جامعه

بیماری‌های چشمی، ریسک زوال عقل را به شدت بالا می‌برد

محققان می گویند، بیماران مبتلا به اختلالات بینایی با اختلال در به خاطر سپردن، فکر کردن یا تصمیم گیری مواجه می شوند.

محققان آکادمی علوم پزشکی «گوانگدونگ» در چین در این مطالعه با تجزیه و تحلیل داده های ۱۲ هزار و ۳۶۴ بزرگسال ۵۵ تا ۷۳ ساله متوجه شدند که خطر زوال عقل در افراد مبتلا به «دژنراسیون ماکولا» وابسته به سن ۲۶ درصد بیشتر است.

دژنراسیون ماکولا وابسته به سن یا تخریب لکه زرد چشم، شایعترین علت نابینایی در افراد مسن است. در این بیماری ماکولا یا لکه زرد تخریب می‌شود. ماکولا قسمت حساس به نور شبکیه و مسئول دید مستقیم و واضح است که برای کارهای دقیق مثل خواندن و رانندگی لازم است.

این مطالعه همچنین نشان داد که خطر ابتلا به زوال عقل در مبتلایان به آب مروارید ۱۱ درصد و در افراد مبتلا به بیماری چشمی مرتبط با دیابت ۶۱ درصد بود.

محققان آکادمی علوم پزشکی گوانگدونگ اظهار داشتند که نمی توانند دلایلی برای این ارتباطات بیان کنند. با این حال ممکن است بیماری های چشمی با عوامل خطر شناخته شده برای زوال عقل مانند بیماری قلبی مرتبط باشد.

نتایج این مطالعه همچنین نشان داد افراد مبتلا به دیابت، بیماری های قلبی، سکته مغزی و افسردگی – که به بیماری های سیستمیک معروف هستند – در معرض خطر زوال عقل نیز قرار دارند. این خطر حتی در صورتی که افراد دارای مشکلاتی در چشمان خود باشند که به عنوان یک بیماری چشمی نیز شناخته می شود – بیشتر بود.

محققان گفتند: دژنراسیون ماکولا وابسته به سن، آب مروارید و بیماری چشمی مرتبط با دیابت – اما نه گلوکوم با افزایش خطر زوال عقل مرتبط است.

آنها افزودند: افرادی که مبتلا به بیماری های چشمی و سیستمیک هستند، در مقایسه با کسانی که فقط به بیماری چشمی یا سیستمیک دچار هستند ، بیشتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل قرار دارند.

با این حال نویسندگان این مطالعه اظهار می دارند که مطالعه آنها مشاهده ای بوده است و نمی توانند دلایلی را مشخص کنند که چرا بیماری چشمی با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل مرتبط است.

مشروح این مطالعه در مجله Ophthalmology منتشر شده است.

۲۳۵۲۳۱

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا