این زنگ خطر برای تیمملی را بشنویم

تیم ملی فوتبال ایران در شرایطی توانست چهارمین برد خود در رقابت های انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ را به دست بیاورد که در شرایطی غیرعادی و با انواع و اقسام حواشی و اخبار منفی مقابل لبنان به میدان رفت. لبنانی که روی کاغذ حریف چندان سرسختی به نظر نمی آمد اما درون زمین و به کمک کیفیت بد چمن و باد شدید توانست تا دقیقه ۹۵ ایران را به دردسر بیندازد.
با این حال تمام مشکلات ما در بازی با لبنان معطوف به درون زمین نبود. ایران در شرایطی به مصاف لبنان رفت که مهدی طارمی، یکی از بهترین بازیکنان خود را در اختیار نداشت. طارمی به دلیل برخی اختلافات با سرمربی تیم و البته انفعال مدیران فدراسیون فوتبال که نتوانستند این ماجرا را حل کنند، توسط اسکوچیچ خط خورد و این خود آغازی بر یک دوقطبی پر حاشیه و پر تنش برای تیم ملی فوتبال ایران بود. عده ای در حمایت از اسکوچیچ و مقابله با بازیکن سالاری سخن گفتند و عده ای دیگر ضمن حمایت از طارمی، اسکوچیچ را در اندازه نیمکت تیم ملی ایران نمی دانستند و در میان این بحث و جدل ها فقط تیم ملی بود که آسیب می دید. در این میان بحث اولتیماتوم فیفا به فدراسیون فوتبال ایران در خصوص مسائلی مثل اصلاح اساسنامه، ورود زنان به ورزشگاه و دخالت دولت در فوتبال هم یک بار دیگر باعث شد تا سایه تعلیق احتمالی بر سر فوتبال ایران سایه افکند و حتی گفته شد اگر این مسائل تا اواخر سال جاری حل نشود، ممکن است ایران بخت حضور در جام جهانی را از دست بدهد. از طرفی دیگر، سفر تیم ملی به بیروت هم خالی از حواشی مختلف نبود و ماجرای چمدان های بازیکنان حتی باعث ورود و دخالت دولت لبنان به ماجرا شد و برای تیم ملی ایجاد تنش کرد. تیمی که برای موفقیت علاوه بر توانایی های فنی، به آرامش و اتحاد هم نیاز دارد.
بازی با لبنان به ما ثابت کرد که اگر این دو فاکتور فوق را نداشته باشیم، حتی برای برد مقابل چنین تیمی هم تا دقیقه ۹۵ زجر خواهیم کشید. علی رغم اینکه ایران در حال حاضر با ۱۳ امتیاز از بختی عالی برای صعود به جام جهانی برخوردار است، اما هنوز هیچ چیز تمام نشده و ۵ بازی سرنوشت ساز در راه است. پنج بازی ای که اگر تیم ملی در آن همچنان درگیر اختلاف و حاشیه های ریز و درشت باشد، شاید دیگر نتواند پایانی خوش مثل بازی با لبنان را تجربه کند و آن گاه هرچه در ۵ بازی نخست رشته کرده بود، پنبه می شود.
باید مراقب این تیم بود. تیمی که متعلق به همه مردم ایران است و سرمایه ارزشمند آن ها قلمداد می شود.
۲۵۴ ۲۵۱