اقتصاد

تورم تهران به ۴۱.۲ درصد رسید

به گزارش خبرگزاری سیلاد، مسعود افشین با اعلام این خبر گفت: به این ترتیب درصد تغییرات شاخص نسبت به دوازده ماه منتهی به ‌ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، معادل ۴۱.۲ درصد رشد داشته است و مقدار این شاخص در کل کشور ۴۴.۶ درصد بوده است و در مهرماه ۱۴۰۰ نرخ تورم سالانه گروه خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات ۶۰.۵ درصد بوده که در مقایسه با ارقام ماه‌های خرداد الی مهر دارای روندی صعودی بوده است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران افزود: مقدار این شاخص در ماه‌های خرداد، تیر، مرداد و شهریور به ترتیب ۴۹.۲ درصد، ۵۲.۴ درصد و ۵۵.۳ درصد و ۵۸.۲ درصد بوده است و بیشترین میزان تغییرات نرخ تورم سالانه در این گروه مربوط به زیرگروه‌های “روغن‌ها و چربی‌ها” و “ماهی‌ها و صدف‌داران” به ترتیب با۷۸.۳ درصد و ۷۳ درصد است.

وی با بیان اینکه نرخ تورم نقطه‌ای خانوارهای استان تهران در مهرماه ۱۴۰۰ به رقم ۳۵.۴  درصد رسید، افزود: به این ترتیب خانوارهای استان تهران در مهر ۱۴۰۰به‌طور میانگین ۳۵.۴ درصد بیشتر از مهر ۱۳۹۹ برای خرید یک مجموعه کالاها و خدمات یکسان هزینه کرده‌­اند و نرخ تورم نقطه‌ای کشور در مهر ۱۴۰۰ برابر با ۳۹.۲ درصد گزارش شده است که ۳.۸ درصد بیشتر از نرخ تورم نقطه ای در استان تهران است.

تورم تهران به ۴۱.۲ درصد رسید

 افشین ادامه داد: نرخ تورم نقطه‌ای استان تهران در گروه عمده “خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات” به  ۶۵.۲ درصد در مهر ۱۴۰۰ رسیده است. در همین گروه عمده، زیرگروه‌های “سبزیجات”، “شیر، پنیر و تخم‌مرغ”  و “ماهی‌ها و صدف‌داران” به ترتیب با نرخ تورم نقطه‌ای ۹۴.۴ درصد، ۷۴.۹ درصد و ۷۳.۷ درصد دارای بیشترین درصد تغییرات شاخص نسبت به ماه مشابه سال قبل بوده‌اند.  

وی خاطرنشان کرد: نرخ تورم ماهانه استان در مهر ۱۴۰۰ که نشان‌دهنده درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به شهریور ۱۴۰۰ است، به رقم ۳.۳ درصد رسیده است و به عبارت دیگر شاخص کل قیمت کالاها و خدمات خانوارهای شهری در ماه مهر، نسبت به شهریور با رشد ۳.۳ درصدی همراه بوده است. مقدار این شاخص در کشور ۳.۷ درصد بوده است.

افشین با بیان اینکه نرخ تورم ماهانه در استان تهران برای گروه‌های “عمده خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات” خانوارهای استان در مهرماه ۱۴۰۰ دارای رقم ۴.۶درصد بوده است که نسبت به نرخ ۵.۷ درصدی شهریور کاهش نشان می‌دهد، گفت: مقدار این نرخ در ماه‌های خرداد، تیر و مرداد به ترتیب ارقام ۳.۲ درصد، ۳.۳ درصد و ۵.۵ درصد بوده است و در مهرماه ۱۴۰۰، زیرگروه‌های “میوه و خشکبار” و  “نان و غلات”  به ترتیب با نرخ تورم ماهانه ۷.۶ درصد و۷.۲ درصد، دارای بیشترین درصد تغییرات شاخص نسبت به ماه قبل بوده‌اند.

۲۲۳۲۲۵

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا