ارتش رباتهای سوسکی به میدان آمدند
به گزارش سیلاد، در این تحقیق که توسط دانشمندان «دانشگاه فناوری نانیانگ» سنگاپور انجام شده است، حدود ۲۰ سوسک ماداگاسکار که به کامپیوترهای کوچکی مجهز هستند، بهعنوان یک ارتش در تپهای شنی مورد آزمایش قرار گرفتهاند. این ارتش کوچک، در واقع سوسکهای زندهای هستند که دانشمندان میتوانند از راه دور آنها را کنترل کنند.
به نقل از دیجیاتو، محققان میتوانند از طریق کامپیوترهای قرارگرفته در پشت این سوسکها، دستوراتی را به آنها منتقل کنند و جهت حرکتشان را مشخص کنند. این دستورات از طریق الکترودهایی که در دو سمت اندام حسی حشرات قرار دارد، از کامپیوتر به سوسک ها منتقل میشود.
در حالی که دانشمندان میتوانند سوسکها را به چپ یا راست حرکت دهند، خود این حشرات نیز میتوانند مانند معمول راه خود را از بین موانع انتخاب کنند. نکته جالب دیگر اینکه محققان همچنین مواردی را ثبت کردهاند که در آن سوسکهایی که به طور تصادفی روی پشت خود غلتیده بودند، توسط حشرات دیگر کمک میشوند تا دوباره سرپا شوند.
دانشمندان همچنین برای برطرفکردن برخی چالشهای تحقیقات قبلی، یک الگوریتم ناوبری جدید برای سوسکهای سایبورگ ایجاد کردهاند. در این الگوریتم، از بین هر ۲۰ سوسک، یک مورد بهعنوان رهبر انتخاب میشود و بقیه پیروان آن هستند. در حالی که رهبر این ارتش موقعیت هدف را میداند، پیروان آن فقط موقعیت نسبی سوسکهای مجاور خود را میدانند.
آنها در تحقیقات خود متوجه شدند که این الگوریتم جدید درهمتنیدگی بین سوسکها را کاهش میدهد. همچنین فعلوانفعالات بین سوسکها میتواند به یک سایبورگ بهدامافتاده کمک کند تا از یک موقعیت دشوار خارج شود.
محققان امیدوارند روزی بتوان از چنین ارتشی در ماموریتهای جستجو و نجات پس از بلایای طبیعی استفاده کرد.
۵۸۵۸
مجله خبری سیلاد