سایت خبری
famaserver
  • خانه
  • عمومی
  • ورزش
  • اقتصاد
  • مسکن
  • بین الملل
  • جامعه
  • فناوری اطلاعات
سایت خبری

سرتیتر خبرها

القسام: ۳ جسد بدون نام را تحویل دشمن صهیونیستی دادیم

القسام: ۳ جسد بدون نام را تحویل دشمن صهیونیستی دادیم

10 ساعت پیش
فیدان: آماده میزبانی دور چهارم مذاکرات سران اوکراین و روسیه هستیم

فیدان: آماده میزبانی دور چهارم مذاکرات سران اوکراین و روسیه هستیم

10 ساعت پیش
مسکو: نیروهای اوکراینی در پوکروفسک محاصره شده‌اند

مسکو: نیروهای اوکراینی در پوکروفسک محاصره شده‌اند

10 ساعت پیش
اقدام کلمبیا علیه آمریکا در سازمان ملل

اقدام کلمبیا علیه آمریکا در سازمان ملل

10 ساعت پیش
نیویورک‌تایمز: عربستان اف-۳۵ می‌خواهد نه عادی‌سازی روابط با اسرائیل

نیویورک‌تایمز: عربستان اف-۳۵ می‌خواهد نه عادی‌سازی روابط با اسرائیل

10 ساعت پیش
جولانی به آمریکا سفر می‌کند

جولانی به آمریکا سفر می‌کند

10 ساعت پیش
زاخارووا: ارسال «تاماهاوک» بحران اوکراین را حل نمی‌کند

زاخارووا: ارسال «تاماهاوک» بحران اوکراین را حل نمی‌کند

10 ساعت پیش
موشه یعالون: دولت ترامپ متوجه آسیب کابینه نتانیاهو به منافع آمریکا شد

موشه یعالون: دولت ترامپ متوجه آسیب کابینه نتانیاهو به منافع آمریکا شد

10 ساعت پیش
گاتیلوف: امیدواریم آمریکا سیاست خصمانه‌اش را نسبت به روسیه کنار بگذارد

گاتیلوف: امیدواریم آمریکا سیاست خصمانه‌اش را نسبت به روسیه کنار بگذارد

10 ساعت پیش
مالی: در تهران، ایده مذاکره با آمریکا با احساس خیانت روبه‌رو است

مالی: در تهران، ایده مذاکره با آمریکا با احساس خیانت روبه‌رو است

10 ساعت پیش

Home » خطر مرگ در فضا: روایت فضانوردانی که چند ماه در فضا گیر افتاده بودند

خطر مرگ در فضا: روایت فضانوردانی که چند ماه در فضا گیر افتاده بودند

زمان انتشار: 6 آوریل 2025 ساعت 16:37

دسته بندی: دانش

شناسه خبر: 2811296

زمان مطالعه: 9 دقیقه

خطر مرگ در فضا: روایت فضانوردانی که چند ماه در فضا گیر افتاده بودند

خطر مرگ در فضا: روایت فضانوردانی که چند ماه در فضا گیر افتاده بودند

غزال زیاری: ده ماه از زمانی که بوچ ویل‌مور و سانی ویلیامز، فضانوردان ناسا با فضاپیمای استارلاینر بوئینگ به ایستگاه فضایی بین‌المللی سفر کردند، گذشته است. این سفر در شرایطی انجام شد که این فضاپیما حتی قبل از پرواز هم با مشکلات متعددی روبه‌رو بود.

استارلاینر پس از سال‌ها تأخیر و سه تلاش ناموفق و کشف نشتی‌های متعدد هلیوم، سرانجام در ۵ ژوئن ۲۰۲۴ میلادی از مجتمع پرتاب ۴۱ ناسا در ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا به فضا پرتاب شد؛ اما وقتی کپسول به فضا رسید، اوضاع بدتر شد و به دلیل نقص در موتورهای کنترل واکنشی، فرایندهای داکینگ (پهلو گرفتن) با ایستگاه فضایی بین‌المللی با دردسرهای زیادی مواجه گردید.

بالاخره و پس از ماجراها و فراز و نشیب‌های فراوان، این دو فضانورد اخیرا به زمین برگشتند و در مصاحبه جدیدی اعلام کردند که وضعیت حتی از آنچه در آن زمان گزارش شد، ترسناک‌تر بود.

ویل‌مور درباره آن روزها توضیح داد: «من در آن لحظات نمی‌دانستم که آیا می‌توانیم به زمین برگردیم یا نه. فکر می‌کردم که احتمالاً نمی‌توانیم.»

خطر مرگ در فضا: روایت فضانوردانی که چند ماه در فضا گیر افتاده بودند

تصمیم عجیب ناسا

نکته عجیب و تلخ اینجا بود که در آن زمان ناسا عمداً قوانین پرواز را تغییر داد تا به استارلاینر اجازه دهد باوجود نقص‌های متعدد در موتورهای کنترل واکنشی، به سمت ایستگاه فضایی پرواز کند؛ این خطری واقعی که ویل‌مور و ویلیامز با آن مواجه بودند را نشان می‌دهد.

این یک افشاگری تکان‌دهنده است؛ به‌ویژه با در نظر داشتن اینکه پروژه استارلاینر بوئینگ تا به اینجا، یک فاجعه تمام‌عیار بوده است. این کمپانی که به‌عنوان غول هوافضا شناخته می‌شود، میلیاردها دلار در این پروژه سرمایه‌گذاری کرده ولی هنوز نتوانسته یک مأموریت موفق با سرنشین به ایستگاه فضایی انجام دهد.

این دو فضانورد در بخش دیگری از صحبت‌هایشان به این نکته اشاره کردند که پرتاب از روی راکت آتلاس اتحاد یونایتد بهتر از حد انتظار پیش رفت، اما مشکلات از زمانی آغاز شد که موتورهای سیستم کنترل واکنشی یکی‌یکی دچار نقص شدند و فرایند داکینگ را بسیار دشوار کردند.

در جلسات پیش از پرتاب، ویل‌مور مطلع شده بود که مشکلات موتور ممکن است دردسرساز شود. او دراین‌باره گفت: «می‌دانستم که موتورها می‌توانند وضعیتی ایجاد کنند که وقتی در فضا هستیم، نتوانیم آن را کنترل کنیم»

ویل مور در ادامه یادآوری کرد که در حین تلاش برای داکینگ با ایستگاه فضایی، تیم در وضعیت “تک نقطه نقص‌پذیر” قرار داشت؛ یعنی این مأموریت تنها می‌توانست یک نقص دیگر در موتور را تحمل کند و در صورت افزایش نقص‌ها، کنترل کامل حرکت کپسول از دست خارج می‌شد.

تغییر قوانین پرواز از سوی ناسا

او توضیح داد: «ما تک نقطه نقص‌پذیر بودیم و من با خودم فکر می‌کردم که‌ای وای، قرار است ایستگاه فضایی را ترک کنیم؛ از قوانین پرواز کاملاً آگاه بودم.»

اما بحث‌های داغ در مقر ناسا باعث شد که آن‌ها تصمیم بگیرند که با پذیرش خطرات احتمالی، قوانین پرواز مربوط به از دست دادن موتور را لغو کنند.

خطر مرگ در فضا: روایت فضانوردانی که چند ماه در فضا گیر افتاده بودند

ویل‌مور ادامه داد: «نمی‌دانستم که مدیران پرواز قبلاً بحث درباره لغو قوانین پرواز را شروع کرده‌اند؛ ما دو موتور را از دست‌ داده بودیم و اصلاً نمی‌دانستیم که چرا قوانین پرواز لغو شد. از نقطه‌ای که قرار بود ترک کنیم عبور کرده بودیم و حالا دیگر هیچ جایی برای نقص دیگری باقی نمانده و من کنترل دستی را در دست دارم. کنترل نسبت به‌روز اول کند شده بود و فضاپیما دیگر همان فضاپیمای روز اول نبود. از خودم می‌پرسیدم که آیا می‌توانم کنترل را نگه‌دارم؟ بله ولی این دیگر همان فضاپیمای قبل نیست.»

ویلیامز اضافه کرد: «گفتگوهای ناگفته زیادی وجود داشت؛ مثل‌اینکه: “هی، ما در وضعیت بسیار پرخطری هستیم.” هر دو احساس می‌کردیم که خیلی خوب می‌شد اگر می‌توانستیم به ایستگاه فضایی که درست در جلوی‌مان قرار داشت، متصل شده و پهلو بگیریم.»

