سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

زلنسکی: بدون اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها نمی‌توانیم زندگی کنیم

زلنسکی: بدون اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها نمی‌توانیم زندگی کنیم

3 ساعت پیش
رئیس شورای اروپا: آمریکا در امور داخلی ما دخالت نکند

رئیس شورای اروپا: آمریکا در امور داخلی ما دخالت نکند

3 ساعت پیش
فارن‌افرز: غربی‌ها ممکن است به دنبال سازش با دشمنان آمریکا باشند

فارن‌افرز: غربی‌ها ممکن است به دنبال سازش با دشمنان آمریکا باشند

3 ساعت پیش
زمان دیدار ترامپ و نتانیاهو مشخص شد

زمان دیدار ترامپ و نتانیاهو مشخص شد

3 ساعت پیش
ارسال نتایج انتخابات عراق برای تایید در دادگاه عالی فدرال

ارسال نتایج انتخابات عراق برای تایید در دادگاه عالی فدرال

3 ساعت پیش
ترامپ: زلنسکی آمادگی امضای پیشنهاد صلح را ندارد

ترامپ: زلنسکی آمادگی امضای پیشنهاد صلح را ندارد

3 ساعت پیش
اوری گلدبرگ: نتانیاهو در انتخابات پیش رو مجددا انتخاب خواهد شد

اوری گلدبرگ: نتانیاهو در انتخابات پیش رو مجددا انتخاب خواهد شد

3 ساعت پیش
افزایش چشمگیر سفر صهیونیست‌ها به دبی

افزایش چشمگیر سفر صهیونیست‌ها به دبی

3 ساعت پیش
کرملین: فعلا مذاکره‌ای با آمریکا نداریم

کرملین: فعلا مذاکره‌ای با آمریکا نداریم

3 ساعت پیش
اوربان: راه‌حل روسیه و اوکراین در میدان نبرد نیست

اوربان: راه‌حل روسیه و اوکراین در میدان نبرد نیست

3 ساعت پیش

Home » ریزش ۶۰ درصدی قیمت مسکن واقعیت دارد؟/ غیبی: ارزش واقعی این خانه‌ها کمتر از مبلغ پرداختی خریداران است

ریزش ۶۰ درصدی قیمت مسکن واقعیت دارد؟/ غیبی: ارزش واقعی این خانه‌ها کمتر از مبلغ پرداختی خریداران است

زمان انتشار: 7 نوامبر 2025 ساعت 11:54

دسته بندی: مسکن

شناسه خبر: 2863479

زمان مطالعه: 8 دقیقه

ریزش ۶۰ درصدی قیمت مسکن واقعیت دارد؟/ غیبی: ارزش واقعی این خانه‌ها کمتر از مبلغ پرداختی خریداران است

ریزش ۶۰ درصدی قیمت مسکن واقعیت دارد؟/ غیبی: ارزش واقعی این خانه‌ها کمتر از مبلغ پرداختی خریداران است

به گزارش خبرگزاری سیلاد منصور غیبی کارشناس بازار مسکن با اشاره به تأثیر مستقیم قیمت مصالح ساختمانی بر قیمت تمام‌شده واحدهای مسکونی گفت: وقتی ساخت‌وساز با مواد و مصالحی انجام می‌شود که قیمت آن در بازار بالاست، طبیعتاً محصول نهایی برای سازنده با هزینه بیشتری تمام می‌شود. این هزینه در نهایت از سوی مصرف‌کننده پرداخت می‌شود، چرا که سازنده آن را بر قیمت نهایی ملک و آپارتمان اضافه می‌کند و به این ترتیب قیمت مسکن افزایش می‌یابد.

ارزش واقعی خانه‌ها کمتر از بهای پرداختی مردم است

وی در گفت‌وگو با مهر افزود: نکته مهمی که بسیاری از خریداران به آن توجه ندارند این است که انتظار کاهش ۵۰ تا ۶۰ درصدی قیمت مسکن، انتظاری غیرواقعی است. متأسفانه یکی‌از شاخص تعیین قیمت در هر منطقه، در واقع قیمت نوسازهای همان منطقه است. وقتی آپارتمان‌های نوساز با مصالح گران ساخته می‌شوند و قیمت تثبیت‌شده آن‌ها مثلاً حدود ۱۵۰ میلیون تومان به ازای هر متر مربع است، این رقم مبنای ارزش‌گذاری برای واحدهای ۵، ۱۰ یا حتی ۱۵ سال ساخت قرار می‌گیرد. در نتیجه افزایش قیمت نوسازها به‌صورت طبیعی به سایر واحدها نیز سرایت می‌کند و موجب رشد عمومی قیمت‌ها در بازار مسکن می‌شود.

غیبی تصریح کرد: اگر بتوانیم در مبدأ، یعنی در مرحله تولید و ساخت واحدهای نوساز، قیمت تمام‌شده را از طریق سیاست‌گذاری‌های اقتصادی صحیح کاهش دهیم و از سازندگان حمایت کنیم، در کنار نظارت و کنترل بر نحوه قیمت‌گذاری و فروش واحدها، می‌توانیم از رشد غیرمنطقی قیمت‌ها جلوگیری کنیم. اما در حال حاضر چون چنین نظارتی وجود ندارد، هر سازنده‌ای به دلخواه خود قیمت تعیین می‌کند. به عنوان مثال، سازنده‌ای برای ملک خود هر متر را ۱۹۰ میلیون تومان قیمت می‌گذارد و مالک ملک ۵ سال ساخت با استناد به آن، قیمت واحد خود را ۱۷۰ میلیون تومان تعیین می‌کند.

نبود نظارت بر سازندگان، عامل اصلی جهش قیمت مسکن است

وی ادامه داد: این روند باعث می‌شود که فردی که می‌خواهد واحد فعلی خود را بفروشد تا نوساز بخرد، نتواند تعادل مالی برقرار کند؛ زیرا اختلاف قیمت‌ها بسیار زیاد است. این موضوع یکی از ضعف‌های اساسی در نظام قیمت‌گذاری و عرضه مسکن است که در نبود کنترل و نظارت کافی، منجر به گرانی افسارگسیخته در بازار شده است.

۷۰ درصد درآمد خانوارها در چاه هزینه مسکن فرو می‌رود

این کارشناس بازار مسکن اظهار کرد: در حال حاضر، هزینه مسکن سهم بسیار بالایی از درآمد خانوارها را به خود اختصاص داده است. برآوردها نشان می‌دهد حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد درآمد خانوارهای ایرانی، چه در قالب اجاره‌بها و چه در قالب تأمین منابع مالی برای خرید مسکن، صرف تأمین سرپناه می‌شود. این فشار اقتصادی موجب شده بسیاری از خانواده‌ها از سایر نیازهای اساسی خود مانند سلامت، تحصیل یا تفریح صرف‌نظر کنند تا بتوانند هزینه اجاره یا اقساط مسکن خود را پرداخت کنند.

وی با اشاره به شاخص‌های اقتصادی مرتبط با وضعیت بازار مسکن گفت: شاخصی وجود دارد تحت عنوان «فلاکت مسکن» که گرچه واژه سنگینی است، اما از نظر علمی دقیق و قابل استناد است. این شاخص بیانگر آن است که ارزش واقعی ملکی که خانوار برای خرید یا اجاره به آن دست یافته، کمتر از میزان هزینه‌ای است که برای آن پرداخت کرده است.

غیبی یادآور شد: به بیان ساده، این یعنی خانوارها مجبور می‌شوند برای تأمین مسکن خود از موقعیت و امکانات مناسب صرف‌نظر کرده و به مناطق حاشیه‌ای‌تر نقل مکان کنند. برای مثال، ممکن است فردی برای خرید یک آپارتمان دوخوابه ۱۰ میلیارد تومان هزینه کند، در حالی که ارزش واقعی آن ملک از نظر موقعیت، امکانات و کیفیت ساخت، به‌مراتب کمتر از مبلغ پرداختی باشد.

وی تأکید کرد: چنین وضعیتی نشان‌دهنده نبود تعادل میان دارایی خانوار و هزینه پرداختی برای مسکن است و این همان چیزی است که شاخص فلاکت مسکن را در جامعه افزایش داده است. بر اساس برآوردها، این شاخص در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد است؛ به این معنا که بیش از نیمی از افرادی که اقدام به خرید یا اجاره مسکن کرده‌اند، ارزش واقعی ملکشان کمتر از بهای پرداختی آن است.

بازار مسکن ایران گرفتار نبود بالانس بین دارایی و هزینه شده است

این کارشناس بازار مسکن در پایان گفت: مجموعه این عوامل بیانگر آن است که بازار مسکن کشور دچار عدم تعادل و نبود تناسب میان هزینه تولید، قیمت‌گذاری و توان خرید مردم شده و تا زمانی که نظارت، سیاست‌گذاری حمایتی از سازندگان و کنترل قیمت مصالح به‌صورت هم‌زمان اعمال نشود، این چرخه افزایش قیمت همچنان ادامه خواهد داشت.

۲۲۳۲۲۵

برچسب ها
مسکن
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • هشدار افزایش آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن تهرانی:  700 میلیون تومان بیاورید
    هشدار افزایش آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن تهرانی: 700 میلیون تومان بیاورید 3 ساعت پیش
  • لیست قیمت اجاره مسکن در گیشا/ اجاره آپارتمان ۲ خوابه در گیشا چقدر هزینه دارد؟ + جدول آذر ماه ۱۴۰۴
    لیست قیمت اجاره مسکن در گیشا/ اجاره آپارتمان ۲ خوابه در گیشا چقدر هزینه دارد؟ + جدول آذر ماه ۱۴۰۴ 3 ساعت پیش
  • تعرفه معاملات مسکن گران‌تر شد؟
    تعرفه معاملات مسکن گران‌تر شد؟ 3 ساعت پیش
  • زمان آغاز بارش‌های قدرتمند پاییز مشخص شد/ این بارش‌ها، کسری آب را جبران می‌کند؟
    زمان آغاز بارش‌های قدرتمند پاییز مشخص شد/ این بارش‌ها، کسری آب را جبران می‌کند؟ 3 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 9364
  • اقتصاد 7758
  • بازار مالی 1723
  • بین الملل 14278
  • تبلیغات 29
  • جامعه 9058
  • دانش 6539
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 7236
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1132
  • ورزش 21307

جدیدترین مقالات

  • لزوم  تقویت ارتباط میان رایزنان بازرگانی و فعالان اقتصادی در توسعه صادرات
    لزوم تقویت ارتباط میان رایزنان بازرگانی و فعالان اقتصادی در توسعه صادرات 6 ساعت پیش
  • «فیزیکِ فولاد» به نجاتِ «بیابان» می‌آید؛ فرمول فراموش‌ شده‌ای که می‌تواند بدون آب و برق، گلویِ کانون‌های ریزگرد خوزستان را بفشارد
    «فیزیکِ فولاد» به نجاتِ «بیابان» می‌آید؛ فرمول فراموش‌ شده‌ای که می‌تواند بدون آب و برق، گلویِ کانون‌های ریزگرد خوزستان را بفشارد 6 ساعت پیش
  • «ابرسازه سبز» در قلب صنعت اهواز؛ مهارِ هوشمندانه غبار در فولاد خوزستان با «انرژی صفر»
    «ابرسازه سبز» در قلب صنعت اهواز؛ مهارِ هوشمندانه غبار در فولاد خوزستان با «انرژی صفر» 6 ساعت پیش
  • کشف ۷۲۰ تن آرد قاچاق در همدان
    کشف ۷۲۰ تن آرد قاچاق در همدان 6 ساعت پیش
  • ورود هیئت اقتصادی ازبکستان به شیراز؛ تقویت مسیرهای تازه همکاری صنعتی در فارس
    ورود هیئت اقتصادی ازبکستان به شیراز؛ تقویت مسیرهای تازه همکاری صنعتی در فارس 6 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار |  کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور