ورزش

شوک‌های ورزشی در سال ۱۴۰۳

شوک‌های ورزشی در سال ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری سیلاد؛ سال ۱۴۰۳ برای ورزش ایران پر از لحظات فراموش‌نشدنی بود؛ چه در میدان‌های جهانی و چه در عرصه‌های داخلی، در این بین اتفاقاتی نیز بود که مثل یک شوک ورزش ایران را تحت تاثیر قرارداد، در این گزارش قصد داریم با هم تمام شوک های ورزشی ایران در سالی که گذشت را بررسی کنیم؛

بمب خبری سال: فساد در فوتبال ایران

شاید از مهم‌ترین رخدادهای سال ۱۴۰۳ مربوط به پرونده فساد در باشگاه مس رفسنجان باشد که یکی از جنجالی‌ترین اتفاق‌های سال‌های اخیر فوتبال ایران بود. واحد نظارتی شرکت مس این پرونده را باز کرد و سپس دستگاه‌های نظارتی و قضائی به موضوع ورود کردند که منجر به اتفاق‌ها مهمی شد؛ ازجمله سکه‌های طلا، ارز، پول و املاکی که به افراد دیگری منتقل شده بود و پای چندین باشگاه دیگر نیز به این پرونده باز شد.

در جریان رسیدگی به این پرونده، ۲۱ نفر به‌عنوان متهم شناسایی شدند که از این تعداد، برای ۱۲ نفر کیفرخواست صادر و پرونده متهمان به دادگاه ارسال شد؛ بااین‌حال در روند صدور رأی برخی مسائلی ایجاد شد تا به تعویق بیفتد. بازداشت خداداد افشاریان، رئیس سابق کمیته داوران و عضو هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال، سهیل مهدی، مسئول برگزاری مسابقات سازمان لیگ، فریبرز محمودزاده، رئیس پیشین کمیته نقل‌وانتقالات سازمان لیگ، شهاب زندی، مدیرعامل باشگاه شمس‌آذر قزوین و همچنین احضار برخی از ارکان فدراسیون و صدور قرار وثیقه برای برخی دیگر، نشان داد گستردگی فساد شاخ ‌و ‌برگ زیادی دارد. پس از بررسی پرونده مربوط به پرداخت رشوه از سوی باشگاه مس رفسنجان، خداداد افشاریان رئیس سابق کمیته داوران فدراسیون فوتبال در رابطه با پرونده باشگاه مس رفسنجان بازداشت شد.

کوچ دسته جمعی به تبریز

انتقال علیرضا بیرانوند، دروازه‌بان ملی‌پوش ایران، از پرسپولیس به تراکتور تبریز در تابستان ۱۴۰۳ یکی از جنجالی‌ترین و پرحاشیه‌ترین انتقال‌های فوتبال ایران بود. بیرانوند پس از فسخ یک‌طرفه قراردادش با پرسپولیس، با قراردادی دو ساله به تراکتور پیوست. مهدی ترابی و دانیال اسماعیلی‌فر نیز دو ستاره تیم پرسپولیس، در تابستان ۱۴۰۳ به تیم تراکتور تبریز پیوستند. این انتقال‌ها با واکنش‌های گسترده‌ای همراه بود، به‌خصوص که هر سه بازیکن نقش مهمی در موفقیت‌های اخیر پرسپولیس داشتند. مهدی ترابی پس از پایان قراردادش با پرسپولیس، با قراردادی دو ساله به تراکتور پیوست. حضور او در مراسم ختم همسر محمدرضا زنوزی، مالک تراکتور، شایعاتی درباره انتقالش به این تیم را تقویت کرد که بعدها به واقعیت پیوست. دانیال اسماعیلی‌فر نیز با قراردادی یک ساله به تراکتور منتقل شد. او نیز در مراسم مشابهی با ترابی و علیرضا بیرانوند حضور داشت که توجه‌ها را به احتمال انتقالش به تراکتور جلب کرد. این جدایی‌ها برای هواداران پرسپولیس شوک بزرگی بود و هنوز هم در فضای مجازی و رسانه‌ها مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

شوک‌های ورزشی در سال 1403

رامین یاغی شد

بمب استقلال در تابستان منفجر شد؛ رامین رضاییان که با حضور در پرسپولیس به اوج محبوبیت و معروفیت رسیده بود و حتی سابقه گلزنی در شهرآورد پایتخت را نیز داشت، به جدیدترین یاغی فوتبال ایران تبدیل شد و لباس استقلال را بر تن کرد. رامین رضاییان با عقد قراردادی یک‌ساله به تیم فوتبال استقلال تهران پیوست. این انتقال پس از جدایی او از تیم سپاهان اصفهان صورت گرفت و توجه بسیاری از هواداران و رسانه‌ها را به خود جلب کرد. باشگاه استقلال این انتقال را به عنوان بمب نقل و انتقالات تابستانی معرفی کرد و با انتشار تصاویری از آن، هیجان زیادی را در بین هواداران خود ایجاد نمود.

