استانها

صاحبان صنایع خواستار حمایت مناسب سازمان منطقه آزاد اروند از آنان شدند

فرزانه یحیی آبادی – خبرآنلاین خوزستان؛ موضوع همکاری و حمایت از صنایع به عنوان بازوان اصلی توسعه اقتصادی و صنعتی در کشور همواره مورد تاکید مسئولان کشور به ویژه مقام معظم رهبری بوده و هست به نحوی که ایشان در ابتدای امسال ضمن تاکید دوباره بر لزوم حمایت از صنایع تولیدی در کشور، رفع موانع و پشتیبانی مسئولان از حوزه ی صنعت و تولید را لازمه ی جهش تولید در کشور برای رسیدن به خودکفایی و عبور از بحران های احتمالی ناشی از تحرم ها دانست و لذا انتظار حمایت و همراهی سازمان منطقه آزاد اروند به عنوان حاکمیت در شهرهای آبادان و خرمشهر از صنایع تولیدی منطقه امری بدیهی و ضروریست. اما تحمیل فشارهایی که مدتهاست از سوی سازمان منطقه آزاد اروند بر صنایع برای دریافت سود تسهیلات پرداختی اش که در یک مشارکت مدنی به صنایع وارد می شود، صاحبان صنایع را به شدت در فشار و تنگنا قرار داده و خواهان همراهی این سازمان نه تنها در سود که در زیان وارده به سبب تجریم ها و شرایط سخت ناشی از کرونا شدند.

*در شرایط زیان ده، قادر به پرداخت سود نیستیم

مدیرعامل شرکت اف.آر (تولید کننده کولرهای دو تیکه) در این باره می گوید: سازمان منطقه آزاد اروند با انعقاد قراردادی مشارکتی با ما پولی را به ما پرداخت کرد که متاسفانه با تحریم ها و کرونا مواجه شدیم و کارها آن گونه که مد نظر بود از پیش نرفت.

قاسم اسدی (فرحانی) افزود: بیش از دو میلیارد تومان ضرر داده ایم و سازمان منطقه آزاد اروند بدون در نظر گرفتن این ضرر تنها سود ۲۴ درصدی خود را از ما طلب می کند.

وی اظهار کرد: آنان از حسن اعتماد ما استفاده کرده و اکنون با تهدید به اجرا گذاشتن سفته هایمان سعی دارند تا ما را تحت فشار برای گرفتن سود خود کنند که این مسئله به هیچ وجه درست نیست و انتظار ما همراهی این سازمان در سود و ضرر بود نه آنکه ضرر را ما بدهیم و سودش را آنان ببرند.

وی تصریح کرد: برای خروج از زیر بار فشارهای سازمان منطقه آزاد اروند با آنان تهاتر کردم و تمام پولی را که به من دادند بازگرداندم اما سازمان منطقه آزاد اروند برای گرفتن سود مشارکتش دست از تحمیل فشار بر نمی دارد و این در حالیست که اگر پولی داشتم با آنان در قالب تحویل کولر تهاتر نمی کردم.

*سازمان منطقه آزاد اروند به جای فشار کمک حالمان باشد

مدیرعامل شرکت وینا نقش (تولید کننده سازه های فلزی) نیز در این باره می گوید: سازمان منطقه آزاد اروند در قالب یک مشارکت سه میلیارد تومان به ما پول داد که اکنون چندین برابر آن را در قالب سود می خواهند از ما اخذ کنند و برای آن نیز مدام بر ما فشار می آورند.

مهدی نقاش؛ با اشاره به فرمان مقام معظم رهبری مبنی بر جهش تولید و کمک به رفع موانع و پشتیبانی افزود: سازمان منطقه آزاد اروند به آنچه در قالب این مشارکت اتفاق افتاده نگاهی تجاری و اقتصادی دارد و این در حالیست که شرایط اقتصادی ما به عنوان یک صنعت تولیدی اوضاع مد نظر آنها نیست.

وی اظهار کرد: اینکه پولی داده شود و از بابت آن بهره سنگین بخواهند که دیگر نامش مشارکت نیست. سازمان بایستی در سود و زیان با ما شریک باشد اما متاسفانه چنین نیست و حمایت درستی از سوی سازمان منطقه آزاد اروند انجام نمی شود و ما تحت فشاریم.

وی تصریح کرد: در شرایط بد کنونی که صنایع تولیدی داخلی به سبب تحریم ها از یک سو و گسترش کرونا از سوی دیگر به شدت تحت فشارند سازمان منطقه آزاد اروند به جای فشار بر ما برای دریافت سود مشارکتش، کمک حالمان باشد.

مدیرعامل شرکت وینا نقش با بیان اینکه طبق آمار موجود برای اشتغال یک نفر دولت بایستی سه میلیارد ریال هزینه کند، یادآور شد: ۴۰ نفر در شرکت ما مشغول فعالیتند و اگر به اجبار و تحت فشار سازمان مجبور به پرداخت سود سنگین به آنان باشم چگونه می توانم به کارگران حقوق بدهم و یا اصلا کارخانه را سر پا نگه دارم. با ادامه ی این فشارها آینده ی خوبی را برای صنایعی که از روی ناچاری تن به مشارکت با سازمان منطقه آزاد اروند داده اند، متصور نیستم.

*لزوم اعمال سیاست حمایت از فعالان اقتصادی در اروند

پیشتر نیز مدیرعامل شرکت توسعه و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند، بر لزوم اعمال سیاست حمایت از سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی در این منطقه تاکید کرده بود.

کمال رضایی، ضمن درخواست بخشودگی سود و جرائم دیرکرد شرکت هایی که با شعار حمایت از تولید از سوی سازمان منطقه آزاد اروند فعال شده اند، اظهار کرد: با قبول این درخواست به سرپا نگه داشته شدن چرخ صنعت دراین منطقه کمک کنیم.

وی با اشاره تعلق تمام سهام و سرمایه های این شرکت به سازمان منطقه آزاد اروند و هیات مدیره آن سازمان که مجمع عمومی این شرکت سرمایه گذاری را تشکیل می دهند، افزود: هرگونه فعالیت شرکت اعم از مشارکت با سرمایه گذاران، فعالیت های بازرگانی و عمرانی و صنعتی شرکت با تصویب مجمع عمومی و تامین سرمایه از سوی آن سازمان انجام می شود.

وی تصریح کرد: شرکت توسعه و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند تنها عامل در اجرای مصوبات هیات مدیره (مجمع عمومی) و کمیسیون سرمایه گذاری آن سازمان است که طی سال های گذشته بر حسب وظیفه و تکالیف محوله از سوی هیات مدیره سازمان منطقه آزاد اروند و تصویب مجمع عمومی به مشارکت با سرمایه گذاران و تامین سرمایه برای فعالیت شرکت های صنعتی که در شهرک های صنعتی آبادان و خرمشهر به سبب مشکلات اقتصادی راکد بودند، اقدام کرده است.

مدیرعامل شرکت توسعه و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند یادآور شد: این شرکت علاوه بر جذب سرمایه گذاران برای مشارکت در اجرای پروژه های تجاری، گردشگری و خدماتی به راه اندازی دوباره ی واحدهای تولیدی منطقه نیز کمک کرده و سبب ایجاد اشتغال سالم در منطقه شده است.

رضایی؛ با اشاره به شعار سال مبنی بر حمایت از تولید، مانع زدایی ها و پشتیبانی ها و تاکید آن از سوی مدیران و مسئولان امر در نشست های مختلف با سرمایه گذاران و صنعتگران منطقه آزاد اروند، بازخورد هرگونه رفتار این سازمان در این باره را بر صنعتگران و سرمایه گذاران منطقه یادآور شد و گفت: شرکت توسعه و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند در راستای تامین منابع مالی آن سازمان به عنوان مجری منویات و تصمیمات مجمع بدون کمترین آسیب، ناگزیر به اعمال فشار به شرکت های صنعتی یاد شده برای دریافت سود و جرائم تاخیر خواهد بود.

وی با تاکید بر ضرورت حمایت از واحدهای تولیدی توسط سازمان و شرکت سرمایه گذاری و توسعه منطقه آزاد اروند، افزود: تمام شرکت های طرف قرارداد از جمله شرکت های راکد و غیرفعال شهرک های صنعتی آبادان و خرمشهر با همراهی و مساعدت سازمان و مشارکت این شرکت پس از سال ها توقف تولید، به فعالیت تولیدی و ایجاد اشتغال مولد و بهره برداری رسیدند و اکنون اعمال فشار برای دریافت سود و جرائم تاخیر تسهیلات دریافتی، تیشه به ریشه چند صنعتگر آسیب پذیر طرف قرارداد می زند.

وی تصریح کرد: تحقق اهداف و وظایف محوله در راستای مشارکت با سرمایه گذاران و فعال کردن شرکت های صنعتی راکد و زیان ده، در گرو همراهی و همکاری مجموعه معاونت ها و مدیران آن سازمان با صنعتگران، تولیدکنندگان و سرمایه گذاران است و بدون همکاری و مساعدت آن سازمان تحقق برنامه های صنعتی، عمرانی و اقتصادی این شرکت اگر محال نباشد به طور قطع با مشکلات عدیده ای همراه خواهد بود.

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری و توسعه سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به نقش موثر و مهم تولیدکنندگان در جنگ اقتصادی کنونی، یادآور شد: فرار سرمایه گذاران، استمرار وضعیت کنونی، بیکاری جوانانی که به این واسطه مشغول به کار شدند، هدر رفت سرمایه های سازمان و رکود فعالیت های صنعتی و عمرانی از جمله نتایج مسلم عدم همراهی و حمایت جدی از تولیدکنندگان و صنعتگران منطقه است.

رضایی؛ عزم جدی مسئولان و دولتمردان بر رونق تولید در منطقه آزاد اروند را یادآور شد و گفت: حمایت از سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی منطقه که بخش بزرگی را شامل می شود با توجه به آسیب های جدی اقتصادی وارده به سبب رکود اقتصادی، افزایش سرسام آور بهای ارزهای خارجی، شیوع بیماری کرونا و توقف فعالیت های اقتصادی در کشور؛ مستلزم عملی شدن و اجرایی شدن شعارها و سیاست های حمایتی از آنان است.

وی افزود: به طور قطع شعارهای یاد شده وظیفه ی متقابل معاونان و مدیران سازمان منطقه آزاد اروند را در توجه و همراهی با برنامه های اقتصادی شرکت توسعه و سرمایه گذاری منطقه ازاد اروند را مضاعف می کند.

وی اظهار کرد: متاسفانه محاسبه سود قطعی برای سرمایه آن سازمان که در اختیار شرکت توسعه و سرمایه گذاری اروند است و از طریق این شرکت به صنعتگران و تولیدکنندگان داده شده وهمچنین محاسبه جرائم دیرکرد در دفاتر مالی سازمان نه تنها کمکی به رونق فعالیت های عمرانی و اقتصادی منطقه نمی کند بلکه علاوه بر ورود زیان به سازمان، انگیزه فعالیت و استمرار برنامه های اقتصادی را از شرکت که در واقع تابع و بخشی از آن سازمان است را از بین می برد و مشکلات فراوانی را برای این شرکت، سازمان منطقه آزاد اروند و شرکت های طرف قرارداد ایجاد می کند.

۴۸

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا