بین الملل

اعلام مشارکت ناتو با روسیه و چین در افغانستان

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو امروز یکشنبه به روزنامه دیلی تلگراف گفت: کاملاً موافقم که کل جامعه بین‌المللی از جمله روسیه و چین، باید برای جلوگیری از این که افغانستان محلی باشد که گروه‌های تروریستی می‌توانند آزادانه در آن فعالیت کنند و برای حملات علیه کشورهای ما آماده شده، سازماندهی، برنامه‌ریزی و تأمین مالی انجام دهند، همکاری کنند.

او اذعان کرد که تسلط طالبان بر افغانستان در ۱۵ اوت "البته به این حقیقت مرتبط است که متحدان ناتو به پایان این ماموریت نظامی در افغانستان تصمیم گرفتند." آخرین گروه از نیروهای آمریکایی در ساعات اولیه ۳۱ اوت افغانستان را ترک کردند.

دبیرکل ناتو از تلاشهای بیشتر اروپا در زمینه امور دفاعی استقبال کرد و گفت که اروپا و آمریکای شمالی باید پیوند خودشان را حفظ کنند. استولتنبرگ گفت: هرگونه تلاش برای ایجاد ساختارهای موازی و تکرار ساختار فرماندهی، توانایی مشترک ما را برای همکاری با یکدیگر تضعیف می‌کند زیرا با منابع کمیاب باید از تکرار و همپوشانی جلوگیری کنیم. پیشنهادات خاص در ناتو مورد بحث قرار نگرفته است و ما هیچ جزئیاتی مشاهده نکرده‌ایم.

او اذعان کرد که پس از بیش از ۲۰ سال سرمایه‌گذاری خارجی در امنیت افغانستان، منطقی است که انتظار می‌رفت آنها بتوانند برای مدت طولانی‌تری در برابر طالبان مقاومت کنند.

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین سه‌شنبه گفته بود که هرج و مرج کنونی در افغانستان مستقیما به خروج نیروهای خارجی ارتباط دارد و ابراز امیدواری کرد که کشورهای غربی متوجه شوند که خارج کردن نیروها پایان مسوولیت‌های آنها نیست و آنها باید حمایت اقتصادی و انسان‌دوستانه برای مردم افغان آماده کرده و به آنها برای ورود به مسیر احیا کمک کنند.

همچنین ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز جمعه خواستار هماهنگی تلاش‌های بین‌المللی در خصوص افغانستان و اتخاذ تصمیمات مشترک درباره به رسمیت شناختن نیروهای سیاسی شد. پوتین تاکید کرد که تلاش‌های مشترک برای مبارزه اثرگذار با تروریسم ضرورت دارد.

در همین حال جوزپ بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا در روابط خارجی و سیاست امنیتی جمعه گفت که اتحادیه اروپا قصد دارد که تماس‌ها با طالبان را از طریق یک حضور مشترک اتحادیه اروپا در کابل هماهنگ کند.

از زمان ورود طالبان، هزاران شهروند افغان کشورشان را ترک کرده‌اند. یک ژنرال آمریکایی روز شنبه گفت که ایالات متحده اکثر ۵۷ هزار فردی که از افغانستان به قطر منتقل کرده بود به خارج از این کشور حاشیه خلیج فارس برده و برخی از آنها اکنون در آمریکا هستند و تعداد دیگری هم به اروپا رسیده‌اند.

حدود ۱۲۴ هزار تن ماه گذشته از کابل خارج شدند که شامل شهروندان آمریکایی و دیگر خارجی‌ها و افغان‌های آسیب‌پذیر می‌شد. اکنون کمتر از ۱۴۰۰ تن در پایگاه العدید قطر مانده‌اند و بسیاری از آنها به زودی از آنجا منتقل می‌شوند. اکنون دقیقا مشخص نیست که چه تعدادی در ایالات متحده یا اروپا هستند و همچنین تعداد نامشخص دیگری در یک پایگاه دیگر در قطر به سر می‌برند.

۳۱۰ ۳۱۰

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا