سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه

2 ماه پیش
واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا

2 ماه پیش
حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد

2 ماه پیش
عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود

2 ماه پیش
غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

غریب آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد

2 ماه پیش
واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

واکنش ایران به حمله خشونت آمیز در سیدنی استرالیا

2 ماه پیش
مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

مصر: همه گزینه‌ها از جمله راه‌حل نظامی را درمورد سد النهضه بررسی می‌کنیم

2 ماه پیش
واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

واکنش آمریکا به تیراندازی مرگبار در سیدنی

2 ماه پیش
رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

رضا نصری: علی‌اکبر صالحی شایسته‌ترین گزینه نه برای مدیریت یک سفارتخانه، بلکه برای عهده‌دار شدن سمت پیشنهادی «نماینده ویژه ایران در جهان عرب» است

2 ماه پیش
ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

ادعای اوکراین درباره حملات نظامی دقیق به عمق خاک روسیه

2 ماه پیش

Home » ادعای آمریکا درباره راستی‌آزمایی برجامی آژانس در ایران

ادعای آمریکا درباره راستی‌آزمایی برجامی آژانس در ایران

زمان انتشار: 13 سپتامبر 2023 ساعت 16:43

دسته بندی: بین الملل

شناسه خبر: 2738569

زمان مطالعه: 7 دقیقه

ادعای آمریکا درباره راستی‌آزمایی برجامی آژانس در ایران

«سارا هولگیت» نماینده آمریکا در سازمان‌های بین‌المللی در وین در بیانیه‌ای درباره راستی‌آزمایی و نظارت برجامی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در نشست شورای حکام آژانس مدعی شد: طبق گزارش مدیرکل، ایران به توسعه برنامه هسته‌ای‌اش، فراتر از محدودیت‌های برجام (توافق هسته‌ای) ادامه می‌دهد. ایران به نصب سانتریفیوژهای پیشرفته و انباشت اورانیوم با غنای بالا ادامه می‌دهد و هیچ هدف صلح‌آمیز موثقی برای آن نداد. اگرچه کاهش سرعت تولید اورانیوم غنی‌شده تا خلوص ۶۰ درصد توسط ایران را مورد توجه قرار داده‌ایم، اما از ایران می‌خواهیم این تولیدات را متوقف کند که خلاف رفتار تمامی دیگر اعضای معاهده منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای (ان‌پی‌تی) است. ایران می‌گوید که رفتار منصفانه‌ای با آن صورت نمی‌گیرد. در واقع، ایران به واسطه اقداماتش، خود را از بقیه متمایز می‌کند.

در ادامه این بیانیه ادعا شده است: «ما همچنین با نگرانی جدی، نتجیه‌گیری مدیرکل را متذکر می‌شویم که اقدامات ایران توان آژانس را برای اطمینان دادن درباره ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران تضعیف کرده است. ایران باید اقداماتی برای ایجاد اعتماد بین‌المللی و کاهش تنش ایجاد کند، نه این که تضمین‌های ضروری را تضعیف کند».

این ادعاهای دیپلمات آمریکایی در حالی است که اقدامات ایران در کاهش تعهدات خود، پس از خروج غیرقانونی آمریکا از توافق هسته‌ای رخ داد و تهران بارها اعلام کرده این اقدامات برگشت‌پذیر هستند و به محض بازگشت طرف‌های غربی به تعهدات خود، ایران نیز اقدامات مشابه را در دستور کار قرار می‌دهد.

نمایندگی آمریکا در وین در جلسه شورای حکام همچنین مدعی شد: «عدم گزینش بازرسان خبره آژانس، صادر نکردن روادید برای مقامات آژانس که با ایران تعامل دارند، خلاف بیانیه چهارم مارس است. این اقدامات به دنبال تغییر شکل آبشارهای سانتریفیوژهای پیشرفته اعلام‌نشده در فردو، پیشتر در سال جاری انجام گرفته که نقض آشکار تعهدات پادمانی ایران است. همچنین این اقدامات به دنبال کشف ذرات اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالای ۸۰ درصد در آنجاست. اقدامات ایران موجب تشدید تنش‌ها شده است. همان‌طور که روشن ساخته‌ایم، این رخ‌دادها نباید تکرار شوند».

پیش از این و به دنبال مطرح شدن این ادعاها، «بهروز کمالوندی» سخنگوی‌ سازمان انرژی اتمی ایران، در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: «وجود ذرات با غنای بالا در هر یک از روندهای غنی‌سازی امری طبیعی است. به عنوان مثال در روند غنی‌سازی اورانیوم تا غنای ۲۰ درصد اورانیوم ۴۷ درصد هم دیده می‌شود و در روند تولید اورانیوم ۶۰ درصد اورانیوم با غنای بالاتر هم دیده می‌شود.

او با بیان اینکه این یک موضوع عادی است و ایران نیازی به پنهان‌کاری چنین موضوعی ندارد، گفت: «حتی آژانس هم چنین موردی را گزارش نکرده و ایران تاکنون به غنی‌سازی بالای ۶۰ درصد مبادرت نکرده است».

در بیانیه آمریکا، همچنین با ادعای این که توضیحات فنی ایران درباره مقدار مواد هسته‌ای اعلام‌شده به دست آمده از تجزیه اورانیوم فلزی توسط آن، اخیرا در سال جاری، «نادرست» است، گفته شده که این توضیحات قابل قبول نیستند.

هولگیت علاوه بر این، با ادعای این که ایران کد اصلاح‌شده ۳.۱ توافق پادمانی را نیز اجرا نمی‌کند، گفت: «ما به این موضوعات جدی تحت دستورکار پادمانی رسیدگی خواهیم کرد. در حال حاضر، تاکید می‌کنم که سطح همکاری ایران بسیار پایین‌تر از انتظارات مقرر شده شورای حکام در جلسه نوامبر و از سوی مدیرکل در بیانیه ۴ مارس است. ما از ایران می‌خواهیم در زمینه اجرای برجام، کاملا با آژانس همکاری کند و رویکردی را در پیش بگیرد که اطلاعات ثبت‌شده مرتبط را در اختیار آژانس قرار دهد».

درخواست‌های مدیرکل آژانس و طرف‌های غربی برای دسترسی به داده‌های دوربین‌ها فراتر از تعهدات ایران در چارچوب موافقت‌نامه پادمانی است. اگر آژانس اصرار دارد چنین امتیاز فراپادمانی را از ایران دریافت کند، باید واسطه دریافت مابه‌ازایی سیاسی در رفع تحریم‌ها برای ایران باشد یا در رابطه با حل‌وفصل مسائل باقی‌مانده پادمانی دست از بهانه‌گیری بردارد.

311311

مجله خبری سیلاد

برچسب ها
ایالات متحده آمریکا
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه
    گزارش رسانه‌های صهیونیستی از ناکامی تلاش‌ها برای تشکیل نیروی بین‌المللی در غزه 2 ماه پیش
  • واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا
    واکنش نتانیاهو به حمله استرالیا 2 ماه پیش
  • حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد
    حماس ترور فرمانده ارشد القسام را تایید کرد 2 ماه پیش
  • عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود
    عراقچی: صلح و ثبات افغانستان تنها از مسیر همگرایی منطقه‌ای محقق می‌شود 2 ماه پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 11530
  • اقتصاد 9043
  • بازار مالی 2048
  • بین الملل 14490
  • تبلیغات 29
  • جامعه 10132
  • دانش 7584
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7515
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1354
  • ورزش 23383

جدیدترین مقالات

  • عکس| رفتار جوانمردانه به سبک بازیکنان ایران و عربستان
    عکس| رفتار جوانمردانه به سبک بازیکنان ایران و عربستان 8 ساعت پیش
  • وساطت استقلالی‌ها برای آشتی ساپینتو با یک بازیکن!
    وساطت استقلالی‌ها برای آشتی ساپینتو با یک بازیکن! 8 ساعت پیش
  • استقلال از بازیکن خودش شکایت می‌کند
    استقلال از بازیکن خودش شکایت می‌کند 8 ساعت پیش
  • بازی تراکتور و سپاهان بدون نشست خبری قبل از بازی!
    بازی تراکتور و سپاهان بدون نشست خبری قبل از بازی! 8 ساعت پیش
  • نامه باشگاه پرسپولیس برای خرید ورزشگاه زنان آزادی!
    نامه باشگاه پرسپولیس برای خرید ورزشگاه زنان آزادی! 8 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور