استانها

وزیر میراث‌فرهنگی از عمارت خیل‌خان و کاروانسرای شاه عباسی بازدید کرد/ تصاویر

به‌گزارش خبرگزاری سیلاد استان سمنان ، مهندس سید عزت‌الله ضرغامی امروز پنجشنبه ۱۳ آبان‌ماه ۱۴۰۰ از عمارت تاریخی خیل خان .مجتمع گردشگری و تفریحی،نمایشگاه صنایع دستی در شهرستان مهدی‌شهر و کاروانسرای شاه عباسی بازدید کرد. 

مجموعه گردشگری خیل‌خان که به خانه تاریخی کیپور معروف است یکی از بناهای مجلل و باشکوه تاریخی در مهدی‌شهر است. 

معماری عمارت تاریخی خیل‌خان به دوران قاجار برمی‌گردد، این بنای ۲۰۰ساله یکی از بناهای مجلل و باشکوه تاریخی در سنگسر است، بزرگی و زیبایی بنا به حدی است که به محض ورود چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند. 

برج ققنوس بزرگ‌ترین طرح تجاری، گردشگری استان سمنان است که در زمینی به مساحت حدود ۱۱ هزار متر مربع در ۱۸ طبقه با ارتفاع ۱۱۰ متر در حال ساخت است. 

مجموعه تجاری و خدمات‌رسانی گردشگری ققنوس شامل ۲۵۰ واحد تجاری، فروشگاه، سالن همایش، تالارهای پذیرایی، رستوران، استخر، شهربازی، هتل پنج ستاره، رصد خانه و پارکینگ طبقاتی است.

همچنین وزیر از آثار صنایع‌دستی هنرمند مهدی‌شهری که در فهرست یونسکو به ثبت رسیده است، بازدید کرد. 

اثر «سیده فاطمه خادمیان» هنرمند صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر با عنوان «شال شماره‌دوزی» در «رشته رودوزی سنتی»، موفق به دریافت مهر اصالت یونسکو شده است. 

شال شماره دوزی هنرمند استان سمنان (مکنه) در برنامه داوری نشان بین‌المللی صنایع‌دستی ۲۰۱۶ موفق به دریافت مهر اصالت یونسکو شده است. 

سه اثر سیده فاطمه خادمیان در رشته‌های شال شماره دوزی سنگسری (مکنه)، لباس زنان ایل سنگسر (کژین) و رومیزی ناهارخوری تا کنون نشان ملی اصالت را نیز کسب کرده است. 

داوری مهر اصالت از سال ۲۰۰۰ میلادی زیر نظر یونسکو آغاز شده است و این مراسم هر دو سال یک‌بار برگزار می‌شود. ایران از سال ۲۰۰۷ به این برنامه پیوسته و در همان سال، ۶ اثر صنایع‌دستی کشور موفق به دریافت این مهر شده‌اند. 

این داوری‌ها به‌دلیل حجم زیاد آثار ارسالی از تمام کشورها معمولا به شکل منطقه‌ای برگزار می‌شود که آثار ایران تاکنون در منطقه غرب آسیا داوری شده‌اند. 

یونسکو در سال ۲۰۱۴ میلادی اجرای این مراسم و داوری‌ها را به شورای جهانی صنایع‌دستی (WCC) که زیر نظر یونسکو است، واگذار کرد. 

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این سفر به شهرستان‌های سمنان و مهدی‌شهر رفته است و از نزدیک با فعالان این عرصه دیدار و مشکلات آن‌ها را جویا می‌شود.

کاروانسرای شاه عباسی واقع در میدان سعدی در مرکز شهر سمنان در سال‌های گذشته به عنوان زندان سمنان استفاده می‌شد و آزادسازی آن از مطالبات ویژه مردم سمنان به شمار می‌رفت. 

اکنون زندان سمنان به خارج از شهر منتقل شده و در دومین روز از بهمن ۹۹، آیت‌الله رئیسی، رئیس وقت قوه قضاییه در سفر به استان سمنان حکم آزادی این کاروانسرا و واگذاری و بهره‌برداری از آن را به شهرداری سمنان صادر کرد. 

کاروانسرای تاریخی سمنان به عنوان یکی از ۹۹۹ کاروانسرای ساخته شده در دوران شاه عباس صفوی در شهر سمنان احداث شد و دارای ۴۰۰ سال قدمت است که در سال ۱۳۵۲ به ثبت ملی رسید.

وزیر میراث‌فرهنگی از عمارت خیل‌خان و کاروانسرای شاه عباسی بازدید کرد/ تصاویر

وزیر میراث‌فرهنگی از عمارت خیل‌خان و کاروانسرای شاه عباسی بازدید کرد/ تصاویر

۴۸

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا