بازار مالی

امکان افت بیشتر قیمت دلار وجود دارد؟

به گزارش خبرگزاری سیلاد،روز گذشته با کاهش هیجان در بازارها، سکه و طلا در مسیر بازگشت از قله قیمتی قرار گرفتند. مطابق گزارش‌ها، دلار آزاد به کانال ۶۳هزار تومان بازگشت و سکه تمام نیز با حدود ۲میلیون تومان کاهش به سطح ۴۱میلیون و ۲۰۰هزار تومان رسید. روند کاهشی تایید می‌کند که بازارها در روزهای قبل تحت تاثیر اخبار ناشی از تنش‌های منطقه‌ای رشد خارج از معمولی داشته‌اند. از نگاه کارشناسان، اگر رویداد غیرمنتظره‌ای در منطقه رخ ندهد، احتمال تداوم روند نزولی در روزهای آتی وجود دارد. در جریان معاملات روز گذشته بورس تهران، شاخص کل رشد ۰.۸۹درصدی را تجربه کرد و در سطح ۲میلیون و ۲۵۴هزار واحد، کار خود را به اتمام رساند. فروکش کردن تنش‌های منطقه‌ای، افزایش نرخ تسعیر ارز بانکی‌ها، جبران جاماندگی بازار سهام از رشد دلار، انتظارات افزایش نرخ محصولات و ارزندگی بازار از لحاظ دلاری، باعث تثبیت شاخص کل شد. در هفته آینده، جلسه‌ای با حضور مسوولان برای بررسی بازار ارز در مجلس تشکیل خواهد شد.

سریال کاهش قیمت‌های دلار و سکه ادامه دارد. به‌نظر می‌رسد با عدم انتشار سیگنال‌های منفی جدید، بسیاری از معامله‌گران در حال تخلیه دارایی‌های خود بوده با افزایش سطح عرضه نرخ‌ها در حال کاهش است. دلار آزاد با عبور از سطوح قیمتی کانال ۶۴ هزار تومانی به کانال پایین‌تر رسید و در کانال ۶۳ نیز حدود ۴۰۰ تومان افت را تجربه کرد. سکه طلا نیز به کف کانال ۴۱ میلیون تومانی رسید.

بازار دلار و سکه تهران روز گذشته افت قیمت‌های بیشتری را تجربه کرد. پس از رشد چشمگیر نرخ سکه و ارز پس از تعطیلات عید نوروز، با کاهش سطح ریسک‌های سیاسی، بازار در حال بازیابی آرامش است. معامله‌گران اسکناس‌های خارجی در روزهای انتهایی هفته گذشته با در نظر گرفتن تحولات نظامی منطقه اقدام به نرخ‌دهی در سطوح قیمتی بالاتر کرده و موجب شکل‌گیری یک روند افزایشی چشمگیر شدند. در راستای روند مذکور قیمت دلار در بازار تهران سطوح قیمتی کانال ۶۵ هزار تومانی را نیز مشاهده کرد، اما کانال ۶۵ را می‌توان سقف قیمت دلار معرفی کرد، چرا که پس از برخورد نرخ با این سقف، روند بازار معکوس و وارد فاز کاهشی شد. تحلیلگران معتقدند که با توجه به سیگنال‌های منتشر شده از سوی مقامات مسوول امکان افت قیمت‌های بیشتر نیز وجود دارد.

محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی در تازه‌ترین اظهارنظر ارزی خود گفت: «هرکسی هر نیازی دارد ما ارز آن را تامین می‌کنیم. نیازی نیست با نرخ دیگری این نیازها تامین شود. نباید نرخ غیررسمی را مبنای قیمت کالاها و خدمات قرار بدهیم. هیچ‌کس با نرخ غیررسمی ارز ۶۰ هزار تومانی کالا وارد نمی‌کند. تلاطم بازار غیررسمی ارز ناشی از وضعیت منطقه است و به زودی کاهش پیدا می‌کند.» در نهایت روز گذشته قیمت هر برگ اسکناس دلار با افت قیمت ۴۵۰ تومانی نسبت به آخرین نرخ نقدی روز دوشنبه به رقم ۶۳ هزار و ۶۰۰ تومان رسید. افت قیمت‌ها در بازار سکه و طلا نیز قابل توجه بود. هر قطعه سکه طلا طرح جدید با حدود یک میلیون و ۹۰۰هزار تومان کاهش نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۴۱میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به فروش رسید. نیم و ربع سکه نیز هر یک به ترتیب با یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان کاهش به ترتیب در ارقام ۲۵میلیون تومان و ۱۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان معامله شدند.

رد پای دلار سهمیه‌ای در ۱۴۰۳
از نکات قابل توجه بازار ارز در سال جاری عدم تخصیص سهمیه ارز ۲ هزار یورویی سالانه تاکنون است. بررسی‌های به‌عمل آمده از برخی صرافی‌های رسمی که در سال گذشته وظیفه فروش ارز سهمیه‌ای را بر دوش داشتند نشان می‌دهد که این بنگاه‌های معاملاتی در سال جدید هنوز اقدام به از سرگیری فعالیت مذکور نکرده‌اند. به عقیده کارشناسان ارزی در صورت تمایل بانک مرکزی به تداوم تخصیص این سرفصل ارزی بهتر است که اختلاف میان نرخ‌های رسمی و غیررسمی بازار کاهش یابد تا از فعالیت‌های سودجویانه و سفته‌بازانه افراد جلوگیری شود.

۲۲۰

مجله خبری سیلاد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا