بین الملل

گزارش آکسیوس درباره گزارش بلینکن به کنگره و سفیدشویی از اسرائیل

گزارش آکسیوس درباره گزارش بلینکن به کنگره و سفیدشویی از اسرائیل

به گزارش سیلاد  مقام های آمریکایی گفتند که گزارشی که ارزیابی می کند آیا رژیم صهیونیستی از قوانین بین المللی تبعیت می کند و کمک های بشردوستانه به غزه را محدود می کند، جنجال برانگیزترین بحث داخلی را در وزارت خارجه از زمان حمله ۷ اکتبر به راه انداخته است.

به نقل از ایسنا مقامات بهداشتی محلی گزارش می دهند که نزدیک به ۳۵۰۰۰ فلسطینی در غزه شهید شده اند و گزارش آوریل سازمان عفو بین الملل نشان می دهد که ارتش صهیونیستی از سلاح های آمریکایی علیه غیرنظامیان فلسطینی در این منطقه استفاده کرده است.

در ماه های اخیر، وزارت امور خارجه آمریکا درگیر یک فرآیند داخلی برای تهیه گزارش حساس سیاسی مورد نیاز بر اساس یادداشت جدید امنیت ملی که در ماه فوریه توسط رئیس جمهور بایدن صادر شد، بوده است.

وزارت امور خارجه آمریکا در حال بررسی استفاده از تسلیحات توسط ارتش صهیونیستی و شش کشور دیگر درگیر درگیری های مسلحانه مختلف است. اگر ثابت شود که در هر کدام از این درگیری ها قوانین بشردوستانه بین‌المللی نقض شده یا ممانعت از ارسال کمک‌های بشردوستانه مورد حمایت ایالات متحده رخ داده شده، می‌تواند به تعلیق کمک‌های نظامی ایالات متحده منجر شود.

وزارت امور خارجه آمریکا ضرب الاجل خود را برای ارائه گزارش این درگیری ها به کنگره تا ۸ مه تعیین کرد، اما اوایل این هفته اعلام کرد که چند روز به تعویق خواهد افتاد. یک مقام آمریکایی گفت این تاخیر تا حد زیادی فنی بوده و به آماده نبودن هر هفت گزارش مربوط می شود.

برت مک گورک، مشاور ارشد کاخ سفید در خاورمیانه، روز پنجشنبه به گروهی از کارشناسان خاورمیانه از چندین اتاق فکر گفت که به گفته افرادی که در جلسه توجیهی شرکت کردند، این گزارش روز جمعه به کنگره ارائه خواهد شد.

یک مقام وزارت امور خارجه گفت که این یک احتمال است، اما اضافه کرد که هنوز ممکن است تغییر کند.

در هفته های اخیر، در داخل وزارت امور خارجه آمریکا بر سر محتوای گزارش درباره رژِم صهیونیستی و نتیجه گیری های آن، تنش هایی وجود داشته است. دفتر دموکراسی، حقوق بشر و کار و USAID توصیه کردند که بلینکن به این نتیجه برسد که اسرائیل مفاد یادداشت امنیت ملی را نقض کرده است، اما بخش‌های دیگر این وزارتخانه بر بلینکن فشار آوردند تا تأیید کند که این کار را نکرده است.

دو مقام آمریکایی که این یادداشت را خوانده‌اند به آکسیوس گفتند که جک لو، سفیر ایالات متحده در تل آویو و دیوید ساترفیلد، فرستاده خارج‌شده ایالات متحده در امور بشردوستانه غزه، طی هفته‌های اخیر یادداشتی را برای بلینکن ارسال کردند مبنی بر اینکه اسرائیل قوانین بین‌المللی را در جنگ غزه نقض نمی‌کند.

دو مقام آمریکایی گفتند که لو و ساترفیلد به بلینکن توصیه کردند در این گزارش تأیید کند که اسرائیل مانع کمک‌های بشردوستانه نمی‌شود. این دو به صراحت گفتند که در حالی که اسرائیل در گذشته کمک‌های بشردوستانه را محدود می‌کرد و موانعی برای رسیدن کمک‌ها به غزه ایجاد می‌کرد، از آوریل پس از ارائه اولتیماتوم رئیس جمهور بایدن به نخست وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، سیاست خود را تغییر داد.

به گفته مقامات آمریکایی، لو و ساترفیلد گفتند که وضعیت امروز در مورد سیاست رژیم صهیونیستی در مورد کمک های بشردوستانه به طور قابل توجهی بهبود یافته است و اسرائیل عمدا مانع کمک ها نمی شود.

 سه مقام آمریکایی گفتند که گزارش بلینکن مجموعه‌ای از حوادثی را که در طول جنگ غزه رخ داده است فهرست می‌کند و خاطرنشان می‌کند که آنها نگرانی‌های جدی در مورد نقض قوانین بین‌المللی توسط این رژیم ایجاد کرده‌اند. این مقامات گفتند که قرار است وضعیت را با «عبارات بسیار بحرانی» توصیف کند و یادآور شود که وزارت امور خارجه همچنان در حال بررسی چندین مورد از این حوادث است.

به گفته مقامات، در عین حال، بلینکن نخواهد گفت که ارتش صهیونیستی قوانین بین المللی را در چارچوب یادداشت امنیت ملی نقض کرده است. یک مقام ارشد آمریکایی گفت که گزارش بلینکن همچنین نتیجه‌گیری‌های لو و ساترفیلد را پذیرفته و تأیید می‌کند که اسرائیل در حال حاضر یادداشت امنیت ملی را در زمینه تسهیل ارسال کمک‌های بشردوستانه مورد حمایت ایالات متحده نقض نمی‌کند.

لو، ساترفیلد و وزارت امور خارجه از اظهار نظر خودداری کردند.

برخی از قانونگذاران جمهوری خواه از یادداشت امنیت ملی به عنوان «بروکراسی غیرضروری» انتقاد کرده اند که «به ناامیدی شرکا و متحدانی که روی کمک امنیتی ایالات متحده حساب می کنند کمک می کند.» اما ۸۸ قانونگذار دموکرات هفته گذشته به رئیس جمهور نامه نوشتند و گفتند «شواهد کافی» وجود دارد که نشان می دهد محدودیت های کمک های اسرائیل ناقض قوانین ایالات متحده است که با انتقاد شدید سفیر این رژیم در آمریکا مواجه شد.

سناتور کریس ون هولن (D-Md.) که برای یادداشت امنیت ملی فشار آورد، گفت که گزارش وزارت امور خارجه باید بر اساس حقایق و قانون باشد و نه بر اساس آنچه که آنها آرزو دارند.

۳۱۱۳۱۱

مجله خبری سیلاد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا