فناوری اطلاعات

مصرف ماست بر کاهش خطر ابتلا به نوعی از سرطان روده بزرگ موثر است

مصرف ماست بر کاهش خطر ابتلا به نوعی از سرطان روده بزرگ موثر است

نتایج مطالعه‌ای جدید در آمریکا نشان می‌دهد که مصرف دو وعده ماست در هفته می‌تواند از برخی انواع سرطان‌های روده محافظت کند. پژوهشگران دریافتند که اگرچه مصرف ماست تأثیر قابل توجهی بر کاهش کلی سرطان کولورکتال ندارد، اما در برخی زیرگروه‌های این سرطان، اثر محافظتی دارد.  

به گزارش سیلاد و به نقل از ساینس‌آلرت، مطالعه روی بیش از ۱۳۰ هزار نفر در طی سه دهه انجام شد و نشان داد که افراد مبتلا به سرطان روده که حداقل دو وعده ماست در هفته مصرف می‌کردند، ۲۰ درصد کمتر احتمال داشت که دچار تومورهای حاوی باکتری بیفیدوباکتریوم شوند. این نوع تومورها معمولاً در بخش فوقانی روده دیده می‌شوند و با اشکال تهاجمی‌تر سرطان مرتبط هستند.  

بیفیدوباکتریوم یکی از میکروب‌های رایج در روده انسان و ماست است. این باکتری در ۳۰ درصد از تومورهای کولورکتال یافت شده و در محیط کم‌اکسیژن تومورها رشد می‌کند. با این حال، تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که مصرف بیشتر این باکتری از طریق ماست ممکن است به جلوگیری از نشت آن از دیواره روده به بافت روده بزرگ (کولون) کمک کند. این موضوع ممکن است با اثرات آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی و تقویت سیستم ایمنی بیفیدوباکتریوم مرتبط باشد.  

 

مصرف ماست بر کاهش خطر ابتلا به نوعی از سرطان روده بزرگ موثر است
در حالی که یافته‌های این تحقیق بر اساس مطالعات مشاهده‌ای است و برای تأیید آنها به پژوهش‌های بیشتری نیاز است، این نتایج از ارتباط میان رژیم غذایی، میکروبیوم روده و خطر ابتلا به سرطان کولورکتال حمایت می‌کند. همچنین مطالعات پیشین نشان داده‌اند که غذاهای تخمیرشده، از جمله ماست، می‌توانند تأثیر مثبتی بر سیستم ایمنی و میکروبیوم بدن داشته باشند.  

به دلیل افزایش نرخ ابتلا به سرطان کولون، به‌ویژه در نواحی بالایی روده که شانس بقای بیماران در آن کمتر است، بررسی نقش رژیم غذایی در پیشگیری از این بیماری ضروری به نظر می‌رسد. یافته‌های جدید نشان می‌دهند که مصرف منظم ماست می‌تواند یکی از راه‌های کاهش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان روده باشد. 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا