سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری

سرتیتر خبرها

القسام: ۳ جسد بدون نام را تحویل دشمن صهیونیستی دادیم

القسام: ۳ جسد بدون نام را تحویل دشمن صهیونیستی دادیم

3 ساعت پیش
فیدان: آماده میزبانی دور چهارم مذاکرات سران اوکراین و روسیه هستیم

فیدان: آماده میزبانی دور چهارم مذاکرات سران اوکراین و روسیه هستیم

3 ساعت پیش
مسکو: نیروهای اوکراینی در پوکروفسک محاصره شده‌اند

مسکو: نیروهای اوکراینی در پوکروفسک محاصره شده‌اند

3 ساعت پیش
اقدام کلمبیا علیه آمریکا در سازمان ملل

اقدام کلمبیا علیه آمریکا در سازمان ملل

3 ساعت پیش
نیویورک‌تایمز: عربستان اف-۳۵ می‌خواهد نه عادی‌سازی روابط با اسرائیل

نیویورک‌تایمز: عربستان اف-۳۵ می‌خواهد نه عادی‌سازی روابط با اسرائیل

3 ساعت پیش
جولانی به آمریکا سفر می‌کند

جولانی به آمریکا سفر می‌کند

3 ساعت پیش
زاخارووا: ارسال «تاماهاوک» بحران اوکراین را حل نمی‌کند

زاخارووا: ارسال «تاماهاوک» بحران اوکراین را حل نمی‌کند

3 ساعت پیش
موشه یعالون: دولت ترامپ متوجه آسیب کابینه نتانیاهو به منافع آمریکا شد

موشه یعالون: دولت ترامپ متوجه آسیب کابینه نتانیاهو به منافع آمریکا شد

3 ساعت پیش
گاتیلوف: امیدواریم آمریکا سیاست خصمانه‌اش را نسبت به روسیه کنار بگذارد

گاتیلوف: امیدواریم آمریکا سیاست خصمانه‌اش را نسبت به روسیه کنار بگذارد

3 ساعت پیش
مالی: در تهران، ایده مذاکره با آمریکا با احساس خیانت روبه‌رو است

مالی: در تهران، ایده مذاکره با آمریکا با احساس خیانت روبه‌رو است

3 ساعت پیش

Home » تایوان درخواست آمریکا برای انتقال ۵۰ درصد تولید تراشه را رد کرد

تایوان درخواست آمریکا برای انتقال ۵۰ درصد تولید تراشه را رد کرد

زمان انتشار: 5 اکتبر 2025 ساعت 12:02

دسته بندی: دانش

شناسه خبر: 2851050

زمان مطالعه: 9 دقیقه

تایوان درخواست آمریکا برای انتقال ۵۰ درصد تولید تراشه را رد کرد

تایوان درخواست آمریکا برای انتقال ۵۰ درصد تولید تراشه را رد کرد

تینا مزدکی_دولت ترامپ به درستی نگران وابستگی ایالات متحده به تایوان برای تأمین تراشه‌های مورد نیاز خود است. ترس از ایجاد اختلال در عرضه، مقامات واشنگتن را بر آن داشت تا به تایوان پیشنهاد کنند نیمی از تولید تراشه خود را به ایالات متحده منتقل کند. تایوان محل استقرار TSMC، بزرگترین پیمانکار ریخته‌گری جهان است که تراشه‌های شرکت‌های آمریکایی مانند اپل، انویدیا و کوالکام را تولید می‌کند.

طرح «۵۰-۵۰» تقسیم تولید تراشه با تایوان

روز چهارشنبه، چنگ لی-چون، معاون نخست‌وزیر تایوان، اعلام کرد که تقسیم “۵۰-۵۰” تولید تراشه بین تایوان و ایالات متحده، حتی در مذاکرات تجاری اخیر نیز مطرح نشده است. چنگ گفت که گفت‌وگوهای او با مقامات آمریکایی بر موضوع تعرفه‌ها، از جمله کاهش نرخ تعرفه‌ها و امکان معافیت از انباشت تعرفه (Tariff Stacking) متمرکز بوده است. انباشت تعرفه زمانی رخ می‌دهد که یک محصول هنگام عبور از مراحل مختلف تولید در مرزهای گوناگون، مشمول تعرفه‌های متعددی می‌شود.

با این حال، هاوارد لوت‌نیک، وزیر بازرگانی ایالات متحده، می‌گوید مذاکره در مورد حیاتی بودن استفاده از 50 درصد تولید تراشه تایوان بوده است. لوت‌نیک گفته است: «ایده‌ای که من به آن‌ها [تایوان] پیشنهاد دادم این بود که بیایید به تقسیم ۵۰-۵۰ برسیم. ما نیمی را تولید کنیم و شما نیمی دیگر را.» لوت‌نیک اخیراً اشاره کرد که ۹۵٪ از نیاز ایالات متحده به تراشه توسط تراشه‌های تولید شده در تایوان تأمین می‌شود.

تایوان درخواست آمریکا برای انتقال ۵۰ درصد تولید تراشه را رد کرد
تصویر: ویفر سیلیکونی مورد استفاده در تولید تراشه/ تصویر: TSMC

نگرانی تایوان برای از دست دادن «سپر سیلیکونی» است

چنگ در گفت‌وگو با خبرنگاران در فرودگاه بین‌المللی تائویوان تایوان، پیشنهاد لوت‌نیک را رد کرد و گفت: «تیم مذاکره‌کننده ما هرگز هیچ تعهدی برای تقسیم تراشه‌ها به‌صورت “۵۰-۵۰” نداده است، بنابراین مردم می‌توانند مطمئن باشند.» پیشنهاد تقسیم تولید تراشه به‌صورت “۵۰-۵۰” توسط لوت‌نیک، توسط سیاستمداران تایوانی از جمله اریک چو، رئیس حزب اصلی مخالف تایوان یعنی کومینتانگ، توهین‌آمیز تلقی شد. چو این اقدام را «عملی استثماری و چپاولگرانه» خواند و گفت: «هیچ‌کس نمی‌تواند تایوان یا TSMC را بفروشد و هیچ‌کس نمی‌تواند سپر سیلیکونی تایوان را تضعیف کند.»

نظریه سپر سیلیکونی بیان می‌کند که به دلیل وابستگی جهان به تایوان برای تولید بخش اعظم تراشه‌ها، این کشور توسط ایالات متحده، اروپا و ژاپن از تهاجم چین محافظت خواهد شد. رهبران تایوان بیم دارند که اگر سهم بزرگی از تولید تراشه خود را واگذار کنند، سپر سیلیکونی خود را از دست خواهند داد. تصور می‌شود TSMC برنامه‌هایی برای جلوگیری از تسلط چین بر کارخانه‌های خود در صورت حمله دارد، از جمله شایعه سیاست “زمین سوخته” که در صورت لزوم، تأسیسات را نابود کرده و آن‌ها را غیرقابل استفاده می‌کند. حتی ممکن است اتاق‌های تمیز (Cleanrooms) که در تولید تراشه‌های سیلیکونی حیاتی هستند، آسیب ببینند.

آریسا لیو، مدیر یک اندیشکده مستقل به نام مؤسسه تحقیقات اقتصادی تایوان، می‌گوید که خواسته لوت‌نیک «بیش از آنکه برای تایوان منفعت داشته باشد، ضرر به همراه می‌آورد.» او به CNN گفت: «سرمایه‌گذاری‌های قابل توجه و انتقال ظرفیت تولید به سمت ایالات متحده، به‌طور اجتناب‌ناپذیری اکوسیستم خود تایوان را تضعیف کرده و یکپارچگی زنجیره تأمین آن را به خطر می‌اندازد.»

ترامپ تا همه تلاش خود را کرد

در طول دوره اول ریاست جمهوری دونالد ترامپ، یکی از بزرگترین دستاوردهای او متقاعد کردن TSMC برای ساخت کارخانه‌های ریخته‌گری در فینیکس (آریزونا) بود. دولت ترامپ در آن زمان نگرانی‌های متعددی داشت که بیشتر آن‌ها تا به امروز باقی مانده است. یکی از آن‌ها، هدف خودکفایی آمریکا در صنعت تراشه است. مسئله دیگر، همان ترس ذکر شده است که چین هم که به دنبال خودکفایی در تولید تراشه است، TSMC را به‌عنوان یک غنیمت بالقوه می‌بیند و می‌تواند با حمله به تایوان آن را به دست آورد.

جو بایدن، رئیس جمهور سابق آمریکا، نیز شایسته تقدیر است، چرا که او قانون CHIPS و علم را در سال ۲۰۲۲ امضا کرد. این قانون، با ارائه ۵۲.۷ میلیارد دلار یارانه، کمک‌های مالی و اعتبارات مالیاتی برای تولید نیمه‌هادی‌های داخلی، از نظر مالی ساخت ریخته‌گری‌ها توسط TSMC در ایالات متحده را توجیه‌پذیر ساخت.

TSMC در حال حاضر متعهد شده است که ۶۵ میلیارد دلار برای ساخت چندین مرکز تولید (Fab facilities) در آریزونا هزینه کند. اولین کارخانه اکنون راه‌اندازی شده و در حال تولید تراشه‌های ۴ نانومتری است. انتظار می‌رود تا سال‌های ۲۰۲۸-۲۰۲۹، این ریخته‌گری‌ها مدارهای مجتمع ۲ نانومتری را در آمریکا تولید کنند. این امر می‌تواند در نهایت به ایالات متحده کمک کند تا به یک مقصد جهانی برای تولید تراشه تبدیل شود؛ این اتفاق چیزی است که تا چند سال پیش هیچ کس آن را ممکن نمی‌دانست.

منبع: phonearena

227323

برچسب ها
تراشه
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • آمریکا شمشیر را برای «TP-Link» از رو بست
    آمریکا شمشیر را برای «TP-Link» از رو بست 4 ساعت پیش
  • علائم خرابی و راهکارهای تعمیر ترمز دستی
    علائم خرابی و راهکارهای تعمیر ترمز دستی 1 روز پیش
  • دقیق‌ترین ساعت اتمی جهان / هر ۱۵ میلیارد سال یک ثانیه خطا می‌کند!
    دقیق‌ترین ساعت اتمی جهان / هر ۱۵ میلیارد سال یک ثانیه خطا می‌کند! 1 روز پیش
  • خبر بد برای علاقه‌مندان اتومبیل‌رانی / رانندگی به سرنوشت اسب‌سواری دچار می‌شود
    خبر بد برای علاقه‌مندان اتومبیل‌رانی / رانندگی به سرنوشت اسب‌سواری دچار می‌شود 1 روز پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 7639
  • اقتصاد 6856
  • بازار مالی 1506
  • بین الملل 13089
  • تبلیغات 27
  • جامعه 7870
  • دانش 5657
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 6897
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1031
  • ورزش 19508

جدیدترین مقالات

  • رونمایی از ۹دستگاه اتوبوس و ماشین‌آلات راهسازی در محمدیه
    رونمایی از ۹دستگاه اتوبوس و ماشین‌آلات راهسازی در محمدیه 6 ساعت پیش
  •  آیا مشعل‌های خوزستان سرانجام خاموش می‌شوند؟ بخش خصوصی کلید حل معمای دو دهه‌ای فلرینگ
     آیا مشعل‌های خوزستان سرانجام خاموش می‌شوند؟ بخش خصوصی کلید حل معمای دو دهه‌ای فلرینگ 6 ساعت پیش
  • برگزاری انتخابات شورهای شهر و روستا در ۳۰۰۳ شعبه اخذ رای استان کرمان
    برگزاری انتخابات شورهای شهر و روستا در ۳۰۰۳ شعبه اخذ رای استان کرمان 6 ساعت پیش
  • مرمت ارگ تاریخی شهر راین آغاز شد
    مرمت ارگ تاریخی شهر راین آغاز شد 6 ساعت پیش
  • رزمایش پایداری ارتباطات در قزوین برگزار شد
    رزمایش پایداری ارتباطات در قزوین برگزار شد 6 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار | تجهیزات آزمایشگاهی | کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور