فناوری اطلاعات

از شهر هوشمند نئوم چه خبر؟

از شهر هوشمند نئوم چه خبر؟

 این پروژه ایده‌ای از شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، است و یکی از اجزای کلیدی طرح «چشم‌انداز ۲۰۳۰» محسوب می‌شود‌ــ برنامه‌ای که هدف آن تحول اقتصادی عربستان سعودی از وابستگی به سوخت‌های فسیلی به سمت بخش‌های جدیدی مانند گردشگری و صنایع لوکس است.

پس از تکمیل اقامتگاه تفریحی جزیره سنداله در میانه دریای سرخ در نوامبر گذشته، مرحله اول لاین، پروژه‌ای عظیم که در امتداد یک خط مستقیم بسیار طولانی گسترش خواهد یافت، به‌تازگی اعلام شده است.

اکنون مشخص شده است که اولین بخش پروژه لاین «مارینای پنهان» یا «بندرگاه پنهان» نام دارد و ۲.۵ کیلومتر طول و ۵۰۰ متر ارتفاع خواهد داشت. این منطقه سه بخش به‌هم‌پیوسته را شامل خواهد شد که برای سکونت بیش از ۲۰۰ هزار نفر طراحی شده‌اند. 

مساحت منطقه ساخته‌شده ۲۱ میلیون متر مربع خواهد بود، که به میزان قابل‌توجهی بزرگ‌تر از برج خلیفه است که با ۳۵۰ هزار متر مربع مساحت، بلندترین آسمان‌خراش جهان محسوب می‌شود.

خبر جدید دیگر این است که نئوم توافقی برای ساخت یک مرکز داده هوش مصنوعی امضا کرده است، که همسو با ابعاد کل پروژه، در مقیاسی بسیار عظیم و با هزینه بسیار بالا است.

نئوم و شرکت دیتاولت با سرمایه‌گذاری اولیه ۵ میلیارد دلاری، قصد دارند کارخانه‌ای با ظرفیت ۱.۵ گیگاوات را تا سال ۲۰۲۸ افتتاح کنند.

این پروژه عربستان سعودی را برای برتری در حوزه هوش مصنوعی در منطقه وارد رقابت با امارات متحده عربی خواهد کرد.

نئوم که در حال حاضر یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های عمرانی تاریخ محسوب می‌شود، بسیاری از مفاهیم مرتبط با معماری و ساخت‌وساز را بازتعریف خواهد کرد.

علاوه بر رویکرد پایدار، هزاران نفر از بیش از صد کشور در حال کار روی پروژه نئوم‌اند. اما مهم‌تر از همه، هزاران ربات نیز در این پروژه فعال‌اند، همان ربات‌هایی که قرار است در هوشمندترین شهر تاریخ کنار انسان‌ها زندگی کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا