فناوری اطلاعات
آیا دستگاههای قهوهساز در محل کار تهدیدی برای سلامت قلب هستند؟

آیا دستگاههای قهوهساز در محل کار تهدیدی برای سلامت قلب هستند؟
یک مطالعه جدید در سوئد نشان میدهد که بسیاری از دستگاههای قهوهساز موجود در محل کار قادر به حذف ترکیبات افزایشدهنده کلسترول، مانند کافستول و کاوئول، نیستند. این ترکیبات که در قهوههای جوشیده و اسپرسو نیز به میزان زیادی وجود دارند، میتوانند سطح کلسترول LDL را افزایش داده و خطر بیماریهای قلبی را بالا ببرند.
به گزارش سیلاد و به نقل از سایتکدیلی، تحقیقات انجامشده توسط دانشگاه اوپسالا و دانشگاه صنعتی چالمرز بر روی ۱۴ دستگاه قهوهساز نشان داد که میزان این ترکیبات در قهوههای تهیهشده از این دستگاهها بسیار متغیر است و برخی از آنها حتی از قهوه اسپرسو یا فرنچ پرس نیز سطح بالاتری دارند. از میان دستگاههای بررسیشده، قهوهسازهای نوع brewing بیشترین میزان ترکیبات مضر را در قهوه تولید کردند.
این مطالعه نشان داد که قهوههای تهیهشده با فیلتر کاغذی، مانند قهوهسازهای چکهای (drip-filter)، مؤثرترین روش برای حذف این ترکیبات مضر هستند. این یافتهها اهمیت فرآیند فیلتراسیون در کاهش خطرات ناشی از مصرف قهوه را تأیید میکنند.
به گفته این پژوهشگران، میزان این ترکیبات در قهوههای اداری به قدری است که میتواند بر سطح کلسترول LDL تأثیر بگذارد. البته برای بررسی دقیقتر تأثیر آن بر سلامت، مطالعات کنترلشده بیشتری مورد نیاز است.