شوک‌های ورزشی در سال 1403

دوباره تاج دوباره فدراسیون فوتبال

مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران، رقابت انتخاباتی سال ۱۴۰۳ را در شرایطی آغاز کرد که آرای محکومیت‌های قضائی او در رسانه‌ها منتشر شد. بر اساس گزارش‌های برخی رسانه‌ها، حکمی به دلیل ‌تصرف غیرقانونی در اموال فدراسیون که رأی آن ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ صادر شد و تاج را به تحمل ۳۹ ضربه شلاق و استرداد مبالغی شامل ۵۵هزارو ‌۶۰۰ دلار، ۳۷هزارو ‌۶۷۰ یورو و ۴۵۰ میلیون ریال محکوم کرد. این محکومیت پس از اعتراض و درخواست تجدیدنظر، نهایی شد که البته ۳۷ ضربه از ۳۹ ضربه شلاق را به جزای نقدی تبدیل کرد و دادگاه دو ضربه باقی‌مانده را نیز به شش میلیون تومان جریمه نقدی تبدیل کرد. این حکم در نهایت قطعی شد و مهدی تاج جریمه‌های تعیین‌شده را پرداخت کرد. موضوعی که مشخصا بر اساس بند ۴ ماده ۳۹ اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران‌ که شرط «عدم وجود سابقه محکومیت کیفری» را برای نامزدهای ریاست فدراسیون تعیین کرده، اجازه ثبت‌نام مهدی تاج در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال را نمی‌داد، اما تاج باز هم در انتخابات ثبت‌نام کرد.

شوک‌های ورزشی در سال 1403

طلایی که در پارالمپیک آب شد

ایران در هفدهمین دوره بازی‌های پارالمپیک در مجموع‌ ۲۵ مدال شامل هشت طلا، ۱۰ نقره و هفت برنز کسب کرد و در رده چهاردهم ایستاد. این رتبه در حالی به دست آمد که ایران در پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو، با ۱۲ طلا، ۱۱ نقره و یک برنز در رده سیزدهم قرار گرفته بود. طلایی‌های کاروان پارالمپیک ایران ساره جوانمردی در پاراتیراندازی، امیرحسین علیپور، یاسین خسروی و سعید افروز در پارادوومیدانی، روح‌الله رستمی، علی‌اکبر غریب‌شاهی و احمد امین‌زاده در پاراوزنه‌برداری و تیم ملی والیبال نشسته بودند. هرچند صادق بیت‌سیاح هم یک طلای ناب را برای کاروان ایران به دست آورد، اما به دلیل اهتزاز پرچم حضرت«ام‌البنین»، یکی از بحث‌برانگیزترین تصمیمات پارالمپیک ۲۰۲۴ گرفته شد و مدال بیت‌سیاح از او گرفته شد. کمیته بین‌المللی پارالمپیک اعلام کرده بود نمایش هرگونه نماد، پرچم یا شعار خارج از چارچوب قوانین بازی‌ها ممنوع است و به همین دلیل، پس از بررسی تصاویر و گزارش‌های رسمی، مدال طلای ورزشکار پرتاب وزنه ایران پس گرفته شد. این اتفاق با اعتراض کاروان ایران همراه شد، اما این اعتراض راه به جایی نبرد.

شوک‌های ورزشی در سال 1403

ورزشکاران پناه‌جوی ایرانی

در شرایطی که بدون احتساب ورزشکارانی همچون کیمیا علیزاده، از میان ۳۷ ورزشکار تیم پناه‌جویان المپیک، ۱۴ ورزشکار ایرانی بودند، ‌این موضوع باز هم تلنگری برای مدیران ورزش ایران نبوده تا مقابل سیل مهاجرت‌ها و البته پناه‌جویی‌ها گرفته شود. حالا شاید مهاجرت‌های ورزشی ‌به امری عادی در دنیای ورزش تبدیل شده و ورزشکاران برای به دست آوردن فرصت رقابت بین‌المللی، راهی کشوری می‌شوند که بتوانند کسب سهمیه کنند. بااین‌حال، پناه‌جویی در ورزش ایران به یک آفت تبدیل شده و حتی سن پناه‌جویان نیز رو به کاهش است. در سال ۱۴۰۳، دو نفر از ورزشکاران زن ایرانی هم‌زمان با حضور در مسابقات بین‌المللی، پناهنده شدند. باران ارجمند، ملی‌پوش نوجوان تنیس روی میز ایران، پس از شرکت در مسابقات بین‌المللی در دانمارک، تصمیم به پناهندگی گرفت. فاطمه کشاورز هم پیش از او به‌عنوان وزنه‌بردار دسته ۷۱ کیلوگرم تیم ملی جوانان ایران به مسابقات قهرمانی جوانان جهان در لئون اسپانیا اعزام شد که هتل محل اقامت تیم را ترک و تلفن همراهش را خاموش کرد و خبر آمد که او هم پناهنده شده است.

افت محسوس لژیونرهای فوتبال ایران

فوتبال ایران در حال افول است و این امر از ناکامی‌های باشگاه‌ها در رقابت‌های آسیایی، نتایج ناپایدار تیم ملی در مسیر جام جهانی و کاهش کیفیت لژیونرها مشخص است. در سال ۱۴۰۳، انتقال برخی لژیونرهای ایرانی به لیگ‌های کم‌اعتبارتر مانند امارات، نشان‌دهنده این افول بود. بازیکنانی چون سردار آزمون، سامان قدوس و سعید عزت‌اللهی از لیگ‌های معتبر اروپایی به امارات منتقل شدند، جایی که پیشنهادهای مالی و شرایط مشابه فرهنگی جذابیت داشت. همچنین، علیرضا جهانبخش پس از یک دهه در اروپا، به هیرنوین هلند پیوست. تنها لژیونر ایرانی در یک لیگ معتبر، مهدی طارمی است که این فصل به اینتر میلان پیوسته، اما با وجود مهاجمان برجسته در این تیم، فرصت‌های بازی کمتری دارد و عملکردش افت کرده است. انتقادها از طارمی افزایش یافته و احتمال فروش او در پایان فصل مطرح شده است.

۲۵۷ ۲۵۱

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا