بحران پناهجویان افغان و ترس اروپا/شش کشور اتحادیه خواستار مذاکره با ایران و پاکستان شدند
اتریش، دانمارک، بلژیک، هلند، یونان و آلمان در نامهای به تاریخ ۱۰ اوت که خطاب به کمیسیون اتحادیه اروپا نوشته شده، تصریح کردهاند که توقف بازگشت پناهجویان اخراج شده از خاک اروپا میتواند با مخابره پیامی غلط موجب افزایش انگیزه شهروندان افغانستان برای ترک خاک این کشور به مقصد کشورهای عضو اتحادیه اروپا شود.
این شش کشور در نامهای که به رویت خبرگزاری رویترز رسیده است از کمیسیون اتحادیه اروپا خواستهاند تا با انجام مذاکرههای پیگیر با دولت افغانستان زمینه بازگشت پناهجویان افغان به کشورشان را تسریع کند.
کشورهای امضا کننده این نامه همچنین اذعان کردهاند که در مورد شرایط حساس کنونی افغانستان که توجه به خروج نیروهای بینالمللی قابل پیشبینی بوده، آگاهی کامل دارند. آنها همچنین با اشاره به وجود ۴.۶ میلیون افغان آواره در منطقه از کمیسیون اروپا خواستهاند تا با افزایش همکاری با پاکستان و ایران حمایت همهجانبهای را از پناهجویان افغان صورت دهد.
بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا از این که تحولات در افغانستان به تکرار بحران مهاجرت به اروپا که در سالهای ۲۰۱۶-۲۰۱۵ رخ داد و موجب ورود بیش از ۱ میلیون پناهجوی خاورمیانهای به کشورهای عضو اتحادیه شد نگرانند؛ بحرانی که ضمن تحمیل بار سنگین به نظام رفاهی و بهداشتی اتحادیه اروپا زمینه تقویت احزاب و گروههای راستگرای افزاطی را فراهم کرد.
کمیسیون اروپا نیز ضمن اعلام وصول این نامه اعلام کرده که به زودی به آن پاسخ خواهد داد. سخنگوی کمیسیون نیز در پاسخ به این سوال که آیا افغانستان در حال حاضر کشور امنی محسوب میشود، گفت که در سطح اتحادیه اروپا فهرستی از کشورهای ناامن در رابطه با درخواست پناهندگی یا برای بازگشت پناهجویان وجود ندارد و قضاوت در این مورد با کشورهای عضو است.
انتظار می رود که این موضوع در نشست اضطراری وزیران کشور اتحادیه اروپا در ۱۸ اوت که با هدف بررسی ابعاد شدت گرفتن مهاجرت از بلاروس به لیتوانی، لتونی و لهستان برگزار میشود، مورد بررسی قرار گیرد.
از سال ۲۰۱۵ تا کنون حدود ۵۷۰ هزار افغان از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی کردهاند. تنها در سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۴۴ هزار افغان تقاضای پناهندگی خود را به کشورهای اتحادیه ارائه کردهاند که موجب شده افغانستان پس از سوریه به عنوان دومین کشور اعزام کننده پناهجو به اتحادیه اروپا شناخته شود.
۳۱۰ ۳۱۰