استانها

رواج مدارک گرایی به جای مهارت آموزی در کشور نگران کننده است

به گزارش خبرآنلاین از مازندران، محمد علی محسنی بندپی در جلسه کارگروه اشتغال شهرستان نوشهر در مرکز آموزشی فنی حرفه ای شهید دستغیب نوشهر اظهار داشت: زمانی آموزش و پرورش به انحراف رفت که در آن نقش معلم نادیده گرفته شد و مدرک پروری جای مهارت آموزی را گرفت.

وی افزود: اکنون باید بیش از هر زمانی به مهارت آموزی و سازمان آموزش فنی و حرفه ای اهمیت و ارزش داد و در راستای تقویت این سازمان تلاش کرد. کمک‌های خیران ظرفیت بسیار بالایی دارد و اعتباراتی که مجمع خیران دارند بسیار بالاست و باید از این ظرفیت در کشور جهت تقویت مهارت آموزی بهره گیری کرد.

درویشی مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان مازندران نیز گفت: دو اتفاق خوب در عصر جدید و در دوره نمایندگان پرتلاش استان رقم خورده اولین نکته تصویب تبصره ۱۸بودجه کل کشور بالغ بر ۳۲ هزار میلیارد تومان که ۵ درصد آن که ۱۶۰۰ میلیارد تومان است باید در زمینه مهارت هزینه شود که با توجه به این مصوبه مشکلات کارگاهی آموزش فنی و حرفه ای به حداقل می رسد و نکته دوم اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه ای می تواند کمک‌های اشخاص حقیقی و حقوقی جذب که این موضوع خلا بزرگی برای مهارت آموزی محسوب می‌شد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب آن کمک بزرگی به سازمان آموزش فنی و حرفه ای کردند.

وی افزود: امروز بحث جدی و مشکل چالش اساسی کشور؛ اشتغال است، اساساً بدون نگاه توانمندی نیروی انسانی در هیچ زمینه ای نمی توان ابراز شغل پایدار، کسب وکار پایدار به مانند اقتصادی روشن و شفاف شده باشد.

درویشی گفت: اساساً نگاه سازمان آموزش فنی و حرفه ای آموزش جامع محوری است یعنی جامعیت کشور و استان و شهرها از این مهارت آموزی بهره ببرند و همچنین آموزش تقاضا محور باشد یعنی تقاضا مبتنی بر نیاز و شغل باشد که در این راستا شورای مهارت استان به ریاست استاندار و شورای مهارت در شهرستان‌ها به ریاست فرمانداران تشکیل شد.

وی بیان کرد: در سازمان بالغ بر ۷۰۰۰ استاندارد شغلی وجود دارد و بیش از ۸۰ رشته آموزش مهارتی در سطح کشور و مازندران وجود دارد که توسط مربیان این سازمان آموزش داده می‌شود. حدود ۴۵۰ حرفه آموزشی در ۲۰ مرکز آموزش ثابت استان، ۸۰۰ آموزشگاه آزاد فنی وحرفه ای، ۲۳۰ مربی در بخش دولتی و ۱۱۳۰ مربی و ۴۰۰۰ پرسنل در بخش خصوصی در حال فعالیت هستند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای مازندران گفت: در استان دو بندر اقتصادی بزرگ بندر امیر آباد و بندر نوشهر وجود دارد که در این بخش‌ها می توان با همکاری و همفکری آموزش‌های لازم را با مصوبه شورای مهارت شهرستان ارائه داد.

یزدانی فرماندار شهرستان نوشهر با تاکید بر لزوم توجه ویژه به بحث اشتغال و رفع مشکل بیکاری به عنوان اصلی ترین معضل شهرستان، گفت: اولویت اصلی در شهرستان رفع مشکل اشتغال است و اگر بتوان مشکل اشتغال را در شهرستان نوشهر رفع کرد، قطعاً بسیاری از مشکلات شهرستان رفته رفته کم خواهد شد.

رئیس شورای مهارت شهرستان نوشهر در ادامه نقش آموزش های فنی و حرفه ای در ایجاد اشتغال و رفع بیکاری را مهم برشمرد و افزود: توسعه آموزش‌های فنی و حرفه ای در شرایط کنونی برای توسعه اقتصادی و شتاب دهی به فرایند تولید در شهرستان امری حیاتی است و می توان گفت از ضرورت ها و الزامات رشد و توسعه اقتصادی، نظام آموزش برای ایجاد مهارت‌های لازم سرمایه انسانی است و در این میان آموزش‌های فنی و حرفه ای که تلفیقی از علم، فن و هنر است نقش بسیار مهمی در تامین نیروی انسانی کارآمد ایفا می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا