فناوری اطلاعات

چای، توت‌، شکلات تلخ، سیب؛ خوراکی‌هایی برای افزایش طول عمر

چای، توت‌، شکلات تلخ، سیب؛ خوراکی‌هایی برای افزایش طول عمر

نتایج مطالعه جدید از سوی تیمی از پژوهشگران از دانشگاه کوئینز بلفاست، دانشگاه ادیث کوان در پرت، و دانشگاه پزشکی وین نشان می‌دهد که افزایش تنوع فلاونوئیدها در رژیم غذایی می‌تواند درافزایش طول عمر و پیشگیری از بروز بیماری‌هایی مانند دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی-عروقی، سرطان و اختلالات عصبی نقش مؤثری داشته باشد.

فلاونوئیدها ترکیبات طبیعی موجود در گیاهان هستند که در غذاهایی مانند چای، بلوبری، توت‌فرنگی، پرتقال، سیب، انگور، و حتی در شراب قرمز و شکلات تلخ یافت می‌شوند.

این مطالعه که در نشریه “Nature Food” منتشر شده، بیش از ۱۲۰ هزار نفر بین سنین ۴۰ تا ۷۰ سال را به مدت بیش از یک دهه زیر نظر داشته است.

نتایج نشان داد که مصرف روزانه حدود ۵۰۰ میلی‌گرم فلاونوئید، با “کاهش ۱۶ درصدی خطر مرگ و میر” و کاهش تقریبی ۱۰ درصدی خطر بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲ و بیماری‌های تنفسی همراه است. دو فنجان چای، تقریبا این مقدار فلاونوئید را به بدن می‌رساند.

یافته‌های این مطالعه با توصیه‌های رایج درباره خوردن غذاهای رنگارنگ برای حفظ سلامت، هم‌راستا هستند. مصرف میوه و سبزیجات با رنگ‌های گوناگون، به‌ویژه آن‌هایی که غنی از فلاونوئید هستند، به دریافت بهتر و متنوع‌تر ویتامین‌ها و مواد مغذی کمک می‌کنند.

فلاونوئیدها چه کار می‌کنند؟
فلاونوئیدها به تنظیم فعالیت سلولی کمک و با رادیکال‌های آزادی که باعث استرس اکسیداتیو در بدن می‌شوند، مقابله می‌کنند. به زبان ساده‌تر، آن‌ها به بهبود عملکرد بدن کمک کرده و از آن در برابر سموم و عوامل استرس‌زا محافظت می‌کنند.

فلاونوئیدها همچنین خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند. آنتی‌اکسیدان‌ها به بدن کمک می‌کنند تا با رادیکال‌های آزاد مبارزه کند. بدن انسان به‌طور طبیعی مقداری آنتی‌اکسیدان تولید می‌کند، اما این ترکیبات در موادی مانند شکلات تلخ، حبوبات، و بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات نیز یافت می‌شوند.

التهاب یکی از واکنش‌های سیستم ایمنی بدن است. مواد آلرژی‌زا، میکروب‌ها، سموم و سایر محرک‌ها می‌توانند باعث بروز التهاب شوند. مصرف فلاونوئيدها به رفع التهاب بدن کمک می‌کند.

اثرات ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی فلاونوئیدها دانشمندان را به مطالعه پتانسیل آنها به عنوان “داروهای ضد سرطان” نیز تشویق کرده است. تحقیقات نشان داده است که برخی از فلاونوئیدها ممکن است به جلوگیری از تکثیر سلول‌های سرطانی کمک کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا