استانها

طرح حمایت از مدارس کمتر توسعه یافته در مازندران اجرایی شود

به گزارش خبرآنلاین از مازندران، علیرضا سعدی پوردر جلسه شورای آموزش و پرورش مازندران با تأکید بر اجرای طرح‌هایی که به گسترش عدالت آموزشی کمک می کند، اظهار داشت: با همکاری اداره استعدادهای درخشان اداره‌کل آموزش و پرورش مازندران و مشارکت سرگروههای درسی استان و مدیران مدارس سمپاد، در تدارک اجرای طرح حمایت آموزشی از مدارس مناطق کمتر توسعه یافته هستیم.

وی افزود: در این طرح در گام نخست، دبیران تراز اول مدارس سمپاد در مقطع متوسطه اول با همکاری سرگروههای آموزشی متوسطه اول به تولید محتوا در قالب درسنامه و در ۵ عنوان درسی پرداخته و این درسنامه های تولید شده در اختیار دانش‌آموزان مدارس کمتر توسعه یافته قرار خواهد گرفت.

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران تصریح کرد: در این طرح شهرستانهای بزرگ استان، مناطق کمتر توسعه یافته اطراف خود را تحت پوشش قرار می دهند.به عنوان مثال شهرستان ساری از مناطق دودانگه و چهاردانگه حمایت خواهد کرد و شهری مثل بابل نیز از مناطق بندپی شرقی و غربی به حمایت خواهد پرداخت.

وی اضافه کرد: این محتواها در پنج درس ریاضی، علوم، ادبیات، عربی و زبان انگلیسی و به صورت مکتوب تهیه خواهد شد تا در دسترس دانش‌آموزان مدارس مدارس کمتر توسعه یافته قرار گیرد.محتواهای تولید شده شامل خلاصه دروس و نمونه سوالات از آسان به دشوار خواهد بود.

سعدی پور خاطرنشان کرد: این طرح از ابتدای آبان ماه آغاز خواهد شد و هدف گذاری اولیه در این طرح، برای ترم اول سال تحصیلی پیش رو خواهد بود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان مازندران با قدردانی و همراهی همه اعضا به‌ویژه استاندار مازندران، گفت: جهت بررسی دقیق و میدانی برنامه‌ها، مانور بازگشایی مدارس را داشتیم و زنگ نمادین آغاز مهر و شروع سال تحصیلی در مدرسه استعدادهای درخشان مرکز استان با حضور فرماندار و دیگر مدیران به صدا درآمد در حالی‌که مدیران ادارات آموزش و پرورش شهرستانها و مناطق و همچنین مدیران مدارس از طریق سامانه دانش‌آموزی شاد در این برنامه حضور مجازی داشتند.

وی درخصوص وضعیت آموزش و آغاز مدارس گفت: در ماه مهر قطعاً آموزش غیرحضوری خواهد بود اما برابر اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا بازگشایی مدارس به صورت ملایم و مرحله‌ای خواهد بود و ما امیدوار هستیم این ویروس منحوس محو و با دستور نهایی ستاد ملی مقابله با کرونا، حیاط مدارس و صحن کلاس‌ها از دانش‌آموز پُر شود.

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران به توزیع اقلام ورزشی به ارزش ۶ میلیارد تومان در سطح مدارس استان خبر داد و گفت: تامین تبلت و گوشی هوشمند برای دانش‌آموزان کم‌بضاعت در سال تحصیلی جدید و تحقق عدالت دیجیتال هم در دستور کار قرار دارد و در این مسیر از همه ظرفیت‌ها استفاده خواهیم کرد تا مانند سال گذشته، کاری کنیم که دانش‌آموزان در مناطق کمترتوسعه یافته، به ابزار آموزشی دسترسی داشته باشند.

