پشت پرده اردو کشی خیابانی هواداران؛ اهرم فشار علیه مدیریت فوتبال!
در فصول گذشته بارها شاهد تجمع هواداران برخی باشگاهها از جمله پرسپولیس، استقلال و ذوب آهن اصفهان مقابل فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ بودهایم.
تجمع اعتراضی هواداران مقابل فدراسیون و سازمان لیگ کاملا با تجمعهای اعتراضی مقابل وزارت ورزش و جوانان متفاوت بود. هواداران وقتی مقابل وزارت ورزش میرفتند غالبا برای اعتراض به انتخاب مدیران یا عملکرد آنها اعتراض داشتند و خواستار تغییر یا روی کار آمدن برخی از مدیران در باشگاههای استقلال و پرسپولیس بودند اما تجمع مقابل ساختمانهای فوتبال حکایت دیگری داشت.
هواداران مقابل فدراسیون فوتبال برای اعتراض به محرومیتهای سرمربیان، بازیکنان ، اعتراض به داوری و…. تجمع میکردند حرف آنها در واقع حرف مدیریت باشگاه به صورت غیر رسمی بود.
تجمع مقابل فدراسیون و سازمان لیگ هیچ وقت علیه مدیریت باشگاه صورت نگرفت بلکه آنها تبدیل به نوعی اهرم فشار مدیریت باشگاه به مدیران فوتبال شده بودند. به طور مثال به چند نمونه تجمع اعتراضی هواداران در کوچه پس کوچههای خیابان سئول و مقابل فدراسیون فوتبال اشاره میکنیم:
* اول خرداد ۱۴۰۰ هواداران پرسپولیس در اعتراض به احکام صادره توسط کمیته انضباطی، مقابل در فدراسیون فوتبال تجمع کردند.در این تجمع هواداران پرسپولیس شعارهایی در حمایت از سیدجلال حسینی و تیم پرسپولیس و علیه عزیزی خادم شعار دادند.
* هواداران ذوب آهن نیز در روز ۱۹ تیر ۱۴۰۰ به دلیل اشتباهات متعدد داوری علیه این تیم مقابل در فدراسیون فوتبال تجمع کردند. آنها نیز پلاکاردهایی در دست داشتند که رئیس فدراسیون فوتبال را خطاب قرار داده بودند.
*حتی هواداران استقلال در ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ مقابل فدراسیون فوتبال تجمع کردند تا اعتراضشان را به منع جذب بازیکن یا مربی خارجی و عدم بازگشت استراماچونی به استقلال را به گوش مسئولان برسانند.
اینها بخشی از اردو کشی خیابانی برخی از هواداران باشگاهها مقابل فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ بود که شواهد این طور نشان می داد که هواداران به نوعی از داخل باشگاه برای تحت فشار قرار دادن مدیران فوتبال هدایت شدهاند. به همین دلیل هم سازمان لیگ مصوبه جرایم یک و دو میلیارد تومانی برای چنین باشگاههایی در فصل آینده به تصویب رساند. به این ترتیب باشگاهها دیگر قادر نخواهند بود با اردوکشی خیابانی هواداران فدراسیون و سازمان لیگ را تحت تاثیر قرار بدهند.
تاثیراتی که گاهی میتوان نمونهاش را در برخی احکام انضباطی شاهد بود. یک مربی به دلیل هل دادن یک مسئول مسابقه با محرومیتی ۶ ماهه جریمه میشود اما سرمربی باشگاهی دیگر که هوادارانشان دست به تجمع خوبی داشتند و دارند، به دلیل اهانت شدید به داور فقط یک جلسه محروم میشود! امید این هست که با در نظر گرفتن این جرایم میلیاردی راه های نفوذ جریانات هواداری گرفته شود.
۲۵۶ ۲۵۱