶ حساب متعلق به بانک‌های ایران در ۲ بانک قطری، تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا نیز انجام شد.

طبق این توافق در برابر آزادی پنج آمریکایی که در ایران به جرم جاسوسی در زندان بودند، پنج زندانی ایرانی که بهانه دور زدن تحریم‌های غیرقانونی از سوی نهادهای امنیتی آمریکا بازداشت و در زندان به سر می‌بردند، آزاد شدند.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا پس از آزادی پنج آمریکایی در ایران و پرواز آنها به دوحه از این اتفاق استقبال و از قطر به دلیل تلاش‌هایش در حصول و اجرای توافق تهران و واشنگتن قدردانی کرد.

به گزارش الجزیره، اما اگرچه بایدن و دیگر اعضای دولتش از آزادی این آمریکایی‌های بازداشت شده استقبال کردند، مقامات آمریکایی بارها گفته‌اند که تبادل زندانیان رویکرد واشنگتن را در قبال تهران تغییر نخواهد داد.

ایران و آمریکا به‌ویژه از سال ۲۰۱۸ پس از خروج یک‌جانبه دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ که منجر به کاهش برنامه هسته‌ای ایران در ازای لغو تحریم‌های اقتصادی علیه این کشور شد، تنش‌های شدیدی را تجربه کرده‌اند.

شبکه قطری گزارش داده جو بایدن در اوایل سال ۲۰۲۱ با وعده احیای توافق هسته‌ای با ایران که به‌طور رسمی به‌عنوان برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) شناخته می‌شود، روی کار آمد. اما از آنجایی که چندین دور مذاکرات غیرمستقیم برای بازگرداندن این توافق شکست خورد، واشنگتن به اجرای تحریم‌های خود علیه تهران ادامه داد و حتی دست به اقدامات بیشتری علیه این کشور زد.

مقامات دولت بایدن همچنین تاکید کرده‌اند که ایران تنها مجاز به استفاده از این وجوه انتقال یافته برای مقاصد بشردوستانه در بحبوحه انتقاد قانونگذاران جمهوی‌خواه است که واشنگتن را به پرداخت «باج» برای آزادی پنج آمریکایی – برخلاف سیاست اعلام شده دولت – متهم کرده‌اند.

با این حال، حامیان دیپلماسی امیدوارند که توافق روز دوشنبه بتواند به عنوان گامی در جهت از سرگیری مذاکرات درخصوص موضوع هسته‌ای و همچنین سایر مسائل با ایران عمل کند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز دوشنبه گفت که ایالات متحده در حال حاضر با ایران در تعامل نیست اما به دیدن فرصت‌هایی برای دیپلماسی ادامه خواهد داد. وی با این حال تاکید کرد که مبادله زندانیان ارتباطی با مذاکرات هسته‌ای ندارد.

الجزیره در ادامه با اشاره به جدیدترین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مینی بر کاهش سرعت ذخیره اورانیوم با غنای ۶۰ درصد در ایران تاکید کرد که روابط تهران و واشنگتن در ماه‌های اخیر با نشانه‌های کاهش تنش از یک سو و افزایش تنش‌ها از سوی دیگر همراه بوده است.

این شبکه افزود: رسانه‌های آمریکایی در ماه‌های اخیر همچنین گزارش دادند که دو کشور به یک تفاهم غیررسمی برای جلوگیری از رویارویی و تا حدی محدود کردن برنامه هسته‌ای تهران دست یافته‌اند، اما مقامات دولت بایدن دستیابی به هرگونه توافق با ایران را رد کرده‌اند.

به گفته واتانکا از موسسه خاورمیانه، طرف‌ها در اکثر موارد بر روی «کنترل بحران» متمرکز هستند.

او در گفت‌وگوی خود با الجزیره تصریح کرد: تلاش‌ها از سوی هر دو طرف ادامه خواهد یافت تا عزم طرف مقابل را آزمایش کنند؛ تحریم‌های بیشتر، اقدامات بیشتر ایران در منطقه و رفت و آمد.

این کارشناس خاطر نشان کرد: اما هیچ یک از طرفین به وضوح نمی‌خواهند که این موضوع از کنترل خارج شود و  به یک درگیری منجر شود. این، چیزی است که بسیار بر سر آن توافق دارند.

311311

مجله خبری سیلاد

برچسب ها
ایران و آمریکا
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه
    گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه 2 ماه پیش
  • واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا
    واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا 2 ماه پیش
  • حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد
    حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد 2 ماه پیش
  • عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود
    عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود 2 ماه پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 11544
  • اقتصاد 9043
  • بازار مالی 2055
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 29
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7523
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1354
  • ورزش 23394

جدیدترین مقالات

  • «سینما بسیج» در اصفهان در دهه فجر افتتاح می شود/ سخنرانی محسن رضایی در اجتماع ۲۲ بهمن اصفهان
    «سینما بسیج» در اصفهان در دهه فجر افتتاح می شود/ سخنرانی محسن رضایی در اجتماع ۲۲ بهمن اصفهان 5 ساعت پیش
  • دروغی به بزرگی یک عدد؛ این سناریو تازه نیست
    دروغی به بزرگی یک عدد؛ این سناریو تازه نیست 5 ساعت پیش
  • نمایشگاه عکس «هنر کوچ؛ آیین عشایر» در قزوین افتتاح شد
    نمایشگاه عکس «هنر کوچ؛ آیین عشایر» در قزوین افتتاح شد 5 ساعت پیش
  • بسته ویژه سرمایه‌گذاری صنعتی به مناسبت دهه فجر در قزوین
    بسته ویژه سرمایه‌گذاری صنعتی به مناسبت دهه فجر در قزوین 5 ساعت پیش
  • سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین منصوب شد
    سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین منصوب شد 5 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور