جامعه

واکنش وزیر ورزش به پیشنهادات جداسازی این وزارتخانه

سیدحمید سجادی در رابطه‌ با محورهای مهمی که در دستور کار وزارتخانه ورزش و جوانان قرار دارد، اظهار کرد: حدود ۱۰ سال گذشته – خرداد ۹۰- دو سازمان جوانان و تربیت‌بدنی ادغام شدند و شاهد یک وزارت جدید به نام "ورزش و جوانان" بودیم.

وی اصلی‌ترین توجهات این وزارتخانه را ناظر بر مسائل جوانان دانست و تصریح کرد: از مهم‌ترین این محورها، هویت‌بخشی فردی، دینی، اجتماعی و استعدادیابی برای جوانان است. خاصه مباحثی که به معیشت و مسکن این قشر ارتباط دارد. این ارتباطات دقیقاً با موضوع و سنِ تقریبی جوانی در کشور مرتبط است.

وی افزود: جوان از ۱۸ تا ۲۸ سال شناخته نمی‌شود؛ بلکه این وزارتخانه به‌طورکلی قشر جوان را در نظر دارد و الحمدلله در این راستا ۳۷۰۰ سمن تحت پوشش وزارتخانه قرار گرفته و مجوز رسمی فعالیت دریافت کرده‌اند.

شکل‌گیری شورای‌ عالی جوانان

به گفته سجادی، وزارت ورزش و جوانان در نظر دارد، ابتدا شورای‌عالی جوانان را شکل دهد؛ چنانچه رئیس‌جمهور چندی پیش حکم دبیری شورای‌ عالی جوانان را صادر کرد . قرار است دررابطه‌ با انتخاب اعضای حقیقی و حقوقی وزارتخانه‌هایی از جمله آموزش‌ و پرورش، وزارت علوم و وزارت کار و چهار نفر به‌صورت حقیقی – متشکل از جمعی از جوانان نام‌آشنا و کارشناس و دغدغه‌مند در حوزه بیانیه گام دوم و جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی – گزینش شوند.

وی همچنین تاکید کرد: این افراد باید در خصوص دولت انقلابی و مردمی دغدغه‌مند باشند و این تکلیفی است که از نظر ساختار باید در دستور کار وزارتخانه قرار گیرد.

کارکردهای شورای مشورتی جوانان

سجادی خاطرنشان کرد: شخصا درخواست کردم شورای مشورتی برای امور جوانان در نظر گرفته شود که در زمینه‌های مختلف مباحثی را مطرح و مورد بحث و بررسی قرار دهد. ایده ما این است که متفاوت با گذشته، این وزارتخانه را در حوزه جوانان به عنوان یک قرارگاه مرکزی شکل دهیم تا مطالبات جوانان را بیش از گذشته، از دستگاه‌ها پیگیری کنیم.

وزیر ورزش و جوانان معتقد است: مشکل مسکن، شغل و ازدواج باید توسط سایر دستگاه‌ها پیگیری شود و ما دست به رصد و مطالبه‌گری بزنیم و تکالیف سایر دستگاه‌ها را پیگیری کنیم. اگر قرارگاه فوق با در نظرگیری اختیارات برای وزارت ورزش شکل گیرد، خواهیم توانست، خواست و نیاز جوانان را مطالبه و پیگیری کنیم.

وزیر ورزش و جوانان در این راستا به جریان استعدادپروری و میدان دهی و اعتماد به جوان در راستای تحقق اهداف بیانیه گام دوم توسط قشر جوان کشورمان اشاره کرد و در اینباره گفت: ایشان در بیانیه گام دوم حدود ۴۰ بار از واژه جوانان نام برده‌اند. هرجا اتفاق مهمی در کشور افتاده است، توسط قشرجوان صورت گرفته است. امروز ۷۰ درصد جمعیت کشورمان جوانان هستند که بعد از پیروزی نقلاب دیده به جهان گشوده‌اند و این قشر به قدری خوب هستند که نادیده پای این انقلاب ایستاده‌اند.

سجادی که در برنامه‌ای رادیویی صحبت می‌کرد، همچنین در پاسخ به سوالی در رابطه با احیای برنامه‌های دولت قبل، مبنی بر رونق‌دهی بیشتر به بخش جوانان نسبت به حوزه ورزش گفت: شخصا تیم مشاوره خوبی در حوزه جوانان تجمیع کرده‌ام که معتقدم برنامه‌های خوبی طراحی و در دست اقدام دارند. با گذر از روزهای پیش رو و کادرسازی‌های معمول، قرار است توسط این تیم خوش فکر کارهای بزرگی را صورت دهیم؛ البته گاه مطرح شده بود که دو مقوله ورزش و جوانان از یکدیگر جا شوند و نماینده‌های مجلس نیز نقطه نظراتی داشتند تا جایگاه جوانان بهتر از گذشته دیده شود.

سجادی از پیشنهادات مطرح شده مبنی بر جداسازی این وزارتخانه سخن گفت و ادامه داد: این مسئله همچنان در حد پیش بینی و فرضیه مانده است؛ عده‌ای به جداسازی و تبدیل وزارتخانه به سازمان معتقدند و بخشی نیز بر دو وزارتخانه‌ای شدن تاکید دارند؛ اما هم اینک اقدام جدی در این راستا صورت نگرفته است.

وی گفت: مشاوران نکاتی را گوشزد کرده و رئیس جمهور نیز پذیرفته‌اند که جایگاه جوانان باید از حد معاونت فراتر رفته و ارتقا یابد.

۲۳۵۲۳۱

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا