هر آنچه لازم است در مورد کرونای طولانی بدانید ؟

با بازگشایی جامعه در بعضی از کشورها ، بیم آن می رود که کرونای طولانی بتواند به طور قابل توجهی بر افرادی که هنوز واکسینه نشده اند تأثیر بگذارد.
در این شرایط لازم است اعضای خانواده و پرستار بیماران مبتلا به کرونای طولانی در مورد علایم و عوارض این بیماری آگاهی کافی کسب نمایند .
علائم کرونای طولانی چیست؟
کرونای طولانی شامل علائمی است که بیش از ۱۲ هفته پس از عفونت – شدید یا خفیف – ادامه دارد و نمی تواند با علت دیگری توضیح داده شود.
بر اساس گزارش محققان ، علائم کرونای طولانی شامل موارد زیر است:
خستگی شدید
تنگی نفس ، تپش قلب ، درد قفسه سینه یا گرفتگی
مشکلات حافظه و تمرکز ("مه مغزی")
تغییر در احساس طعم و بو
درد مفاصل
نظرسنجی ها از بیماران و پرستار بیمار مبتلا به کرونا طولانی ده ها و حتی صدها گزارش از علایم دیگر را شناسایی کرده است. احتمالاً بزرگترین مطالعه تا کنون بر روی این علایم توسط کالج دانشگاهی لندن انجام شده است که ، ۲۰۰ علامت را نشان می دهد که بر ۱۰ ارگان بدن در افراد مبتلا به کرونای طولانی تأثیر می گذارد.
این علایم شامل توهم ، بی خوابی ، تغییرات شنوایی و بینایی ، از دست دادن حافظه کوتاه مدت و مشکلات گفتاری و زبانی می شوند. برخی دیگر مشکلات گوارشی و مثانه ، تغییرات در دوره های قاعدگی و بیماری های پوستی را گزارش کرده اند.
شدت این علائم متفاوت است ، اما بسیاری از این افراد قادر به انجام وظایفی مانند دوش گرفتن ، خرید مواد غذایی و به خاطر سپردن کلمات نیستند.
چه عواملی باعث کرونای طولانی می شود؟
هنوز به طور قطعی مشخص نمی باشد . یکی از احتمالات این است که عفونت باعث می شود سیستم ایمنی برخی افراد بیش از حد تحریک شود و نه تنها به ویروس بلکه به بافت های خود حمله کند. این مشکل می تواند در افرادی رخ دهد که واکنش های ایمنی بسیار قوی دارند.
ورود ویروس به سلولهای بدن و آسیب رساندن به آن ممکن است برخی علائم مانند مه مغزی و از دست دادن بویایی و چشایی را توضیح دهد ، در حالی که آسیب به عروق خونی به ویژه می تواند منجر به مشکلات قلبی ، ریوی و مغزی شود.
نظریه دیگر این است که بخش هایی از ویروس می تواند به حالت خواب در بدن باقی بماند و سپس دوباره فعال شود.
این اتفاق در مورد برخی ویروس های دیگر مانند تبخال و ویروس اپشتین بار که باعث تب غده می شود ، اتفاق می افتد. با این حال ، شواهد زیادی برای این اتفاق در مورد کووید در حال حاضر وجود ندارد.
به احتمال زیاد چندین عامل متفاوت در افراد مختلف اتفاق می افتد که باعث ایجاد طیف وسیعی از مشکلات می شود.
چه کسی به کرونای طولانی مبتلا می شود و چقدر شایع است؟
در حال حاضر مشخص کردن این امر واقعاً دشوار است ، زیرا پزشکان به تازگی شروع به ثبت کرونای طولانی به عنوان یک تشخیص رسمی کرده اند.
با این حال ، تحقیقات گسترده ای وجود دارد که نشان می دهد این بیماری با افزایش سن به طور فزاینده ای افزایش می یابد و در بین زنان دو برابر بیشتر رایج است.
برخی از علائم کرونای طولانی در افرادی که بسیار بیمار بودند یا در بیمارستان به سر می بردند شایع تر است.
تجزیه و تحلیل چندین مطالعه و پایگاه داده های ثبت سلامت توسط کالج کینگ لندن نشان داد ۱-۲ درصد از افرادی که در ۲۰ سالگی مبتلا به ویروس بودند ، به کووید طولانی مبتلا می شوند ، در حالی که ۵ درصد از آنها در ۶۰ سالگی بودند.
محققانی که بر روی بیماران مبتلا به کرونای طولانی کار می کنند ، بر این باورند که اکثر افرادی که به کلینیک های کرونا طولانی مراجعه می کنند در محدوده ۲۰ ، ۳۰ و ۴۰ سالگی هستند .
این امر ممکن است به این دلیل باشد که این علائم ، هرچند کمی کمتر در افراد جوان دیده می شود ، اما تأثیر بیشتری بر آنها دارد.
این شرایط نیز ممکن است تغییر کند زیرا افراد مسن بیشتر واکسینه می شوند. متخصصان بر این باورند که احتمالا با موج بزرگی از عفونت های به ظاهر خفیف روبرو خواهیم بود و شاید از هر هفت نفر یک نفر به کرونا طولانی مدت مبتلا شود و این وضعیت در بین جوانان شایع تر خواهد بود.
کودکان مبتلا به کرونا طولانی :
کودکان کمتر از بزرگسالان به کرونا مبتلا می شوند و بنابراین طبق تعریف کمتر احتمال دارد که به کرونا طولانی مبتلا شوند – اما همچنان ممکن است برخی هم به این بیماری مبتلا شوند .
در تحقیقی از کالج کینگ لندن نشان داد که برای بیشتر کودکان علائم بیماری کوتاه مدت است. اما اگرچه بخشی از کودکان علائم طولانی مدت تری داشتند ، اما ۹۸ درصد آنها در طی هشت هفته بهبود یافته بودند. اما برخی از گزارش ها بیان گر علائمی هستند که ۱۲ هفته یا بیشتر طول می کشد .
بنابراین اعضای خانواده و پرستار بیمار مبتلا به کرونای طولانی باید با توجه به علایم بیان شده در صورت مشاهده آنها در کودکان به پزشک متخصص اطفال مراجعه نمایند .
تشخیص ابتلا به کرونا طولانی
در حال حاضر هیچ آزمایشی وجود ندارد که بتواند نشان دهد که فردی به کرونا طولانی مبتلا شده است اما در عوض پزشکان ابتدا سایر علل احتمالی را رد می نمایند .
پزشکان قبل از تشخیص قطعی این بیماری ، آزمایشات مربوط به سایر موارد مانند دیابت ، عملکرد تیروئید و کمبود آهن را تجویز می نمایند .
به گفته محققان ، در آینده نزدیک آزمایش خون خاصی برای تشخیص کرونای طولانی در دسترس خواهد بود. درحال حاضر در محیط های تحقیقاتی از ابزارهای پیچیده تری برای تشخیص آسیب کرونای طولانی به اندام ها استفاده می شود – اما این موارد را در یک ملاقات عادی با پزشک عمومی نمی توان دریافت نمود .
آیا واکسن می تواند به برطرف شدن کرونای طولانی کمک کند؟
به گفته کارشناسان ، تقریباً نیمی از افراد مبتلا به کرونا طولانی علائم این بیماری را بعد از بهبود یافتن از بیماری اولیه نشان داده اند که این شرایط احتمالاً ممکن است با تنظیم مجدد پاسخ ایمنی بدن به ویروس یا کمک به بدن در حمله به بخش های باقی مانده از ویروس مرتبط باشد .
واکسیناسیون می تواند از ابتلای افراد به ویروس و ابتلا به کرونا طولانی جلوگیری کند.
چه درمان هایی برای کرونا طولانی در دسترس است؟
در برخی از کشورها مراکزی تخصصی شامل پزشکان و پرستار بیمار ان کرونایی جهت بررسی و درمان علایم کرونا طولانی راه اندازی شده است.
در حالت کلی بیماران بسته به علائم آنها توسط پزشکان عمومی به خدمات تخصصی مختلف ارجاع داده می شوند.
در حال حاضر هیچ درمان دارویی اثبات شده ای برای این بیماری وجود ندارد و تمرکز اصلی بر مدیریت علائم و افزایش تدریجی فعالیت ها است. انتظار می رود به زودی یک آزمایش بالینی رسمی برای درمان دارویی کرونای طولانی آغاز شود.
مرکز پرستاری سلامت اول آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص در خدمت همشهریان گرامی باشد این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.
۲۱۲۱