اقتصاد

برنامه‎ های اقتصادی در ایران بلندپروازنه است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت الله سیدی، کارشناس اقتصادی و مدیرعامل بانک صادرات، در کلاب هاوس خبرآنلاین که با موضوع " ایده‌های اقتصادی دولت رییسی وامدار کدام تفکر اقتصادی است " برگزار شد؛ گفت: تجربه نشان داده است که در این چند سال قبل از اینکه پیرو یک مکتب اقتصادی و تفکر اقتصادی باشیم باید برنامه اقتصادی داشته باشیم.

وی در ادامه افزود: تجربه نشان داده است که ما در فضای دانشگاهی و نظری یک تفکری داریم و در عمل کار دیگری انجام می دهیم؛ اینکه برنامه مبتنی بر تفکر اقتصادی باشد قطعا کارایی کار را بالاتر خواهد برد اما مهم این است که اجزا این برنامه با هم در تناقض نباشند و نکته دوم حائز اهمیت نیز این است که این برنامه اقتصادی باید عملیاتی باشد.

سیدی در ادامه گفت: مهمترین سندی که در خصوص ایده های اقتصادی دولت سیزدهم داریم، نقشه راه اقتصادی است که منتشر شده است و آقای دکتر فاطمی امین آن را ارائه کرده اند و توضیحاتی در مورد آن داده اند که در هفت بخش است و هدف گذاری ها و تعریف های خوبی در آن صورت گرفته است اما مهم است که این نقشه توسط برنامه عملیاتی پشتیبانی شود.

این کارشناس اقتصادی در ادامه افزود: ما گاهی برنامه ها و نقشه راه هایی را تنظیم می کنیم اما اکشن پلن واقع گرایانه و شدنی یا اصلا نداریم یا چیزی تنظیم می کنیم که بیشتر آرمانی است. بنابراین نقشه راه بسیار مهم است و این نقشه راه نیز در بخش های مالی، خانوارها و شفافیت نکات خوبی دارد اما اگر برنامه عملیاتی پشتیبان آن نباشد بعید است که در این وادی ها به موفقیت رسید.

صیدی: استراتژی ورود و خروج پله‌ای، اصل مهم سرمایه‌گذاری در بورس - شبکه خبری  نفت و انرژی ایران

وی در ادامه افزود: آن وفاداری به این برنامه عملیاتی نیز بسیار مهم است؛ ما گاهی اکشن پلن نیز تعریف می کنیم اما به آن عمل نمیکنیم و این بخشی از فرهنگ ما است؛ به عنوان مثال زمانی که احساس بیماری می کنیم سعی می کنیم با خود درمانی آن را رفع رجوع کنیم و یا زمانی که دکتر می رویم برای نسخه گرفتن به داروخانه مراجعه نمی کنیم و گاهی فکر می کنیم حالا که داروها را گرفتیم کافی است و حالمان حتما خوب می شود و نیاز به خوردن دارو نداریم و گاهی داروها را مصرف می کنیم اما نسخه رو رعایت نمیکنیم به این معنا که سرموقع داروها رو مصرف نمی کنیم و یا اینکه یک تا دو روز رعایت می کنیم و دیگر رعایت نمی کنیم و رها می کنیم به حال خودمان و این بیماری ۶ ماه دیگر با شدت بیشتری بروز پیدا می کند.

سیدی در آخر افزود: تجربه نشان داده است که در این سال ها یا به دنبال نسخه نبوده ایم و یا وقتی نسخه را گرفته ایم به آن عمل نکرده ایم و وفادار به برنامه های خودمان نبودیم؛ ما برنامه های خوبی داریم مانند برنامه های چشم انداز ۱۴۰۴ و برنامه های توسعه اول، دوم و سوم و اینها برنامه های خوبی هستند که در عمل خیلی از موارد آن مغفول مانده اند و به نتیجه نرسیدند. اگر برای این نقشه راهی که آقای رئیسی تهیه کردند برنامه عملیاتی نداشته باشیم و وزرایی که انتخاب می شوند به این برنامه ها متعهد نباشند و نقشه راه خودشان را در حوزه کاری خودشان ارائه ندهند بعید است که در دولت آینده به نتیجه مطلوب برسیم.

۲۲۳۲۲۷

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا