تعداد مستمری بگیران بهزیستی مازندران افزایش یافت
به گزارش خبرآنلاین از مازندران؛ فرزاد گوهردهی اظهار داشت: براساس قانون مستمری خانوارهای تحت پوشش بهزیستی باید حداقل ۲۰ درصد دستمزدهای مصوب باشد و از آنجایی که در سال اخیر حقوقها افزایش زیادی پیدا کرده به تبع آن مستمریهای بهزیستی نیز رشد چشمگیری یافته است.
وی افزود: درحال حاضر حدود ۶۱ هزار توانخواه تحت پوشش بهزیستی داریم که نسبت به سال ۹۲ یک رشد ۵۰ درصدی داشته و علاوهبر آن مبلغ مستمریها هم افزایش خوبی پیدا کرده. برای مثال مستمری خانوارهای یک نفره از ۵۳ هزار تومان در سال ۹۲ به ۳۵۰ هزار تومان رسید و این میزان برای خانوارهای ۵ نفر به بالا از ۱۰۰ هزار تومان در سال ۹۲ به ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان در پایان سال ۹۹ افزایش یافت.
وی افزود: کل پرداختیهای مستمری بهزیستی در سال ۹۹ حدود ۸۰ میلیارد ریال اعلام شده بود. البته با این وجود همچنان این مبالغ برای افراد تحت پوشش ما مبلغ زیادی نیست و انشاالله در ادامه با همکاری همه دستگاهها شاهد افزایش پرداختیها به این عزیزان باشیم.
گوهردهی در ادامه به مراکز توانبخشی شبانهروزی در مازندران اشاره کرد و گفت: درحال حاضر ۲۹ مرکز شبانهروزی توانبخشی در مازندران فعالیت میکند و ۱۶۰۰ مددجو نیز در این مراکز نگهداری میشوند. اما اتفاق مهمی که در سال اخیر رخ داد، افزایش یارانه این مراکز بود.
مدیرکل بهزیستی مازندران در خصوص پرداخت کمکهزینه به خانوارهای دارای معلول نیز گفت: مبلغ حق پرستاری خانوارها در سال اخیر از حدود ۳۰۰ هزار تومان به ۶۱۰ هزار تومان افزایش یافت و هرچند که تمام خانوادههای دارای معلول مازندرانی از این مسئله بهرهمند نیستند، اما در سالهای اخیر به رشد بسیار خوبی در افزایش افراد تحتپوشش بهزیستی در این زمینه دست یافتهایم؛ تا جایی که مازندران از این حیث رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داد.
وی گریزی به حق پرستاری خانوادههای دارای معلولین نخاعی زد و از پوشش صددرصدی این افراد در کنار افزایش میزان دریافتی آنان به حدود ۱ میلیون تومان در ماه خبر داد.
گوهردهی تامین تجهیزات توانبخشی را یکی از چالشهای مهم بهزیستی عنوان کرد و گفت: متاسفانه امروز قیمت خرید دستگاهها و هزینه نگهداری از آنها به شکل عجیبی بالا رفته و افراد تحت پوشش ما در این زمینه نیز از ۲۱۲۵ نفر به ۴۴۵۰ نفر در سال آخر دولت رسیده است. این رشد دوبرابری افراد تحت پوشش درحالی است که اعتبار اختصاص یافته به این بخش حدودا ۵ برابر بیشتر از سال ۹۲ شده است.
۴۶