ادغام مباحث شهری با دعواهای سیاسی به سرمایهگذاری در شهر آسیب میزند

به گزارش خبرنگار خبرآنلاین از یزد؛ محمد شیبانی در نشست آنلاین با اصحاب رسانه با بیان اینکه به دنبال سرمایه گذار واقعی و قوی هستیم اظهار کرد: هشدار میدهم که اگر به سرمایهگذاری توجه نکنیم چند سال آینده در پرداخت حقوق کارمندان شهرداری هم با مشکل مواجه خواهیم شد.
وی با اشاره به اینکه اجرای ۸ پروژه سرمایه گذاری در یزد سود خالص ۵ هزار میلیارد تومانی نصیب شهرداری خواهد کرد، گفت: پروژه تجاری اداری گردشگری میدان امام حسین، مجتمع امام علی، مجتمع مسکونی شهرآرا، پروژه شهید صیاد شیرازی، ساختمان پزشکان طالقانی، بازارچه فروش محصولات خانگی، دوچرخه های اشتراکی و پردیس سینمایی از جمله این پروژه ها هستند.
شیبانی در پاسخ به این سوال که چرا عملیات اجرایی پروژه ساخت پردیس سینمایی یزد تاکنون آغاز نشده است عنوان کرد: تغییراتی در حوزه هنری کشور به وجود آمد و از طرفی بحث شیوع کرونا سرمایهگذاری در حوزههای فرهنگی را دچار مشکل کرد. همچنین سرمایه گذاری در این پروژه به دلیل واقع شدن در بافت تاریخی زمانبر خواهد بود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر فرایند معیوب بروکراسی درونی ادارات و تصمیمات فراتر از قانون که در شهرداریها به طور عام و در یزد به صورت خاص وجود دارد به این موضوع دامن زده است. هرچند که تاییدیه های میراث فرهنگی پروژه پردیس سینمایی یزد اخذ شده و اکنون آماده کلنگ زنی است.
رئیس سازمان سرمایه گذاری شهرداری یزد در خصوص پروژه مجتمع مسکونی شهر آرا یزد، توضیح داد: رقم دقیق سرمایه گذاری قراردادی پروژه شهرآرا ۱۲۶۰ میلیارد تومان است اما با توجه به تورم مصالح ساختمانی و برخی الزامات شورای شهر نظیر نصب پنل های خورشیدی برای روشنایی محیط و نوع طراحی سازه ارزش این پروژه به بیش از ۲ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
وی با تاکید بر اینکه پروژه مجتمع مسکونی شهرآرا در دو مرحله کارشناسی شد گفت: در سال ۹۸ مراحل طراحی آغاز و مجوزهای لازم از کمیسیون ماده ۵ بدون نام اخذ شد. ضمن اینکه لایحه اصلاحیه شورای شهر را هم داشتیم.
محمد شیبانی با بیان اینکه آورده شهرداری یزد در پروژه شهرآرا زمین است و پول نقد نیست، اضافه کرد: اگر منتقدین این پروژه به مباحث اولیه اقتصادی توجه کنند متوجه خطای خود خواهند شد. زمین پول نقد نیست که در بانک سپرده گذاری کنیم و سود بگیریم اما سرمایه گذار پول نقد میآورد.
وی با اشاره به وجود مافیای زمین و مسکن در یزد اذعان کرد: این مافیا سالهای سال پروانههای زمین و مسکن و انبوه سازی گرفتهاند و با هر شکل و کیفیتی که خواستهاند، ساخت و ساز انجام دادهاند و فروختهاند. زمانی که شرکت مسکن تهران وارد یزد شد طبیعی بود که مقاومت زیادی کردند بنابراین نباید ناخواسته با ادبیات مافیای زمین و مسکن همراه شویم.
شیبانی با اشاره به فشارهای برخی از افراد و گروه ها به شهرداری پس از انتشار فراخوان این پروژه گفت: چگونه می توان این قرارداد هنگفت را به شرکتی داد که حتی توان تامین ضمانت نامه بانکی را ندارد. یکی از بزرگترین آسیب های پروژههای سرمایهگذاری در دورههای پیشین مدیریت شهری یزد عدم وجود اهلیت و صلاحیت سرمایه گذاران بوده است.
وی اضافه کرد: نمی توان منابع مالی مردم را به کسانی داد که توان مالی و صلاحیت اجرایی ندارند اما ۵۱ درصد از سهام شرکت مسکن تهران متعلق به بانک مسکن و مابقی در بورس عرضه شده است و این شرکت به هیچ عنوان مالکیت خصوصی ندارد.
رئیس سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری یزد با تقدیر از نهادهای نظارتی، شهردار و قاطبه اعضای شورای شهر به دلیل مقاومت در مقابل این فشارها و صیانت از پروژه های سرمایه گذاری یزد گفت: عقبه برخی صحبتها و منشا اصلی فشارها مشخص هستند و به دستگاههای نظارتی نیز منتقل شده است اما امیدواریم مباحث شهری با دعواهای سیاسی درگیر نشود.
وی در خصوص اهمیت جذب سرمایه گذاران در شهر عنوان کرد: اگر به یک پروژه سرمایهگذاری در شهر به خاطر موضوعات شخصی و سیاسی آسیب بزنیم مطمئن باشید تا سالها هیچ سرمایهگذاری به شهر نخواهد آمد. هزینه ساخت مسکن در تمام کشور یکسان است اما ارزش افزوده کلان شهرهایی مثل تهران و مشهد بسیار بیشتر است و همین موضوع بزرگترین چالش ما برای جذب سرمایهگذار به یزد است.
محمد شیبانی در پایان خطاب به اصحاب رسانه و کنشگران اجتماعی یزد گفت: شجاعت را از مدیران قانونمدار نگیریم و نگذاریم شهرداری به رنگ کردن جدول محدود شود. اگر نتوانیم چندین ابر پروژه در یزد تعریف کنیم در سالهای آینده قطعل دچار مشکل خواهیم شد.
۴۸