توسعه گردشگری به تقویت اقتصاد ملی می انجامد
به گزارش خبرآنلاین از البرز؛ «شادی حاضری» ضمن اشاره به تاثیر توسعه گردشگری در معرفی فرهنگ و تمدن ایران زمین در جهان گفت: انتظار می رود دولت سیزدهم در این راستا قویتر از دولت های پیشین گام بردارد.
وی با اشاره به مشکلاتی که در سالهای اخیر تحت تاثیر شیوع کرونا بر ۲ بخش گردشگری و صنایع دستی سایه انداخته است اظهار کرد: از دولت آینده انتظار میرود که به جایگاه گردشگری به خوبی توجه شود و وعده ها در این حوزه فقط در حد حرف باقی نماند.
وی افزود: در دو سال اخیر و تحت شیوع بیماری کرونا بسیاری از فعالیتها و کسب و کارهای حوزه گردشگری به ویژه فعالیت دفاتر گردشگری و واحدهای پذیرایی و اقامتی با چالشهای زیادی مواجه و حتی تعدادی از این واحدها تعطیل شد، امید است از سوی متخصصان حوزه گردشگری برای بهبود این فعالیتها و کسبوکارها گام های مهمی برداشته شود.
رییس کمیسیون گردشگری و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی البرز در ادامه با بیان اینکه کشور ما به ویژه استان البرز جاذبههای گردشگری و ظرفیتهای صنایع دستی بالایی دارد که متاسفانه از آن غفلت شده است، افزود: یکی از ضعف ها در این زمینه عدم توجه به زیرساخت های گردشگری، معرفی جاذبه های تاریخی و برگزاری نمایشگاه های متعدد صنایع دستی برای معرفی هنر دست هنرمندان البرزی است.
وی با بر شمردن این نکته که در سال های اخیر متاسفانه برپایی نمایشگاههای دائمی صنایع دستی علیرغم پیگری متعدد فعالان این عرصه مغفول مانده است، افزود: هنرمندان صنایع دستی و صاحبان بخش خصوصی در این زمینه حرفهای زیادی برای گفتن دارند، اما وقتی مکانی برای نمایش و فروش تولیدات خود نداشته باشند، این مسئله در روند کار آنها موثر است.
حاضری با تاکید بر ضعف زیرساختهای گردشگری در استانی مانند البرز که از جاذبه های تاریخی برای جذب گردشگر برخوردار است، عنوان کرد: افزایش تعداد واحدهای اقامتی و بهبود سطح کیفیت خدمات رفاهی در این مجموعهها، برنامهریزی برای همکاری با سرمایه گذاران و فعالان بخش خصوصی به منظور ساخت هتلهای مجهز از جمله مواردی است که البرز در حوزه گردشگری به شدت به آن نیازمند است.
وی در بخش دیگری با اشاره به جابجایی متعدد معاونتهای استانی زیرمجموعه میراث فرهنگی در البرز از جمله معاونت گردشگری این استان بیان کرد: در یکسال و نیم گذشته بیش از ۳ معاون و یا سرپرست برای تصدی معاونت گردشگری البرز انتخاب شده است و این جابجاییها سبب اختلال در روند پیگیری مطالبات فعالان حوزه گردشگری است.
رییس کمیسیون گردشگری و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی استان البرز با اشاره به فعالیتهای مدیران میراث فرهنگی استان در راستای تعالی حوزههای گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی استان گفت: در این رابطه طی سالهای گذشته کارهای مهمی پیگیری و یا انجام شده است، اما تاکید ما بر استفاده از مدیران بومی در این مناصب است که با ظرفیتهای استان آشنا باشند و اولویتها در این مورد را هم به خوبی بشناسند.
وی با تاکید بر اهمیت توجه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بر فعالیت پیوسته انجمنهای تخصصی از جمله انجمن هنرمندان حوزه صنایع دستی به عنوان اتاق فکری برای ساماندهی فعالیتها در این زمینه، بیان کرد: در قالب جلسات این انجمن به موضوعاتی از جمله آموزش، توسعه، ترویج، تبلیغات، بازاریابی و نحوه توزیع تولیدات صنایع دستی استان پرداخته میشود.
۴۸