استانها

فکر نمی کردم نرخ بیسوادی در خوزستان اینقدر بالا باشد

به گزارش خبرنگار خبرآنلاین از اهواز، قاسم سلیمانی دشتکی در پایان جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی استان خوزستان ضمن گرامیداشت هفته دولت با تاکید بر لزوم حرفه‌آموزی در کنار سوادآموزی، اظهار کرد: سعی شود که در کنار آموزش خواندن و نوشتن، آموزش فنی و حرفه‌ای نیز قوی شود تا افراد در کنار خواندن و نوشتن شغلی داشته باشند؛ اگر فن و حرفه در کنار خواندن و نوشتن باشد، انگیزه را قوی‌تر می‌کند.

وی افزود: امید می رود تمام دولتمردان راه و سیره شهیدان باهنر و رجایی را طی کنند و در خدمت مردم باشند و برای حل مشکلات مردم را به همان طریقی که آقای رجایی عمل کرد، عمل کنند.

وی تصریح کرد: شهید رجایی مردی تمام عیار بود که از نقطه صفر شروع کرد و وارد بدنه نظام شد و در خدمات‌رسانی و ارائه طرح‌های مهم در حوزه آموزش و پرورش و مدیریتی، یادگار خوبی از خود به جای گذاشت.

استاندار خوزستان یادآور شد: امسال در استان خوزستان هفته دولت تحت‌الشعاع تحولات دولت‌ها قرار گرفت و آن گونه باید و شاید فرصت نشد که به آن پرداخته شود. واقعا گرفتار مسائل تنش آبی، طرح‌های دولتمردان و پیگیری سفرها بودیم.

سلیمانی دشتکی؛ گفت: در مقوله سوادآموزی همه باید دقت کنیم که یک روزی در کشور دارالفنون ایجاد شد. دارالفنون، خانه یادگیری حرفه بود و از اسم آن نیز مشخص است و مفهوم آن نیز یعنی تربیت افراد برای ورود به دولت.تا بتوانند کار دولتی انجام دهند.

وی افزود: یک زمانی شیوه ملامکتبی داشتیم که سواد خواندن و نوشتن و کتاب‌هایی مانند شاهنامه را آموزش می‌داد. وقتی شرط وارد شدن به ادارت داشت سواد شد، همه مشتاق بودند که روزنه‌ای پیدا کنند تا سواد بیاموزند. آن موقع، امکانات زیادی وجود نداشت و مدارس و معلمان زیادی هم وجود نداشتند بنابراین باز هم تعداد معدودی آموزش می‌دیدند و روند آموزش برای سیستم اداری، ادامه پیدا کرد.

وی با اشاره به وضعیت سوادآموزی در دهه‌های گذشته اظهار کرد: تا اوایل دهه ۶۰ بسیاری از کارمندان و مسئولین خواندن و نوشتن بلد بودند و شاید حدود ۵۰ درصد آن‌ها تا مقطع ابتدایی و یا سیکل درس خوانده بودند. تا حدود اوایل دهه ۶۰ افراد درس‌خوانده به سرعت استخدام دولتی می‌شدند اما با پیشرفتن علم و سواد، بدنه مشاغل دولتی کوچک‌تر شد و شیوه عوض شد.

وی تصریح کرد: البته در میان عموم مردم، طرز تفکر اینکه بچه درس بخواند و کاره‌ای شود، وجود داشت. بین خواص نیز گفته می‌شد که بچه درس بخواند و معرفت و علم و بینش پیدا کند. اکنون شرایط یافتن شغل به وسیله تحصیل حتی تا پیش رفتن تا مقطع دکتری نیز فراهم نیست. آن زمان نیاز بود که حتما افراد درس بخوانند تا شغل پیدا کنند اما اکنون رابطه قوی بین پیدا کردن شغل و درس خواندن وجود ندارد البته نه اینکه نباشد.

استاندار خوزستان یادآور شد: به عنون مثال ۱۰ هزار فارغ‌التحصیل داریم که یک هزار نفر از آن‌ها استخدام می‌شوند و بقیه استخدام نمی‌شوند. بدین ترتیب، قبلا در تحصیلات تکمیلی رقابت زیادی وجود داشت اما اکنون این گونه نیست.

سلیمانی‌دشتکی؛ با بیان اینکه بایستی رویکرد سوادآموزی تغییر کند و فلسفه اینکه فرد برای چه می‌خواهد سواد بیاموزد را شرح دهیم، گفت: شیوه سوادآموزی نباید مرتبط با اشتغال باشد بلکه باید مرتبط با دانش و بینش باشد و سعی شود که در کنار آموزش خواندن و نوشتن، آموزش فنی و حرفه‌ای نیز قوی شود تا افراد در کنار خواندن و نوشتن شغلی داشته باشند؛ اگر فن و حرفه در کنار خواندن و نوشتن باشد، انگیزه را قوی‌تر می‌کند.

وی افزود: اگر فن و حرفه در کنار سوادآموزی نباشد، سوادآموزی عملا به کار نمی‌آید بنابراین تقاضای من این است که در صدا و سیما، رسانه‌ها، فضای مجازی و در فضای واقعی، فعالیت‌ها در جهت ترویج و تشوق افراد به سوادآموزی و حرفه و فن‌آموزی باشد تا افراد حرفه‌ای به دست آورند و درآمدی داشته باشند.

وی با اشاره به لزوم همکاری فرمانداران در عمل کردن به ابلاغیه‌های مربوط به سوادآموزی اظهار کرد: دستگاه‌های حمایتی حتما ضمن اهدای بسته‌های حمایتی، همان گونه که به آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها کمک می‌کنند در اینجا نیز به فراهم‌سازی امکانات مورد نیاز سوادآموزی کمک کنند.

وی تصریح کرد: شهرداری‌ها و شوراها همه امکانات تبلیغاتی خود را به صورت رایگان در خدمت نهضت قرار دهند. بخش صنعت و بخش خصوصی در این راستا اگر خود افراد بی‌سواد را می‌شناسند، آن‌ها را ساماندهی کنند. راهنمایی و رانندگی نیز لیست متقاضیان گواهینامه رانندگی که بی‌سواد هستند را سریعا به نهضت سوادآموزی ابلاغ کنند.

استاندار خوزستان همچنین با اشاره به نرخ بالای بیسوادی در خوزستان یادآور شد: فکر نمی‌کردم نرخ بیسوادی در استان خوزستان اینقدر بالا باشد. باید کاری کرد و حرکت کنیم. البته مقداری از این مساله به سیستم عشایری نیز برمی‌گردد زیرا کوچ دارند.

سلیمانی دشتکی؛ گفت: از نظر بودجه و اعتبارات نیز به طور حتم از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خواستار حمایت و کمک خواهیم شد. از همه دستگاه‌های اداری و حاکمیتی نیز خواهان کمک به آموزش و پرورش هستیم.

۴۸

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا