۴۵ درصد بازماندگان کرونا در ووهان یک سال پس از ابتلا همچنان علائم این بیماری را دارند
بر اساس پژوهش جدیدی که در ژورنال پزشکی JAMA Network Open منتشر شده، تقریبا نیمی از افرادی که جزو اولین مبتلایان ویروس کرونا در شهر ووهان چین بودند، یک سال پس از ترخیص همچنان برخی علائم را به همراه دارند و با عوارض این بیماری دست و پنجه نرم میکنند.
محققان در پژوهش خود از دادههای ۲،۴۳۳ بیمار بالغ استفاده کردند که در اوایل همهگیری در یکی از دو بیمارستان شهر ووهان بستری شده بودند. البته اکثر آنها به صورت خفیف بیمار شده بودند و تعداد کمی از آنها به کووید-۱۹ شدید دچار شده بودند و به مراقبتهای ویژه نیاز داشتند. تمام بیماران این تحقیق بین ۱۲ فوریه تا ۱۰ آوریل ۲۰۲۰ از بیمارستان مرخص شدند و بررسی علائم آنها در مارس سال جاری انجام شد.
به صورت کلی، ۴۵ درصد از بیماران در گزارش یک ساله خود حداقل به یکی از علائم کرونا اشاره کردند. شایعترین علائم اعلام شده خستگی، تعریق، سفت شدن قفسه سینه، اضطراب و درد عضلانی بوده است. همچنین ۵۴ درصد از ۶۸۰ موردی که به صورت شدید به کرونا مبتلا شده بودند پس از یک سال همچنان یکی از علائم این ویروس را گزارش کردهاند. اما بروز علائم طولانی مدت در بین موارد مربوط به ابتلا خفیف نیز وجود داشته و ۴۱.۵ درصد از ۱۷۵۲ افرادی که به صورت خفیف دچار کرونا شدند از علائم این ویروس رنج میبردند.
پیش از این نیز پژوهشهای مشابهی انجام شده که تقریبا دادههای یکسانی را درباره وجود علائم کرونا در طولانی مدت نشان میدهد. برای مثال پژوهش کوچکی که توسط دانشمندان نروژی در ماه ژوئن انجام شده بود، نشان میداد که ۵۵ درصد از ۲۴۷ بیمار مبتلا به کرونا خفیف که در بیمارستان نیز بستری نشدند، بطور متوسط تا شش ماه پس از مثبت شدن آزمایش خود، همچنان علائم داشتند. پژوهش دیگری که توسط دانشمندان بریتنایی انجام شده نیز چنین موضوعی را تایید میکند.
با این حال، محققان و متخصصان پزشکی هنوز متوجه نشدهاند که کووید-۱۹ به چه دلیلی باعث به وجود آمدن علائم طولانی مدت میشود و چرا این علائم تنها در برخی بیماران مشاهده میشود.