بازگشت دو فضانورد اسیرشده

درمجموع، چهار موتور از ۲۸ موتور سیستم کنترل واکنشی دچار نقص شده بودند که دوتای آن‌ها پس از بازنشانی از راه دور ناسا دوباره به کار افتادند.

این دو فضانورد، پس‌ازآنکه ۹ ماه در ایستگاه فضایی گیر کرده بودند، اخیراً توسط کپسول اسپیس‌ایکس کروز دراگون به زمین بازگشتند. این در حالی بود که قرار بود مأموریت اصلی‌شان تنها یک هفته طول بکشد.

خطر مرگ در فضا: روایت فضانوردانی که چند ماه در فضا گیر افتاده بودند

ناسا بی‌خیال استارلاینر نمی‌شود

جالب اینجاست که ناسا هنوز در تلاش است تا استارلاینر را که در ماه سپتامبر سال گذشته بدون فضانوردانش به زمین بازگشت، دوباره به پرواز درآورد. آن‌ها در به‌روزرسانی اخیرشان اعلام کردند که ناسا و بوئینگ در حال پیشرفت به‌سوی تأیید صلاحیت استارلاینر هستند و اعضای این دو تیم در حال کار بر روی رفع مشکلات پروازی استارلاینر و آماده‌سازی آن برای آزمایش سیستم پیشرانه در ماه‌های آینده‌اند.

هنوز مشخص نیست که چه زمانی این فضاپیمای دچار مشکل دوباره به سمت ایستگاه فضایی حرکت خواهد کرد. به گفته استیو استیچ، مدیر برنامه خدمه تجاری ناسا احتمالاً پرواز بعدی استارلاینر قبل از اواخر ۲۰۲۵ یا اوایل سال آینده انجام نخواهد شد.

منبع: futurism

227227

برچسب ها
فضانورد
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • آمریکا شمشیر را برای «TP-Link» از رو بست
    آمریکا شمشیر را برای «TP-Link» از رو بست 10 ساعت پیش
  • علائم خرابی و راهکارهای تعمیر ترمز دستی
    علائم خرابی و راهکارهای تعمیر ترمز دستی 1 روز پیش
  • دقیق‌ترین ساعت اتمی جهان / هر ۱۵ میلیارد سال یک ثانیه خطا می‌کند!
    دقیق‌ترین ساعت اتمی جهان / هر ۱۵ میلیارد سال یک ثانیه خطا می‌کند! 1 روز پیش
  • خبر بد برای علاقه‌مندان اتومبیل‌رانی / رانندگی به سرنوشت اسب‌سواری دچار می‌شود
    خبر بد برای علاقه‌مندان اتومبیل‌رانی / رانندگی به سرنوشت اسب‌سواری دچار می‌شود 1 روز پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • استانها 7639
  • اقتصاد 6856
  • بازار مالی 1506
  • بین الملل 13089
  • تبلیغات 27
  • جامعه 7870
  • دانش 5657
  • عمومی 1926
  • فناوری اطلاعات 6897
  • فیلم 3546
  • کاریکاتور 519
  • مسکن 1031
  • ورزش 19531

جدیدترین مقالات

  • سردار آزمون: من و کوکائین؛ توبه توبه!
    سردار آزمون: من و کوکائین؛ توبه توبه! 6 ساعت پیش
  • رد پای بیرانوند در رکورد 84 درصدی رونالدو!
    رد پای بیرانوند در رکورد 84 درصدی رونالدو! 6 ساعت پیش
  • داورزنی: نمی‌شود با تقدیر الهی مبارزه کرد!
    داورزنی: نمی‌شود با تقدیر الهی مبارزه کرد! 6 ساعت پیش
  • دربی در مشهد؟ فکرش را هم نکنید!
    دربی در مشهد؟ فکرش را هم نکنید! 6 ساعت پیش
  • آرزویی که برآورده شد/ حدادی مدیرعامل جدید پرسپولیس!
    آرزویی که برآورده شد/ حدادی مدیرعامل جدید پرسپولیس! 6 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی |  دانلود رایگان نرم افزار | تجهیزات آزمایشگاهی | کلاس آنلاین

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور