هویت دینی، انقلابی و ملی رویکرد شورای ششم در نامگذاری خیابانها
به گزارش خبرنگار شهری سیلاد، نرگس معدنی پور رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر در صحن امروز شورای ششم شهر تهران به تشریح فعالیت های کمیسیون نامگذاری معابر پرداخت و بیان داشت: توجه این کمیسیون در دوره ششم به هویت دینی، انقلابی و ملی است و فصل الخطاب کار در این کمیسیون فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) در خصوص نامگذاری معابر به نام شهدای گرانقدر است.
وی ادامه داد: در روند نامگذاری معابر و کوچه های شهر از مشارکت مردم محلی استفاده میشود لذا پیشنهاداتی از سوی مردم به مناطق ارائه میشود و پس از بررسی از سوی مناطق موضوعات به مرکز ارتباطات ارسال و پس از آن به کمیسیون نامگذاری اعلام می شود. ضمن اینکه ما نیز در کمیسیون پیشنهاداتی را داریم که این پیشنهادات ابتدا به منطقه ارسال و نظرات مردمی در مورد آن لحاظ می شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران گفت: سامانه ای جهت ساماندهی اسامی معابر شهری در دوره قبل طراحی شد تا از تکرار نامگذاری ها جلوگیری کند لذا ما در کمیسیون بر اساس این سامانه نام گذاری ها را پیگیری می کنیم.
وی خاطر نشان کرد: در کوچه هایی که دارای شماره هستند نیز تدبیر خاصی را در نظر گرفتهایم به نحوی که اگر قرار است کوچه ای به نام یک شهید بزرگوار نامگذاری شود ما ضمن نامگذاری اسم شهید شماره مورد نظر را حفظ خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه در نامگذاری ها بحث سکونت خانواده معظم شهدا در کوچه و محلات مورد توجه قرار گرفته است، گفت: اولویت نامگذاری ها به نام شهدای گرانقدر ساکنان کوچه ها و محلات است.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه اعضای کمیسیون نامگذاری متشکل از ۳ عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، رئیس مرکز ارتباطات شهرداری تهران، رئیس روابط عمومی و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تهران، نماینده بنیاد شهید و نماینده فرهنگستان ادب سیلادی هستند، گفت: در نامگذاری های جدید به این نکته توجه شد که مجموعه های جدید الحداث و خیابان های جدید مورد توجه باشند و اگر تغییر نام صورت میگیرد به فراوانی تغییر نام ها و هویت منطقه توجه شود.
معدنی پور در ادامه این جلسه به نامگذاری خیابانی به نام ایراندخت اشاره کرد و گفت: از آنجا که در کوچه مورد نظر شهید و خانواده شهیدی حضور نداشتند، نام ایراندخت که هماهنگ با هویت ملی، ایرانی است و مورد درخواست مردم محله نیز بود در نظر گرفته شد.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران در مورد نامگذاری کوچه ای به نام گل زنبق نیز گفت: این کوچه سه متری و بی نام بود که در آن شهید بزرگواری نداشتیم لذا مردم درخواست نام گل زنبق را داشتند.
معدنی پور به نامگذاری خیابان رضا مقدسی نیز اشاره کرد و بیان داشت: مرحوم رضا مقدسی از نیروهای خوشنام رسانه ای و انقلابی بودند که مدتی مدیرعاملی خبرگزاری مهر را بر عهده داشتند. از آنجا که دفتر خبرگزاری مهر در خیابان بیمه واقع بود این خبرگزاری درخواست نامگذاری این خیابان به نام این مرحوم را داشتند که اعضای کمیسیون موافقت لازم را در این زمینه داشتند تا از این طریق یاد و خاطره این نیروی انقلابی حفظ شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با اشاره به نامگذاری خیابانی به نام شهدای ارسباران اظهار داشت: در مورد نامگذاری این محل از آنجا که ساکنان محدوده از اهالی ارسباران آذربایجان شرقی هستند و خانواده شهید نیز در آن حضور دارند بنا به پیشنهاد مردم محله این نامگذاری صورت پذیرفت.
وی با اشاره به ضرورت نامگذاری خیابان ها و معابر شهری به نام شهدای سلامت خاطرنشان کرد: در منطقه ۲ و اطراف وزارت بهداشت معبری به نام شهدای سلامت نامگذاری شده است و قرار است خیابان های اطراف نیز به نام شهدای مدافع سلامت نامگذاری شوند لذا در دومین جلسه کمیسیون نامگذاری به صورت ویژه به این موضوع توجه شده است.
انتهای پیام/