اقتصاد

برای بهره‌گیری از مزایای سازمان شانگهای باید از تحریم خارج شویم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،این کارشناس اقتصادی در کلاب‌هاوس خبرانلاین با این موضوع که عضویت در شانگهای چه منافع اقتصادی برای ایران دارد؟ با اشاره به اینکه عضویت ایران در شانگهای را به فال نیک می‎گیرد،گفت: بعد از سالها انزوا و مقابله با همه از جمله تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان بالاخره توانستیم، عضو پیمان شانگهای شویم اما زود است درباره اثرات این اتفاق صحبت کنیم.

وی گفت: بی‌توجهی ما به کشورهای اطرافمان بسیار زیاد است، به عنوان مثال ما حتی به ازبکستان پرواز هوایی نداریم. این در حالی است که ازبکستان و ترکمنستان، افغانستان و بخشی از پاکستان جز ایران فرهنگی هستند.

وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: ما در منطقه ای هستیم که خط جنوب به شمال می تواند از ایران بگذرد. دو عضو مهم پیمان یعنی هند و روسیه نیز می توانند از طریق ایران با همدیگر مرتبط شوند. کشورهای دیگر هم از طریق ایران می توانند به بازارهای آسیای مرکزی دست پیدا کنند. ایران همچنین در خط غرب به شرق قرار دارد. هند و چین را به اروپا متصل می کند و می توانیم از این مزیت استفاده کنیم، کاری که تابه حال نکرده ایم.

وی به تاریخچه سازمان شانگهای اشاره کرد و گفت: پیمان شانگهای اول امنیتی و شبیه ناتو بوده، در تاریخچه اتحادیه اروپا نیز ما همین روند را می بینیم. طی سیصد سال جنگ در اروپا، آلمان و فرانسه حاضر شدند توقعات خود را در حد لوکزامبورگ که کشوری بسیار کوچ در اروپاست، پایین بیاورند و اتحادیه اروپا را شکل دهند. حالا چین و هند و روسیه نیز در این منطقه منافع خود را با کشورهای دیگر مشترک می‌ببینند و در ادامه این روند ما می‌توانیم یک پیمان منطقه‌ای مانند اتحادیه اروپا را شکل دهیم. سلامی افزود: سازمان شانگهای ۴۰ درصد جمعیت دنیا را در خود جای داده و یک سوم از اراضی جهان در اختیار اعضای این پیمان است اما متاسفانه تضاد عمیقی بین اعضای این پیمان وجود دارد. وی در توضیح این مطلب افزود: نقش چین می‌تواند در حل این تعارضات مهم باشد. حتی در پناه مساِئل اقتصادی، می‌توان اختلافات بین هند و پاکستان را تقلیل داد.

او با تاکید بر اینکه رقابت بین هند و چین هم جزو نقایص محسوب نمی شود، ادامه داد: کما اینکه بین آلمان و فرانسه هم رقابت است و همه سعی می کنند بهترین محصول را ایجاد کنند و بازار بسازند ولی منافع مشترک را هم در نظر دارند. پیمان شانگهای شروع خوبی برای رسیدن به این نقطه است.

سلامی تاکید کرد: انچه مسلم است اینکه ما برای کسب مواهب عضویت در شانگهای باید از تحریم خارج شویم چرا که صرف حضور در پیمان شانگهای نمی تواند روابط درست و منطقی ما را تضمین کند.

وی گفت: در عمل می‌بینیم چین پول ما را بلوکه می کند و می گوید شما تحریم هستید، روسیه نیز همین وضعیت را دارد از این رو باید از تحریم خارج شویم و اقتصاد خود را ترمیم کنیم چرا که با نوع نگاهی که ما به اقتصاد داریم، در هر پیمان منطقه ای وارد شویم، نفعی نمی‎بریم.

به گفته وی قدم اول حضور در این پیمانها، پذیرفتن تجارت آزاد است.

۲۲۳۲۲۳

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا