اقتصاد

​درخواست نانوایان برای افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت نان

بیژن نوروز مقدم آبکنار درباره آخرین تصمیمات در حوزه قیمت نان، اظهار کرد: طی ۱۰ سال اخیر تنها سه بار در سال‌های ۹۱، ۹۳ و ۹۸ قیمت نان تغییر داشته، درحالی که هزینه تولید و تورم به ویژه در ۲ سال اخیر رشد بسیاری داشته است.

وی ادامه داد: ما در سال ۹۹ آنالیز قیمت تولید نان را بر اساس هزینه تمام شده تولید و تورم سالیانه آماده و آن را در اختیار دستگاه‌های ذی‌ربط قرار دادیم. بر اساس آنالیز تهیه شده قیمت نان در سال گذشته باید ۷۰ تا ۷۵ درصد افزایش می‌یافت، اما تصمیمی در این ارتباط گرفته نشد و وعده تصمیم درباره آن را در ماه‌ها بعد دادند.

به گفته نوروز مقدم آبکنار؛ تعلل در افزایش قیمت نان در حالی است که در سال ۱۴۰۰ هزینه گارگر، بیمه، مالیات، حمل و نقل و … برای نانوایان رشد صعودی داشته است و ادامه تولید برای بسیاری از آن‌ها دیگر مقرون به صرفه نیست.

وی افزود: در سال جاری فقط شرکت حمل و نقل آرد اعلام کرده است که به دلیل افزایش هزینه‌های جانبی کرایه حمل را ۳۰۰ درصد افزایش خواهد داد.

​درخواست نانوایان برای افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت نان

نوروز مقدم آبکنار مشکل دیگر نانوایان را ترک کار کارگران و کاهش نیروی کار نانوایی عنوان کرد و افزود: در سال ۱۴۰۰ با معضل ترک کار کارگران نانوایی و کاهش نیروی کار مواجه شده‌ایم چراکه آن‌ها کار در نانوایی را دیگر به اقتصادی نمی‌دانند و نانوایان نیز توان افزایش مزد کارگر را ندارند.

وی تصریح کرد: بیشتر کارگران نانوایی شغل خود را به کارگر ساختمان تغییر داده‌اند، زیرا بر این باورند؛ درآمد کار ساختمان بیشتر است و ساعت کاری کمتری دارد، ضمن اینکه نیاز به تخصص خاصی ندارد.

نوروز مقدم آبکنار یادآور شد: نیروی کار نانونایی ۵۰ تا ۶۰ درصد هزینه تمام شده تولید نان را دربر می‌گیرد و با توجه به ثابت ماندن قیمت نان، نانوایان درآمدی برای افزایش مزد کارگران خود و جلوگیری از ترک کار آن‌ها را ندارند.

رئیس اتحادیه نانوایان سنتی از درخواست برای افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت نان در سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: درخواست برای افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت نان را به دستگاه‌های ذی‌ربط مانند استانداری و وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال کرده‌ایم.

نوروز مقدم آبکنار معتقد است؛ در صورت عدم اصلاح قیمت نان و ادامه شرایط کنونی، باید متنظر تعطیلی واحدهای بیشتری از نانوایی‌ها باشیم.

۲۲۳۲۲۵

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا