تکلیف شاهین آمریکایی به زلنسکی برای جلوگیری از منقضی شدن تحریم موشکی ایران
یک عضو سابق شورای امنیت ملی آمریکا از “ولودمیر زلنسکی” رییس جمهوری اوکراین خواسته تا دیر نشده کشورهای اروپایی فرانسه، آلمان و انگلیس را برای جلوگیری از منقضی شدن تحریم های موشکی ایران تا ماه آینده میلادی، تحت فشار گذارد.
“ریچادر گلدبرگ” عضو سابق شورای امنیت ملی آمریکا و عضو کنونی بنیاد جنگ طلب موسوم به “دفاع از دموکراسی ها” از زلنسکی خواسته تا یک ماه مانده به منقضی شدن تحریم های موشکی ایران در سازمان ملل، کشورهای اروپایی را برای جلوگیری از لغو تحریم ها تحت فشار بگذارد.
او در مطلبی که در وبگاه روزنامه غربگرای اوکراینی “کی یف پست” منتشر شده نوشته است: ایران از زبان قانون برای دفاع از رفتار خود در عرصه های بین المللی استفاده می کند. تهران امروز در جایگاه نقض آشکار توافق هسته ای ۲۰۱۵ (برجام) ایستاده است و اورانیوم نزدیک به تولید سلاح غنی سازی می کند.
او افزود: با این حال حکومت ایران اصرار دارد که رفتارش کاملا مطابق با مفاد توافق باشد و با استناد به پاراگرافی که کاهش تعهدات برجامی را به عنوان عکس العملی مشروع به نقض محسوس سایر طرفها از جمله تحریم های یکجانبه آمریکا (پس از خروج یکجانبه آمریکا از این توافق در سال ۲۰۱۸) می داند.
روسیه و ایران به دنبال کنار گذاشتن هنجارهای قدیمی بین المللی و جایگزینی آنها با هنجارهای جدیدی هستند که رفتارهای غیرقانونی را مشروعیت می بخشد. هدف آنها ایجاد یک واقعیت پذیرفته شده جدید است که در آن کشورهای کوچکتر در برابر جاه طلبی های امپراتوری آنها از استقلالشان عقب نشینی می کنند. از این نظر، آنها نه تنها در زمین و آسمان علیه اوکراین جنگ می کنند، بلکه جنگ سیاسی نیز به راه می اندازند.
این تحلیلگر آمریکایی افزود: اجازه دادن به پایان تحریم موشکی ایران در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت یک پیروزی برای مسکو و تهران است و حفظ آن و حتی بازگرداندن تحریم تسلیحاتی متعارف یک پیروزی بزرگ برای اوکراین خواهد بود.
یک راه ساده برای کسب پیروزی اوکراین و در عین حال مسئول دانستن ایران برای قتل عام اوکراینی ها وجود دارد. بر اساس مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، اگر تنها یکی از اعضای اصلی توافق هستهای نامهای به شورای امنیت ارسال کند که ایران تعهدات خود را نقض کرده است، تمامی تحریمها و محدودیتها علیه تهران ظرف ۳۰ روز بازگردانده میشوند. در صورتی که رئیس جمهور زلنسکی این درخواست را مطرح کند، ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا، می تواند این کار را به تنهایی در عرض چند دقیقه انجام دهد.
اوکراینیها حق دارند تعجب کنند که چرا این کار پیشتر انجام نشده است، در صورتی که بازگرداندن تحریم های تسلیحاتی ایران به این آسانی است و ایران به وضوح تعهدات خود در توافق هستهای را نقض میکند. پاسخ این است که، علیرغم مشارکت ایران در ایجاد رعب و وحشت در مردم اوکراین، بسیاری در غرب هنوز در این توهم زندگی می کنند که ارائه مشوق هایی به رژیم تهران، مواضع حکومت ایران را در اعتدال نگاه می دارد.
برخی از دیپلماتهای غربی نگرانند که بازگشت تحریم ها، چارچوب مماشات شکست خورده که به ایران پول میدهد تا از آستانه هستهای عبور نکند، به خطر میاندازد. برای این از دید اروپایی ها، حفظ رویای یک توافق هسته ای معیوب، ارزش قربانی کردن اوکراین را دارد.
کییف چه به دلیل ناآگاهی و چه به دلیل اشتباه محاسباتی به محیط خطرناکتری میرود که در آن تحریمهای سازمان ملل علیه ایران ماه آینده بی سر و صدا به پایان میرسد و واردات روسیه از ایران کشندهتر میشود و ایران دیگر مانعی برای ارسال موشک های بالستیک کشنده به روسیه نخواهد داشت.
رئیس جمهور زلنسکی هنوز یک ماه زمان و گوش شنوای اروپا را دارد. اگر او جلوگیری از منقضی شدن تحریم های موشکی ایران را از طرف های اروپایی درخواست کند، ممکن است با پاسخ مثبت اروپایی ها مواجه شود.
۳۱۰۳۱۰
مجله خبری سیلاد