تاکید جهانگیری بر عدم مقابله با اینترنت: در مقطعی به تلویزیون اتاق شیطان میگفتند
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نباید زمانی که با یک پدیده جدید روبهرو میشویم تنها به فکر عوارض سیاسی و ممنوعیت استفاده از آن پدیده باشیم میگوید در مقطعی از تلویزیون به عنوان اتاق شیطان یاد میشد اما اکنون در همه جای کشور از تجهیزات ارتباطی استفاده میشود. به گفته وی فناوری موجب افزایش شفافیت شده و در دنیای امروز نمیتوان مطلبی را از مردم مخفی یا بر آنها تحمیل کرد.
«اسحاق جهانگیری» در آیین افتتاح نوزدهمین دوره مسابقات ملی مهارت، با بیان اظهاراتی درباره فضای مجازی و اینترنت به صورت غیرمستقیم به مخالفت با طرح صیانت مجلس پرداخت.
او به ورود دانش و فناوریهای نوین در فضای جدید جهانی و ورود به داخل کشور اشاره کرده و میگوید نباید زمانی که با یک پدیده جدید روبهرو می شویم تنها به فکر عوارض سیاسی، اجتماعی و ممنوعیت استفاده از آن پدیده باشیم.
جهانگیری با بیان این که باید از گذشته درس عبرت گرفته، به مقاومت در استفاده از همه پدیدههای نو نظیر راه آهن، تلویزیون، ویدیو و ماهواره اشاره کرد و گفت:
«در مقطعی از تلویزیون به عنوان اتاق شیطان یاد میشد. این در حالی است که امروز در همه روستاهای کشور از این تجهیزات دنیای ارتباطات استفاده میشود. باید در نظر داشت که با علم و فناوری نمیتوان مبارزه کرد البته این مباحث نیازمند قواعد و قوانین حکمرانی دقیقی هستند که باید به درستی نوشته شود. ممکن است شبکهای در فضای مجازی ایجاد و تحت تاثیر سیاستهای جایی از دنیا قرار داشته باشد و عوارضی برای کشور به وجود آورد اما باید در نظر داشت که نمیتوان با مردم خود مبارزه کرد.»
او معتقد است پیشرفت کشور در سازگاری، گفتگو و جلب مشارکت مردم برای وضع قوانین جدید است.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اتکا بر فناوریهایی نظیر IT و ICT موجب افزایش شفافیت است، میگوید در دنیای امروز نمیتوان مطلبی را از مردم مخفی یا بر آنها تحمیل کرد. کشور در مرحلهای قرار دارد که نمیتوان به مردم چیزی گفت ولی کار دیگری انجام داد.
جهانگیری در ادامه به فعالیت اقتصادی چندین میلیون ایرانی در فضای مجازی و اینترنت اشاره کرده و گفت:
«اینترنت از مظاهر آشکار عدالت خواهی در کشور است تا جایی که یک روستایی در منطقه خاش در سیستان و بلوچستان با استفاده از اینترنت و ایجاد کسب و کار توانسته کالاهای خود را با جلب مشتری به سراسر دنیا بفروشد. این مهم از مزایای بسیار زیاد گسترش اینترنت و پهنای باند در کشور است که با تلاشهای دولت تدبیر و امید فراهم شده است.»
وی همچنین با اشاره به شیوع بیماری کرونا میگوید اگر اینترنت، پهنای باند و امکانات و زیرساختهای فضای مجازی در این دولت توسعه نیافته بود کشور با مشکلات عدیدهای روبرو می شد: «اگر پهنای باند در کشور ایجاد نمی شد ۱۴میلیون دانش آموز، ۹۰۰هزار معلم، ۴میلیون دانشجو و اساتید دانشگاه نمیتوانستند از طریق شبکه های مجازی و همچنین شبکه شاد در آموزش و پرورش کلاسها و آموزشهای خود را برقرار کنند.»
توسعه ایران در گروی علم و فناوری
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه مهمترین و اصلی ترین وظیفه مردم و مسئولان توسعه ایران است، میگوید پیشرفت و توسعه ایران بایستی به جایگاهی برسد که مردم از اینکه در ایران زندگی میکنند و ایرانی هستند به خود افتخار کنند.
جهانگیری معتقد است توسعه مسیر جدیدی نیست که خلق کنیم، بلکه راهی است که همه دنیا با موفقیت طی کرده اند: «توسعه نیازمند سیاستهای عالمانه و منطبق با فرهنگ جامعه و مسائل محلی هر کشور است و باید در این مسیر از تجارب موفق سایر کشورها بهره بگیریم.»
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه توسعه پایدار بدون توسعه علمی و فناوری ممکن نیست، گفت:
«هیچ کشوری نمیتواند تنها بر منابع طبیعی خدادادی تکیه کند. شاید در برههای از زمان با استفاده از مواهب این منابع طبیعی، اقتصادی بزرگ با رفاه و زیرساختهای توسعهای داشته باشد ولی اگر این کشور متکی به توسعه پایدار و توجه به مباحث انسانی و علم و براساس پیش بینی آینده از اقتصاد توسعه نباشد، باید منتظر روزی بود که این منابع تمام شده و مردم این کشور به چرخه فقر ورود پیدا میکنند.»
او با تاکید بر این که اقتصاد ایران از اتکا بر منابع طبیعی بایستی به اقتصاد دانش بنیان، نخبه محور و با نگاه به دنیای دیجیتال تغییر کند، میگوید توسعه منابع انسانی اولویت نخست کشور است و کشوری که نیروی انسانی زبده که از هر نظر توانایی تولید کار و ثروت دارد، مسیر توسعه را به سرعت به خوبی طی میکند.
جهانگیری با اشاره به اینکه در چهل سال گذشته طبق شاخصهای بین المللی جایگاه و رتبه خوبی در توسعه انسانی در ایران به وجود آمده است، اظهار داشت: «نوآوری و خلاقیت مهمترین ویژگیها در بحث توسعه انسانی است و دانشگاههای بزرگ به این سمت میروند که دانشگاههای نسل جدید باید کارآفرین بوده و تنها به فارغ التحصیلی دانشجویان خود فکر نکرده ،بلکه به دنبال پرورش کارآفرین و یک فرد توانا به تولید و خلق کار باشند.»