فناوری اطلاعات

مغز شما می‌تواند یاد بگیرد حواس‌پرتی‌ها را نادیده بگیرد

مغز شما می‌تواند یاد بگیرد حواس‌پرتی‌ها را نادیده بگیرد

پژوهشی جدید از دانشگاه لایپزیگ آلمان و دانشگاه آمستردام هلند نشان می‌دهد که مغز انسان می‌تواند با مواجهه مکرر با محرک‌های بصری مزاحم، آنها را به‌مرور نادیده بگیرد. این فرایند، که با عنوان «سرکوب آموخته‌شده» شناخته می‌شود، نقشی کلیدی در سیستم بینایی دارد و در کنار توجه ارادی به تمرکز بهتر کمک می‌کند.

به گزارش سیلاد و به نقل از سایتک‌دیلی، در این پژوهش که نتایج آن در ژورنال علوم اعصاب منتشر شده، فعالیت مغزی ۲۴ شرکت‌کننده با استفاده از دستگاه نوار مغزی (EEG) بررسی شد. شرکت‌کنندگان موظف بودند شیء هدفی را (مانند یک دایره سبز در میان لوزی‌های سبز) پیدا کنند، در حالی‌که همواره محرکی مزاحم (مانند یک لوزی قرمز) در موقعیتی ثابت ظاهر می‌شد. با گذر زمان، مغز شرکت‌کنندگان شروع به سرکوب آن موقعیت مزاحم در مراحل اولیه پردازش تصویری کرد.

دکتر نورمن فورشاک از دانشگاه لایپزیگ می‌گوید این یافته‌ها نشان می‌دهد مغز به‌جای واکنش خودکار به محرک‌های برجسته، می‌تواند از تجربه بیاموزد و مزاحمت‌ها را نادیده بگیرد. علاوه بر این، شرکت‌کنندگان زمانی که محرک مزاحم در مکان همیشگی خود ظاهر می‌شد، عملکرد بهتری در یافتن هدف داشتند. نکته جالب این‌که، حتی زمانی که هدف اصلی در همان مکان همیشگی محرک مزاحم ظاهر می‌شد، پردازش بصری کاهش می‌یافت؛ که این نشان می‌دهد مغز یاد می‌گیرد مکان‌های مزاحم را به‌طور کلی کم‌اهمیت تلقی کند.
 

مغز شما می‌تواند یاد بگیرد حواس‌پرتی‌ها را نادیده بگیرد
این محققان خاطرنشان کرده‌اند که هنوز مشخص نیست این فرایند در زندگی روزمره مانند رانندگی در مسیرهای تکراری چگونه عمل می‌کند. با این حال، طراحی ثابت محیط‌های بصری مانند جاده‌ها می‌تواند به بهبود ایمنی کمک کند.

دکتر داک دانکن، نویسنده اصلی این مطالعه، نتیجه‌گیری می‌کند: انسان‌ها به‌طور خودکار با واسط‌های کاربری یا الگوهای آشنا تطبیق پیدا می‌کنند و این تطابق در ابتدایی‌ترین مراحل پردازش بینایی نیز قابل مشاهده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا