برنامه امیرعبداللهیان برای وزارتخارجه چیست؟/بازخوانی از روند صلاحیت یک وزیری که می گویند رأی میآورد
به گزارش خبرآنلاین، صبح امروز جلسه رای اعتماد به وزیران کابینه دولت سیزدهم آغاز شده و در جریان است. حسین امیرعبداللهیان وزیر پیشنهادی وزارت خارجه که امروز قرار است نمایندگان برای انتصاب او تصیمیم بگیرند قبلا دستی در آتش داشته و تبحر او گفته می شود بیشتر در امور منطقه است.
اولویت های او برای وزارت خارجه چیست؟
عبداللهیان برنامه ای که برای وزارت خارجه به مجلس ارائه داده است از اولویت گفتگو با همسایگان و پیگیری دیپلماسی اقتصادی که در دولت یازدهم و دوازدهم در وزارت خارجه ظریف دنبال شد را پیگیری کند.
الف) تقویت تبادلات و مراودات با همسایگان
ب)پیگیری دیپلماسی اقتصادی/انتخاب سفرا متناسب با ظرفیت هر کشور
ج) تقویت جبهه مقاومت
د) تعیین و تکلیف پرونده برجام
گفته می شود تعامل با کشورهای همسایه، تعیین تکلیف پرونده برجام و انتخاب سفرا متناسب با ظرفیت کشورها از برنامههای امیرعبداللهیان در بررسی صلاحیت او در مجلس بوده است.
رئیس جمهور در مورد وزیر پیشنهادی امور خارجه امروز در صحن مجلس بیان کرد: آقای امیرعبدالهیان علم و دانش دارد و تمام مراحل وزارت خارجه را دنبال کرده است.
امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، سید ابراهیم رییسی، رییس جمهور اسلامی ایران در دفاع از گزینه پیشنهادی وزارت امور خارجه، حسین امیر عبدالهیان، دستور کار و اولویتهای وزارت امور خارجه دولت سیزدهم را به این شرح برشمرد:
الف) سیاست خارجی متوازن
ب) توسعه روابط همسایگی
ج) اولویت دادن به اقتصاد در تعاملات خارجی بهویژه با همسایگان
د) فعالکردن دیپلماسی اقتصادی
بازخوانی از روند صلاحیت/این وزیر، رأی میآورد
«ابراهیم عزیزی» روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اولویت های ملی و توقع از وزیر خارجه را اینگونه برشمرد:
*گزینه پیشنهادی وزارت امور خارجه از سوابق خوبی برخوردار است، وزارتخانه را به خوبی میشناسد، چالش این وزارتخانه را بهدرستی درک کرده و برای رشد و شکوفایی وزارت امور خارجه هم برنامه خوب و کاربردی قابل ارزیابی ارائه داده است.
* دارا بودن سوابق خوب، روحیه جوانی، مدیریت مبتنی بر تفکر و فرهنگ جهادی و انقلابی، قدرت برنامهریزی و تلاش متکی بر حرکت راهبردی
حضور بیش از ۳۸ سال در وزارت امور خارجه/ شناخت بدنه و زیرمجموعه وزارتخانه در سطوح بالا
*جدی گرفتن وزارت امور خارجه در خصوصو دیپلماسی اقتصادی
*حساسیت و شناخت به تحولات منطقه و تحولات بینالمللی
*وزیر پیشنهادی درباره ارتباط با همسایگان، برجام، نگرشهای اقتصادی وزارت امورخارجه، نگرشهای تمدنی و … برنامههای خود را مطرح کرد که نشان دهنده هدفگذاری جدی وی برای وزارت امور خارجه است.
همچنین در اینباره رحیمی جهان آبادی در ادامه برنامههای وزیر پیشنهادی امورخارجه را علمی و فراجناحی ارزیابی کرد و گفت: بخشهایی از برنامه های وزیر پیشنهادی امور خارجه مسائلی است که سالهای سال بسیاری از کارشناسان به اجرای آن اذعان داشتند. از جمله اصلاح ساختار وزارت امورخارجه، اصلاح و ساماندهی نیروها در وزارت امورخارجه، تعیین دکترین در حوزهها مختلف از جمله کشورهای همسایه، نگرش آسیایی و نگاه به شرق و … برنامههای اجرایی مفیدی است که وزیر پیشنهادی امور خارجه هدفگذاری کرده است.
وی ادامه داد: علاوه بر این برنامه های ارائه شده توسط امیرعبداللهیان در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، شاخص بندی شده است و این نشان میدهد که عمده این برنامهها را می توان مورد ارزیابی قرار داد.
در همین باره محمود عباس زاده مشکینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در بخشی از گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، با تاکید بر اینکه پنج وزیر پیشنهادی به مجلس به طور حتم مورد استقبال بالای نمایندگان قرار خواهند گرفت که عمده این افراد مرتبط با کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هستند بیان کرد: امیر عبداللهیان از جمله افرادی است که با رأی بسیار بالا از مجلس راهی وزارت امور خارجه خواهد شد.
>>> بیشتر بخوانید:
شانس بالای ۵ وزیر پیشنهادی رئیسی برای کسب رأی اعتماد مجلس
وی متذکر شد: در موضوع برجام باید توجه داشت که توپ در زمین ایالات متحده و غرب قرار دارد و آنها برای جبران کم کاری ها، خسارت و بدعهدی های خود به برجام بازگرداند، زیرا جمهوری اسلامی ایران تا کنون به تمامی تعهدات خود در ذیل برجام عمل کرده است.
عباس زاده مشکینی تصریح کرد: انتظار داریم راهبرد دولت جدید در موضوع برجام به این شکل باشد که اگر طرف مقابل همچنان تصمیم به بدعهدی و ایجاد فشار داشت، از سوی ایران نیز یک استراتژی جدید و در راستای منافع ملی اتخاذ شود و دیگر با مواضع انفعالی گذشته با طرف مقابل مواجه نشود.
۳۱۰ ۳۱۰