وی یادآورشد: برآورد ما از ثبت نام پایه اول ابتدایی ۴۶ هزار و ۴۲۹ دانش‌آموز بود که تا این لحظه ۴۷ هزار و ۶۱۸ نفر معادل ۱۰۲.۵۶ درصد ثبت نام شدند.میانگین کل ثبت نام ۶ پایه دوره ابتدایی تا این لحظه ۹۸.۰۱ درصد می باشد.

وی افزود: در پایه هفتم نیز برآورد ثبت نام ما ۴۵ هزار و ۳۲ نفر بود که تاکنون ۴۲ هزار و ۵۸۳ دانش‌آموز معادل ۹۴.۵۶ درصد ثبت نام شدند. همچنین میانگین کل ثبت نام در مقطع متوسطه اول تا این لحظه به عدد ۹۰.۴۶ درصد رسیده است.

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران تصریح کرد: در پایه دهم نیز پیش بینی ثبت نام ۴۱ هزار و ۱۶۱ نفری را داشتیم که از این میان تعداد ۳۰ هزار و ۲۸۲ دانش‌آموز، معادل ۷۳.۵۰ درصد کار ثبت نام خود را انجام دادند. در مقطع متوسطه دوم نیز میانگین کل ثبت نام تا این لحظه به عدد ۷۷.۴۴ درصد رسیده است.

سعدی پور خاطرنشان کرد: تعداد کل دانش‌آموزان استان ۵۱۹ هزار و ۹۷۱ نفر است که از این بین، ۴۷۵ هزار و ۶۴۷ دانش‌آموز ثبت نام شدند. این عدد ۹۱.۴۸ درصد کل دانش‌آموزان استان را شامل می‌شود.

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش مازندران نیز گفت: در این بیست ماه، آموزش و پرورش یک چالش تاریخی را پشت سر گذاشت چون تجربه و سابقه‌ای از چنین رویدادی نداشتیم و همه تلاش خود را به کار گرفتیم تا آموزش مجازی ادامه داشته باشد اما تعطیل نشود هرچند مطالعات و بررسی‌ها نشان می‌دهد هیچ چیزی جای آموزش حضوری، کلاس درس و معلم را نمی‌گیرد.

بهروز منصورکیائی افزود: در این مدت به دلیل الزامات سلامت جامعه و شیوع کرونا، کلاس تعطیل و آموزش مجازی در دستور کار قرار گر فت اما همه پژوهش‌ها و مطالعات میدانی و تجربه ما ثابت می‌کند آموزش مجازی حدود نیمی از آموزش حضوری، خروجی خواهد داشت و به همین دلیل تاکید ما برای سال تحصیلی جدید، بر آموزش حضوری است هرچند باید منتظر باشیم تا ببینیم وضعیت کرونا چه خواهد شد و ستاد ملی مقابله با کرونا چه دستورالعملی را ابلاغ می‌کند.

وی با شاره به برنامه‌های سال تحصیلی در مهر ۱۴۰۰، افزود: سلامت دانش‌آموزان و معلمان اولویت مهم آموزش و پرورش استان است که بیش از ۵۰۰ هزار دانش‌آموز را در ۲۳ هزار و ۱۴۱ کلاس در ۴ هزار و ۷۰۴ مدرسه ساماندهی می‌کنند تا آموزش ببینند و همکاران ما در ادارات آموزش و پرورش شهرستان‌ها و مناطق در قالب پروژه مهر برنامه‌های بسیاری تدارک دیدند تا به این مقصود برسیم.

منصورکیائی ادامه داد: در سال گذشته دانش‌آموزان پایه اول آسیب زیادی دیدند ازجمله اینکه در یکسال تحصیلی کلاس رفتند اما هنوز معلم خود را ندیدند و برای سال تحصیلی جدید هم از شورا انتظار داریم به ما اجازه بدهند به صورت محدود و نوبتی دانش‌آموزان پایه اول را به کلاس‌های حضوری بیاوریم تا بخشی از این مشکلات جبران شود.

۴۶

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا