استانها

طرح های مجلس در حوزه وکالت زمینه ساز غصب جایگاه وکیل است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین در یزد؛ «علی زارع مهرجردی» در جمع خبرنگاران با بیان اینکه کانون وکلای دادگستری به عنوان نهادی با سابقه ۱۰۰ ساله پیگیر اجرای سه اولویت است، افزود: پذیرش، تربیت و نظارت بر وکلا سه اقدام شاخصی است که این نهاد برای خود تعریف کرده است.
وی با اشاره به اینکه در بحث پذیرش، متولی کار سازمان سنجش است و کانون در برگزاری آزمون هیچ نقشی ندارد، ادامه داد: ایراداتی که در خصوص برگزاری آزمون مطرح می شود متوجه کانون وکلا نیست و به سازمان سنجش باز می گردد.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان یزد با بیان اینکه تعیین ظرفیت سالانه نیز توسط کمیته ای متشکل از مسئولان دادگستری و کانون وکلا انجام می شود، تاکید کرد: در این کمیته سه نفره دو عضو از دادگستری استان و یک عضو از کانون وکلای دادگستری حضور دارند که قاعدتا رای اکثریت با اعضای مرتبط با عدلیه است.
وی خاطرنشان کرد: در سرفصل تربیت وکیل نیز هنوز دادگستری نپذیرفته است که کارآموزان در جلسه دادگاه حضور داشته باشند. این موضوع باعث شده تا کسب تجربه برای آنان به سادگی میسر نباشد و ملزم به مطالعه پرونده ها بدون هیچ درک عینی شوند.
زارع مهرجردی با بیان اینکه در بخش نظارت نیز فعالیت های کانون در قالب دستگاه نظارتی درون سیستمی انجام می شود، عنوان کرد: ما در این زمینه سخت گیر هستیم و با کسانی که جایگاه وکالت را به هر نحو زیر سوال ببرند برخود قاطع می کنیم، البته اخیر دستگاه قضاوت هم به این موضوع ورود کرده و معاونتی در این زمینه تشکیل داده است که در نوع خود جالب است.
وی در ادامه با تشریح طرح های مطرح شده در مجلس که مرتبط با نهاد وکالت گفت: مخالف طرح افزایش سهمیه و تسهیل در کسب و کار هستیم و این موضوع را به صراحت اعلام کردیم.
طرح تسهیل کسب و کار به دلیل عدم تشکیل به موقع کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در کمیسیون جهش تولید بررسی شده است، اظهار کرد: در این کمیسیون غیر مرتبط، وکالت به عنوان کسب و کار یاد شده است در صورتی که کسب و کار یک مفهوم اقتصادی است ولی کار وکیل با نگاه به حقوق ملت صورت می گیرد.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان یزد حد نصاب نمره قبولی نمره برای قبولی درآزمون وکالت در این طرح را قابل قبول ندانست و افزود: طرح مذکور می گوید ۷۰ درصد از یک درصد افرادی که بیشترین نمره را کسب کرده اند در آزمون قبول شوند که وقتی به نمرات آنان نگاه می کنیم، نمرات به زیر ۱۰ تقلیل می یابد در نتیجه ما این اقدام را غصب جایگاه وکیل می دانیم.
زارع مهرجردی در بخش پایانی از سخنانش با انتقاد از ورود قضات بازنشسته به حوزه وکالت گفت: این افراد با شرایطی بدون حضور در آزمون وکالت می توانند نسبت به دریافت پروانه اقدام کنند که در مقایسه با افرادی که در آزمون شرکت می کنند، تبعیض آمیز است.

۴۸

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا