فناوری اطلاعات

مریخ‌نشین Insight لرزه‌ای ۹۰ دقیقه‌ای را در این سیاره ثبت کرد

مریخ‌نشین Insight ناسا ۲۷ شهریور، هزار روز مریخی خود را کامل کرد و شاهد مریخ‌لرزه‌ای ۱.۵ ساعته به بزرگی ۴.۲ ریشتر بود. اخیرا Insight زلزله‌های زیادی را روی این سیاره تجربه کرده و در روز ۳ شهریور دو لرزه ۴.۱ و ۴.۲ ریشتری را ثبت کرده بود.

این سه لرزه اخیر، بسیار بزرگتر از لرزه ۳.۷ ریشتری بود که Insight دو سال پیش آن را ثبت کرد. به گفته ناسا، لرزه‌ای با بزرگی ۴.۲ ریشتر، پنج برابر انرژی بیشتری از لرزه ۳.۷ ریشتری دارد.

لرزه‌های مریخی داستان درون این سیاره را بازگو می‌کنند. این امواج وقتی از لایه‌های مختلف سیاره یعنی پوسته، گوشته و هسته عبور می‌کند دچار تغییر می‌شود و به محققان دید گسترده‌تری برای کاوش اعماق مریخ می‌دهد. نتایج این یافته‌ها می‌تواند بخشی از چگونگی شکل‌گیری کرات خاکی مثل زمین و ماه را حل کند.

ابزار SIES مریخ نشین Insight برای لرزه‌نگاری و مطالعه ساختار درونی مریخ

دانشمندان هنوز مشغول مطالعه مریخ‌لرزه اخیر هستند، اما متوجه شدند که لرزه ۴.۲ ریشتری در ۳ شهریور از عمق ۸۵۰۰ کیلومتری مریخ و لرزه ۴.۱ ریشتری در همان روز از عمق ۹۵۲ کیلومتری به وجود آمده است. چنین یافته‌ای، لرزه ۴.۲ ریشتری را تبدیل به عمیق‌ترین لرزه ثبت‌شده مریخ تاکنون می‌کند.

مریخ‌نشین Insight در اواخر سال ۲۰۱۸ میلادی روی مریخ فرود آمد و حدود سی روز پس از فرود، لرزه‌نگار خود را روی مریخ نصب و راه‌اندازی کرد. ممکن است مریخ‌نوردها جذابیت بیشتری از این ربات یکجانشین داشته باشند، اما باید گفت که Insight تاکنون اطلاعات بسیار جالبی از مریخ و ناشناخته‌های آن برای ما فاش کرده است.

محققان در اواخر سال ۲۰۲۰ میلادی توانستند با داده‌های Insight دید وسیعی از فعالیت‌های اعماق مریخ به دست آورند. بدون شک Insight مشخص کرد که مریخ سیاره‌ای فعال است و محققان در مطالعه‌ای برای اولین بار نشان دادند که چگونه می‌توان از فعالیت‌های این مریخ‌نشین استفاده کرد تا بتوان ساختار داخلی سیاره‌ای دیگر را ترسیم کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا