دانش

اتصال به اینترنت 4G در کره ماه با نوکیا

اتصال به اینترنت 4G در کره ماه با نوکیا

نوکیا در همکاری با شرکت Intuitive Machines درحال راه‌اندازی نخستین شبکه‌ی مخابراتی 4G/LTE روی سطح ماه است. این شبکه با نام Lunar Surface Communication System (LSCS) برای پشتیبانی از مأموریت‌های آینده‌ی اکتشاف فضایی طراحی شده است و ارتباطات ویدیویی با کیفیت بالا، ارسال فرمان و کنترل و انتقال داده‌های تله‌متری را برای وسایل نقلیه‌ی سطح ماه فراهم خواهد کرد.

به نقل از زومیت، سیستم LSCS به‌همراه ماه‌نشین آتنا (Athena) پنجشنبه ۹ اسفند از مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا با موشک فالکون ۹ اسپیس‌ایکس پرتاب شد و در مسیر رسیدن به قطب جنوب ماه قرار گرفت.

اتصال به اینترنت 4G در کره ماه با نوکیا

طبق بیانیه‌ی نوکیا، این شرکت فنلاندی سیستم LSCS را با استفاده از فناوری اصلاح‌شده‌ی 4G زمینی توسعه داده است تا ارتباطات سطح ماه پایدار بماند. این سامانه شامل یک ماژول مرکزی است که روی بدنه‌ی آتنا نصب شده و دو ماژول ارتباطی دیگر که در ماه‌نوردهای Micro Nova Hopper و MAPP (Mobile Autonomous Prospecting Platform) تعبیه شده‌اند. پس‌از فرود آتنا، این ماه‌نوردها برای انجام مأموریت‌های خود روی سطح ماه مستقر می‌شوند و از طریق ماژول‌های ارتباطی‌شان به شبکه‌ی 4G متصل خواهند شد.

Micro Nova Hopper کاوشگر پرنده‌ی کوچکی است که به بررسی دهانه‌های همیشه سایه‌دار ماه و جست‌وجوی منابعی مانند آب‌ یخ‌زده خواهد پرداخت. این کاوشگر از طریق شبکه‌ی 4G نوکیا داده‌های جمع‌آوری‌شده‌ی خود را به آتنا ارسال می‌کند تا سپس به زمین مخابره شوند. از سوی دیگر، MAPP، ساخته‌ی شرکت لونار اوت‌پست (Lunar Outpost)، با بررسی محیط قطب جنوب ماه، از سطح ماه نقشه‌برداری و تصاویر استریو تهیه خواهد کرد.

به دلیل شرایط دشوار سطح ماه، نوکیا و Intuitive Machines اقدامات ویژه‌ای برای محافظت از سیستم LSCS انجام داده‌اند. ماژول مرکزی شبکه‌ی 4G روی یکی از پنل‌های کربنی آتنا نصب شده و از طریق یک سامانه‌ی حفاظت حرارتی (Thermal Protection System) در برابر نوسانات شدید دما عایق‌بندی شده است. به‌علاوه، ۱۴ نقطه‌ی اتصال حرارتی ماژول به گونه‌ای طراحی شده‌اند که آن را از سرمای عمیق فضا مصون نگه دارند.

واحد تحقیقاتی Bell Labs نوکیا می‌گوید که فناوری مورد بحث می‌تواند به زیرساختی پایدار برای مأموریت‌های سرنشین‌دار و بدون سرنشین آینده در ماه و حتی مریخ تبدیل شود.

تیری ای. کلاین، رئیس بخش تحقیقات Bell Labs Solutions در نوکیا، درباره‌ی این پروژه گفت: «ما قصد داریم ثابت کنیم که فناوری‌های مخابراتی سلولی می‌توانند ارتباطات پایدار، پرظرفیت و کارآمدی را برای مأموریت‌های فضایی آینده فراهم کنند. همان‌طور که این فناوری‌ها دنیای ارتباطات زمینی را متحول کرده‌اند، می‌توانند نقش مشابهی در اکتشافات فضایی ایفا کنند.»

بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، انتظار می‌رود که سیستم 4G نوکیا تا ۱۶ اسفند در قطب جنوب ماه مستقر شود. مأموریت آتنا حدود ۱۰ روز زمینی طول خواهد کشید؛ اما چالش بزرگ آن خورشیدگرفتگی روز ۲۴ اسفند خواهد بود. آتنا که متکی به انرژی خورشیدی است، در این لحظات حیاتی باید از باتری‌های خود برای ادامه‌ی عملکردش استفاده کند.

اگر مأموریت یادشده موفقیت‌آمیز باشد، گامی مهم در جهت ایجاد یک شبکه‌ی مخابراتی پایدار برای اقامت طولانی‌مدت انسان در ماه برداشته خواهد شد، زیرساختی که برای برنامه‌های بلندپروازانه‌ی ناسا و شرکای تجاری‌اش در راستای مأموریت‌های آرتمیس ضروری خواهد بود.

۵۸۵۸

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا